İngiltere Premier Lig’de tarihi Cumartesi

Hafta başında transferin son gününde İngiltere’de ortalık ayağa kalkmıştı. Dedikodu üstüne dedikodu derken, havalarda uçuşan poundlar ile büyük transferler gerçekleşmişti.

Cumartesi günü ise uçuşan poundların karşılığı olarak oynanan sekiz maçta, sekizi penaltıdan olmak üzere tam 41 gol atıldı. Atılan bu 41 golün 4 tanesi Everton’ın Blackpool’u 5-3 yendiği karşılaşmada coşan Louis Saha‘nın. 3 tanesi ise Manchester City’nin West Brom’u 3-0 yendiği maçta birthday hat trick yapan Carlos Tevez‘in. Aynı şehrin karşı tarafındaki Manchester United ise geçtiğimiz yıl 3 Nisan’da Chelsea’ye yenildiğinden beri kaybetmiyordu. Bu akşam ligin dibindeki Wolves’a 2-1 yenilerek, gecenin de bir nevi finalini yapmış oldular.

Hafta başında Andy Carroll‘u rekor bir fiyata Liverpool’a satan Newcastle United, Arsenal karşısında ilk yarısını 0-4 geride kapattığı karşılaşmayı 4-4’e getirerek Premier Lig tarihinde 4 gol geriden gelmeyi başaran ilk takım oldu. Tottenham ise verilen, verilmeyenler ve kaçanlarla tam bir penaltı silsilesi olan maçta Bolton’u 90+2’de Kranjcar‘ın attığı golle 2-1 geçti.

Bugün ise sırada West Ham – Birmingham ve Chelsea – Liverpool karşılaşmaları var. Blue Torres day.

“İngiltere Premier Lig’de tarihi Cumartesi” için 2 yorum

  1. bi’de maç 4-0 iken newcastle nin ofsayt diye güme giden bir golü var ki vaah o hakemlere. 100 yılın geri dönüşü olacaktı. ayrıca arsenalli futbolcunun gördüğü kırmızı kartta bir olay kendisine yapılan faulde hakem sesini bile çıkartmadı ki o hareket en az 3 maçlık…

Yorumlar kapatıldı.