Daha kazanılmış birşey yok…

Wembley için gereken skor elde edildi. Çok açık söyleyeyim ne maçtan önce ne de 90 dakika boyunca hiç rahat değildim. Barcelona 0-2’den Camp Nou’da tur vermez diyorsun ama rakip de boru değil. Saygı sonsuz.

İkinci yarının başında Higuain ile buldukları ancak Ronaldo’nun Mascherano’ya faul yapması nedeniyle iptal edilen gol bence yanlış karar. Karar farklı olsa turun yönü değişir miydi peki? Futbol oynayan takım net belliydi ve değişmezdi. Hakeme çok takılıyor Real’liler ama kaç oyuncu ikinci sarıdan atılmadı sahada kaldı sayamadım. Eller kollar devamlı havada. Hele görev adamı Adebayor’un 5 dakikada paket olması gerekiyordu. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim Casillas’a şapkaları çıkartın. İlk yarının net adamıydı. Ronaldo da eyvallah büyük futbolcu kabul etmeyen gitsin bir çay koysun da Messi ile aynı cümle içinde kullanmayalım artık n’olur. 90 dakika kaleye şutu yok vatandaşın. Şu maçta çıkacaksın artık ortaya. Bize en yakın isim Mesut’un da maç içindeki tek dikkat çeken hareketi Türkçe ettiği küfürdü. Maçı izleyip de ağzını okumayan yoktur heralde:)

Maçın en güzel anı ise tartışmasız 90. dakika. Kaptan Puyol çıkıyor yerine 46 gün önce karaciğerden tümör aldıran Abidal giriyor. Herkes ayakta, müthiş bir uğultu ve alkıştan yıkılan Camp Nou… Hazır Camp Nou demişken Jose de stada gelmemiş maçı otel odasından takip etmiş. Umarım Iniesta’nın yaptığı asistin tekrarını dikkatli izleyip not almıştır. Antremanlarda emsal olsun.

Yarı finalde ezeli rakibi elemek güzel ama abartmaya gerek yok. Çünkü henüz kazanılmış birşey yok. Finalde büyük ihtimal Manchester United ve Sir Alex Ferguson bizleri bekliyor. Çok zor olacak. O arada La Liga kupasını bir kaldıralım ve o moralle Londra’ya doğru yola çıkalım.

*Bir süre buralarda olmayacağım. Zoraki bir ara… Blog Muzo’ya emanet.

Son El Clasico’yu affetmeyen Jimmy Jump’ı da atlamayalım…

link: http://www.youtube.com/watch?v=StR-nQHCsvA

“Daha kazanılmış birşey yok…” için 9 yorum

  1. buz gibi gol ile ilk yarıda di maria’nın puyol’den aldığı çok temiz topa(bi soraki adım bomboş durumdaki higuen’e (ronaldo da olabilir ) pası atıp golü beklemek olcaktı ki) faul çaldı 🙂 …

    hakem 4 maçın en kötüsüydü bence ama yukardaki pozisyonlarda madrid lehine kararlar verilseydi bile barça turu atlamayı bilirdi ,tebrikler barcelona’ya ,yalnız finalin favorisi yok bence manchester hem fizik hem teknik barçayla çok pis kapışır….

    haa bu arada canın sağolsun Jose ,skor 1-1 olduğunda Camp Nou’daki o acaba sessizliği bile yetti valla…

  2. Teatro de club deportivos

    Abidal’in dönüşü sevindirici.

    Bu arada Mourinho geldiğinde defans hariç her şeyi yapanbilen bek Marcelo’nun şu duruma gelmiş olması ilginç adam coştu tutamıyoruz.

  3. Tebrik ederim Koray 🙂

    Fikrime gelirsek 4 maç ve hepsinin de çok önemli olması, ayrıca bu kadar arka arkaya gelmesi ismen mükemmel, ancak 4 maçın geneline bakarsak (ilk lig maçı nispeten hariç) beni futbol pek tatmin etmedi. Yani çok şey bekliyor insan ve biraz hayal kırıklığına uğradım.

    Barcelona sonunda dişine göre bir takım buldu. 4’te 4 yapacağız diyenler şimdi bir daha bu takımı karşısında bulduğunda düşünecekler. Bambaşka futbol oynayan iki devin karşılaşmaları berabere bitti. Ancak kazanan Barcelona oldu. Zaten büyük farkla olmasa da burun farkıyla Barcelona haketmişti.

  4. @Kaan7gs7 o cacık olmucak Marcelo’yu bile bek yaptı ya işte o yüzden Mourinho büyük bir hoca..Bunu zaten kendiside söylemişti hiç beğenmezdim Real madridten önce (ki defansif yönü sıfırdı) şimdi o bile kendini geliştirdi diye..good point!

Yorumlar kapatıldı.