Ne alaka?

Bildiğiniz gibi bu yaz Arjantin’de Copa America var. Yani Güney Amerika’da yer alan ülkelerin katılacağı turnuva ancak anlamadığım bir konu bu turnuvaya Japonya’da katılıyor. Yaşanan deprem ve tsunami felaketinden sonra katılıp katılmama konusunda soru işaretleri vardı ancak bugün çıkan son karar;

Japonya Milli takımı Copa America 2011 için bu yaz  Arjantin’de olacak.

Ne alaka demeden edemedim. Hayır bir de seyyar hoca Zaccheroni var Japonya’nın başında onu da oralarda görmek enteresan ötesi.

Buyrun Japonya’lı Güney Amerika kapışmasının grupları şu şekilde;

“Ne alaka?” için 5 yorum

  1. Bunun gibi bazı turnuvaların misafir kontenjanı oluyor. Heyecan katmak amaçlı olsa gerek. Japonya katılamasaydı İspanya gidecek söylentileri vardı hatta. Galatasaray’ın Barcelona’yla açılış maçı düşüncesi de yalan oluyordu bu durumda. Gene de Barca gelir mi bilinmez tabii.

  2. abi bilmiyor musun copa america’da konuk takım olduğunu

  3. @ferudunozdes; benim bildiğim 1993 senesinden beri güney amerika’da yer alan 10 ülkeye otomatikman abd ve meksika’nın katıldığı. onlar dışında ilk kez başka bir kıtadan takım katılıyor.

  4. Japonya daha önce de davet edildi. Meksika ve ABD’de davetiye ile katılıyorlar (FIFA sıralamasında en yüksek puana sahip CONCACAF ülkeleri oldukları için). Kimi zaman katılmayı reddediyorlar. Bu yüzden yerlerine başka ülkeler davet ediliyor.

    2007 ABD katılmayı reddetmiş ve yerine Kosta Rika davet edilmişti ancak sonradan ABD katılmayı kabul etti ve Meksika ile birlikte o gitti. 2004’te Meksika ve Kosta Rika, 2001’de Meksika, Honduras ve Kosta Rika, 1999’da Japonya ve Meksika, 1997’de Meksika ve Kosta Rika, 1995 ve 1993’te ABD ve Meksika davet edildi.

Yorumlar kapatıldı.