Caner Erkin vol. 2?

Aslında kokusu 2-3 gün önce çıkmıştı ancak bugün resmiyet kazanıyor. Bursaspor’un 20 yaşındaki forveti Sercan Yıldırım 5.5 milyon euro bonservis bedeliyle Lokomotif Moskova’ya gidiyor. Sözleşmesi 4 senelik olacak. Tamamlar mı tamamlamaz mı bilinmez.

Yetenekli olduğu ortada. Tartışılacak bir yanı yok ancak o yeteneğini geliştirme konusunda pek de hevesli değil. Mesela piyasaya çıktığı günden beri ki o zamanlar çok ümitliydim kendisinden bitirici vuruş konusunda en ufak bir gelişim kaydedemedi. Hatta geriledi desek yeridir. Futbolundaki yükselişi değil Corvette’indeki sarışınları daha çok okuduk sağda solda. Şöhretle birlikte bunların gelmesi belki normal ama işini de yapacaksın.

Her transfer döneminde 3 büyüklerle anılırken hedefim Premier League diyen Sercan artık Rusya’nın orta sıra takımlarından birinde. Oradan sıçrama yapıp batıya kayar mı? Umarım ben yanılırım ama şu görüntüsü ve kafa yapısıyla zor. Hem Rusya’nın soğuğu, zemin koşulları da oyun stiline çok ters. Max 2 seneye İstanbul’a yolu düşer ikinci bir Caner Erkin olur. Tabii direk doğuştan gönül verdiği takıma gelmesi kendi adına dileğimiz.

Bursaspor içinse nefis bonservis bedeli. Bundan daha karlı satmak hayalcilik olurdu. Geriye kalan Miller ve Altidore gibi isimler işi götürür. Sezon sonunda da bir diğer problemli isim Volkan Şen’i İstanbul’da bir büyüğe okuttular mı tamamdır.

Edit: Menajer oyunu transfer yattı deniliyor. Sercan Moskova’dan geri dönüyor.

“Caner Erkin vol. 2?” için 3 yorum

  1. Ne Bursaspor’un başka bir takıma futbolcu okutmak, ne de Bursaspor’lu futbolcuların İstanbul’a gitmek gibi bir hayalleri vardır. Şampiyon takımın şampiyon sporcuları Bursa gibi büyük ve sevildiklerini bildikleri bir şehirden gitmek de istemezler.

  2. gıtmedı bıle bu sercan 😀

    DHA
    Bursaspor’un yıldız golcüsü Sercan Yıldırım, Lokomotif Moskova’ya imza atamadan geri dönüyor. Genç yıldızın yurt dışı bağlantılarını gerçekleştiren yabancı menajerlik şirketinin itirazı sonrasında imzanın gerçekleşmediği öğrenildi.

    Bursaspor’un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım, bu sabah Türkiye’deki menajeri Engin Kırkpınar ile birlikte sağlık kontrolünden geçmek için Rusya’ya gitmişti. İki kulübün anlaştığı transferde, menajerlik şirketlerinin anlaşmazlığı sonrası Rus Kulübü Başkanı bu transferi durdurdu. Sercan Yıldırım’ın yurt dışındaki görüşmelerini sürdüren menajerlik şirketi, Lokomotif Moskova kulübüyle kendilerinin hiçbir görüşme yapmadığını, Sercan’ın yurtdışındaki görüşmelerini ve satışını sözleşme gereği kendilerinin yapması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Lokomotif Moskova Kulübü Başkanı Valery N. Filatov, Sercan Yıldırım ve Türkiye’deki menajeri Engin Kırkpınar’ın yasal prosüdüre uymadıkları için, ‘Bu transfer olmaz’ dediği öğrenildi. Sercan Yıldırım’ın akşam saatlerinde Rusya’dan uçakla Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

    Öte yandan genç futbolcunun yurtdışındaki transfer görüşmelerini takip eden menajerlik şirketinin transferle ilgili FIFA’ya başvuracağı belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.