Liverpool sonunda Stamford Bridge’de kazandı

66 dakika. Torres’in eski klübüne karşı sahada kaldığı ama pek de gözükmediği süre. 666 dakika ise Stamford Bridge’de Bruno Cheyrou tarafından atılan son Liverpool golünden, Raul Meireles’in bu akşam attığı gole kadar geçen süre. Dile kolay 7 yıl.

Chelsea favoriydi ama Torres’in gelişiyle Drogba-Torres, arkalarında Anelka taktiği meyve vermedi. Malouda’nın sol kanatta dolaşmasını, o genişliği aradılar. O kadar ki, Chelsea’nin kaleyi bulan sadece 1 şutu var.

Liverpool tarafında ise King Kenny’nin oyuna yaklaşımı oldukça defansifti. Yeni transfer Suarez kulübede, benim bir türlü anlayamadığım Kuyt ileride deli dana. Carragher sağlıklı bir şekilde sahadaydı. 3-3-3-1 gibi bir dizilişle, oyunu tutmak tek dertleriydi. Carragher-Skertel-Agger en geride. Kelly-Lucas-Johnson onların az önünde. 5-4-1 de diyebilirsiniz tabii. Tuttular da. Tuta tuta, 69.dakikada Raul Meireles durumu 0-1 yaptı. Ondan sonra 1-0 olsun bizim olsun.

Chelsea’nin şampiyonluk hayalleri pek zora girdi. 10 puan gerideler artık. Alttan da Tottenham ve böyle giderse Liverpool sıkıştırıyor. Torres’in uğruna gittiği Şampiyonlar Ligi için gereken dördüncülük bile ilerleyen günlerde zorlaşabilir.

“Liverpool sonunda Stamford Bridge’de kazandı” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.