Eleştirmek için eleştirmek

Galatasaray yönetimini özellikle başkan Adnan Polat’ı kim neresinden tutsa eleştiriyor. Haklı olan yönleri de var elbet. Yeri geliyor biz de eleştirimizi yapıyoruz. Bu sefer onlardan bahsetmeyeceğim. Takıldığım konu şu stad açılışındaki davetiye olayı ve çocuklar dahil biletsiz kimsenin stada alınmayacak olması.

Aslında neye takılıyorsun diyenler de olabilir ama uygulamaya değil uygulamayı eleştirip altında başka şeyler arıyanlara takıldım. Neymiş neden sadece davetiyeli ve kombineli giriş olacakmış? Kombinelinin hakkı. Parasını vermiş yatırımını yapmış girecek elbet. Onu geçtim. Davetiye konusuna gelince ise; sizin Türkiye gerçeğinden haberiniz yok mu? Bu açılış için kimler kimleri aramıştır bana davetiye diye tahmin edebiliyor musunuz? Hangi birine hayır diyeceksiniz? Türkiye’nin bugüne kadarki en önemli spor komplekslerinden biri açılacak, cumhurbaşkanı ve başbakan gelecek. Yanlarında yüzlerce şakşakcı, bu stadın yapımında emeği geçmiş onlarca şirket ve onları çalışanları, kulübün hürmet ettiği davet etmek zorunda olduğu isimler, kulübün yüzlerce sporcusu ve aileleri. Daha sayayım mı? Gider çünkü.

Neymiş 53.000 kişilik stada 40.000 kişi alınacakmış. Adnan Polat açılış gününde ıslıklanmamak için biletli seyirci almıyormuş. Ulan adam stad açılışından daha önemli olan Sami Yen’ne veda gününde ıslıklandı oturup bunu mu düşünecek? Islıklayacak olan neredeyse Sami Yen kapasitesinde 18.000 kombineli var çok istiyorsanız. Onlar taraftar değil mi? Stadın ve çevresinin tam anlamıyla hazır olmadığını bilmeyen yok. 40.000 kişiyle sınırlamanın, kalabalığı bir nebze olsa da kontrol altında tutmanın yolu da bu. İlk gün testi hiç de mantıksız değil.

Çocuk dahi olsa biletsiz kimsenin içeri alınmayacak olmasına tepki gösterenleri ise hiç anlamıyorum. Çünkü bu işin bokunu çıkarıyoruz. Sami Yen’de kaç kere yaşadım. Önümdeki adamın çocuğu artık ergen olmuş hala turnikeye 2 kişi sığmaya çalışıyor görevliyi zor durumda bırakıyor milleti kurukta bekletiyor. Herkes omzunda 4-5 yaşında şeker çocuklarla gelmiyor arkadaş. Duygusallık da bir yere kadar.

Hea illa mı şu stadla ilgili birşeyi eleştireceksiniz? Buyrun eleştirin. Binlerce dolara aylar öncesinde sattığınız kombine kartlar neden hala hazır değil? Neden basımı tamamlanamadı? Matbaa ile pazarlıklar mı tıkandı?

“Eleştirmek için eleştirmek” için 8 yorum

  1. Bayern’in stadi acildi da noldu..2 kere zemini degisti..

    Yani her insaatta eksiklikler olur..

    Bana gore de biraz erken aciliyor ama hakikaten Trukiye gercegi bu, ve bu Turkiye gercegini minimize etmek icin de bu yola basvurulmus.

    Bir de son not, kombineler hazir fakat hukuki yonden Ajax maci, bir futbol musabakasi degil bir “etkinlik” olarak geciyor. Yani biletle degil herkes ozel bir etkinlige “davetiye” ile giriyor.

    O zaman da su soruyu soracaksiniz, onumuzdeki hafta Sivasspor macinda hersey hukuksal acidan hazir mi olacakta kombinelerle maca girilecek ?

    Buna daha cevabim yok..

  2. Açılışları çok abartıyoruz. Millet meselesi değil bu. Mesela Valencia’nın yeni stadı açılacak 1 sene sonra falan, Espanyol’un 2 sene önce açıldı, Arsenal taze açtı stadı. Bayern bir kaç sene önce taşındı. Aklıma şimdilik bunlar geldi. Bir araştırmak lazım bunların açılış maçlarına kimler geldi, kimler davet edildi. Stadın kapasitesinin tamamı beleşçilerden mi oluştu. Başbakan şakşaçısı mı dolduruldu. Merak ediyorum.

    Stad taraftarlarla açılır. Bilet satılmaması skandal.

  3. @Selocan; Evet ama Türkiye gerçeği bu maalesef. Diğer ülkelerle karşılaştırma yapmak yanlış olur. Adamlarım o açılacak stad gibi onlarca stadı var. Biz de ise bir elin parmağını geçmeyecek kadar.

  4. Koko Mecidiyeköy’de bugün karaborsacılar Ajax maçı davetiyelerini karaborsadan satıyorlarmış. Tanesi 300 lira… Yani bilet satışı yapılmayan ve adam gibi taraftarın parasını verip giremediği bir maçın davetiyeleri karaborsacıları zengin ediyor. Kulüp besliyor bunları demiştik, bu kadar da alenen yapılmaz ki. Buna da bir değin derim, tabi sen bilirsin. Defolup gidemedi Polat.

  5. @selocan; o davetiyelerin üzerine davetlinin ismini bastırmamak nasıl bir kafadır… o zaman sıkıyorsa satsınlar. ne diyeyim artık değin değin nereye kadar…

  6. Sence yönetim bastırmak ister mi ? Bizzat kendileri besliyor karaborsacıları. Bizzat kendi elleri ile vermişlerdir o adamlara o davetiyeleri. Böyle bir kazanç kapısı varken isim basmayı neden düşünsünler. Nefret ediyorum artık.

  7. 80 bin kisilik Zulimpiyat Stadinin acilsinda 80 bin kisi ile bizzat yasadigimiz cileyi dusunerek 40 bin kisi ile bu acilisi sinirlandirmalarinin son derece dogru bir hamle olduguna inaniyorum. Birakin, zat-i muhterem devlet buyukleri cocuklar gibi heveslerini alsin, sonra bu stad sonsuza kadar bizim evimiz olacak ne de olsa. Aslinda olay uzum yemek degil, bagci dovmek her zaman oldugu gibi. Acilisa geldikten sonra kirk yilin basinda (ama bilhassa havalar iyiyken elbette – agustos gibi, eylul gibi mesela) stada ugramayi dusunen taraftar zaten aciyor agizini, yumuyor gozunu. Zira 30 Temmuz 2003’de Galatasaray acilis macinda 80 bin kisinin onunde oynarken, ayni takim Ocak 2004’teki Konyaspor macinda yine Zulimpiyatta sadece 250 biletli taraftar onunde oynuyordu (Muhtemelen Galatasaray rekorudur bu). “Gidelim, soyle bi hevesimizi alalim” diyen, takimina bir gram sadakati olmayan insanlara kaliyor yine bagci dovmek. Keske her Galatasaray taraftari bu yazinizi okuyabilse.

Yorumlar kapatıldı.