Pot

Dün oynanan Wolverhampton-Liverpool maçının yan hakemlerinden biri bayanmış. Sian Massey. Bizde olmasa da Avrupa futbolunda ara ara görülen hoş da bir durum bana göre.

Sian Massey’i buraya taşımamızın sebebi ise dün bu maçı Sky Sports’da yorumlayan iki isim Richards Keys ve Andy Gray’in mikrofonlarını kapalı zannettikleri anda kırdıkları pot;

Richard Keys: Birisi aşağı inmeli ve ona ofsayt nedir anlatmalı. Andy Gray: İnanabiliyor musun? Bayan yardımcı hakem? Kadınlar ofsayt kuralını bilmiyor.

Aşağıdaki linke tıklayarak ses kaydını da dinleyebilirsiniz. İngiltere’de bu ikiliye özellikle bayanlardan büyük tepki var.

Keys and Grey @ Sky

“Pot” için 8 yorum

  1. @ebru
    zorlama cevap bu. neden? çünü ben erkek baydır demedim. erkek bay oluyor demediysem. erkek bay oluyor da bilmemney diye cevap vermeye gerek yok. erkek bay olmaz zaten.,

    bay futbol, bay basketbol, bay hakem duydunuz mu hayatınızda?
    kadın size aşağılaycı bir tabir olarak geliyorsa yapabileceğim bir şey yok. doğrusu budur ve esas bayan aşağılayıcıdır.

  2. erkek bay oluyor da kadın neden bayan olmaz anlamış değilim sırf laf olsun diye zorlama uyarılar bunlar

  3. tartışma konunuzun dışında, postla alakalı olarak, bayan yardımcı hakem gerçekten enteresan bi fikir, kadın müsabakalarında okey ama erkek müsabakalarında ne kadar doğru olur bilmiyorum. itiraz etsen edilmez, tartışsan tartışılmaz bide özellikle yan hakem olması bence bu ikilinin yaptığı makarayı biraz doğrular nitelikte. tamam kadın yan hakem iyi yönetemez, kadından futbol hakemi olmaz falan demiyorum tabiki de futboldan anlayan kadın(lar) hakemler vardır, fakat bir genelleme yaparsak gen olarak ne kadar futboldan anlayabilirler? bu durumda kadınların en fazla 1.lig lerde hakemlik yapması gerekmektedir bence. şahsi görüşüm, saldırı olmasın mümkünse. yanlış anlaşılmalara karşı özür dilerim.

  4. şu bayan/kadın kavgasını hiç bir zaman anlamayacağım!
    kadın bana göre bir hakaret değil ama bayan kelimesini kullanmayı tercih ederim çünkü kelime olarak daha yumuşak ve kibar geliyor kulağıma, ayrıca zorla kadın dedirtmeye çalışmak daha da itici oluyor sanki bayan kelimesini hakaret yani.
    İsteyen istediğini kullansın!

  5. @buğra
    evet genel olarak kadınların futboldan anlamadığına katıllırım çünkü genelde ilgi alanlarının dışında ama takip eden bir kadının anlaması için bir neden göremiyorum.
    ancak şu ülkede erkeklerin de futbol anlamadığını düşünüyorum, çevremdeki çoğu erkek futbolu bildiğini zannedip sadece boş konuşuyorlar, fanatik fotomaç seviyesinde konuşuyorlar çünkü.
    hakem konusuna gelirsek de bence bir kadının erkekler maçında orta hakem olması zor ama yan hakem olabilir, ayrıca bir hakemin hakem olması için de futboldan anlamasına gerek yok kuralları bilse yeterli

Yorumlar kapatıldı.