Adidas out Nike in

Galatasaray Adidas ile olan forma ve spor malzemeleri sponsorluk anlaşmasını dün feshetti. Bu sezon Adidas ile tamamlanacak. Önümüzdeki sezondan itibaren yeni sponsor Nike olacak.

Nike formaları her zaman daha çok tutmuşumdur. Kalıpları ve tasarımları daha çok hoşuma gider. Hatta şu son Fransa Milli takımına yaptıkları forma yüzünden uykularımın kaçtığını hissetmişsinizdir. Umarım Nike’dan Galatasaray’a özel iyi bir tasarım gelir yoksa hazır kalıpları sarı kırmızıya çevirip bize gazlarlarsa büyük hayal kırıklığı olur.

Aşağıda fesh edilme işlemiyle ilgili dün borsaya bildirilen belge var ancak maddi şartlar açıklanmamış. Bu işin bedava olmayacağı ortada ama yönetim de keyif için sponsor değiştirecek değil. Daha çıkarlı bir anlaşmaya imza atıyorlardır diye düşünüyorum. Detayları öğrenirsek onu da paylaşırız.

Bu arada formalar konusunda özellikle Galatasaray formaları konusunda en detaylı bilgileri her zaman galatasarayformaları blogdan alabilirsiniz.

“Adidas out Nike in” için 14 yorum

  1. @Hüseyin Anıl Ok; Biraz araştırdım yakında resmen de açıklanacak. Zaten Nike dışında hiç kimse Adidas’tan daha iyi şartlarda sponsorluk sözleşmesi öneremez. Kappa ve Lotto gibi firmaların Türkiye sponsorluk bütçeleri çok düşük.

  2. Çok küçük bir ihtimal Puma’da fena olmaz ama en tabi ki Nike her zaman cezbetmiştir. Duyumlara göre Nike çok büyük olasılık, umarız öyle olur.

  3. işte bu ya süper haber !
    adidas’ı ne kadar beğensem de hep nike’ın galatasaray’a daha uygun tasarımlar yapabileceğini düşünmüşümdür.
    parçalı forma adidas’ın 3 çizgisinden kurtulacak sonunda.. umarım fransa milli takımına yaptıkları gibi harika tasarımları seneye galatasaray için görürüz.

  4. Bu geçiş daha özgün ve bize özel tasarımlar getirir umarım hiç sanmıyorum ama…

  5. Soyle bir sey var. Buyuk liglere baktigimizda (Ingiltere, Italya, Ispanya) Nike ve Adidas’ in kulup bazindaki onemli ezeli rekabetlerden nemalandigini goruyoruz zaten. Barcelona-Real Madrid, Inter-Milan, Man Utd-Liverpool, Arsenal-Chelsea hep Nike vs. Adidas seklinde. Fransa ve Almanya’ da pek yok bu tarz bir yaklasim ki bence her iki ligde de usttekilere yaklasan kulupler arasi bir rekabet pek soz konusu degil (Ruhr Derbisi de Nike vs. Adidas). Her neyse, Turkiye’ de de Galatasaray-Fenerbahce uzerinden her iki firmaninda nemalanmak istemesi son derece normal. Hem rekabetin de daha iyi islerin ortaya cikmasini saglayabilecegini dusunuyorum. Ayrica ben Galatasarayli olmama ragmen Adidas’in Fenerbahce icin her zaman daha iyi isler cikarttigi bence bir gercek. Umuyorum ki Nike bu acindan dengeleyici olacak, iyi tasarimlar cikartacaktir.

  6. Akşam nihai kararı ve fesih sebeplerini, anlaşma şartlarını yazıyorum, telefondan anca yorum yazılıyor 🙂 Akşam sebebini vs yazacağım bloga.

  7. bu fesh ve olasi nike anlaşması bize ( fenerbahce) yarayacaktır nike in trabzonspor örneğindeki gibi hazır template kullanacagını dusunuyorum ancak önümüzdeki sene için nasıl işler cıkaracagını fransa örneğinden görebiliriz.., kaynağını hatırlamamamkla birlikte FBnin adidas forma sponsor gelirinin avrupada 13 GS nin ise 17. sırada olduğunu okumustum neden olarakta marka sadakati gösteriliyordu…

  8. şükür kavuşturana 🙂 yıllardır hasretiyle yanıp tutuştugumuz nike sonunda geliyor demek … o lottolu, umbrolu ızdırap dolu yıllardan sonra adidas da fena değildi ama nike her zaman daha iyidir gibi, ama kimse yeni fransa formalarındaki gibi özene bezene yapılmış ürünler beklememeli

  9. parçalı üstünden özel bir tasarım yapılsa şöyle en efsanesinden hzır template olursa almam ki hafif boykotumsu bir şey olursa bu doğrultuda nike ın dikkat edeceğini düşünüyorum

Yorumlar kapatıldı.