9

Bugün Madrid’de derbi var ama gündemde daha çok yer işgal eden bir başka konu var. O da 2 gün önce Chicago’da ameliyat olan ve 4 ay sahalardan uzak kalacak olan Higuain’nin yerine Real Madrid’in kimi alacağı.

Öncelikle Higuain’in 4 ay sonra sahalara dönecek olmasına rağmen %100 performasına 1 sene sonra kavuşabileceğinin açıklandığını belirtelim. Jose’nin sıkıntısı büyük. Daha önce ocak ayındaki tek transferimiz sakatlıktan dönen Kaka olacak demişti ancak dün yaptığı basın toplantısında herkesin ileri uçta 4-5 alternatifi var benim elimde ise sadece Benzema var diyerek başkan Perez’e işaret fişeğini çaktı.

Benzema da tek başına Real’i taşıyamaz. Bu çok net. Bir tutukluğu var ve taraftara saç baş yoldurtuyor bu sezon. Bu gelişmelerin ardından bir “9” numara transferi olması çok muhtemel. Real Madrid yarı resmi yayın organı Marca da hemen adayları belirlemiş; Adebayor, Klose, Lisandro Lopez ve Mario Gomez.

Bir kere Lisandro hariç bu isimler hiç biri Real Madrid’e uymaz bana göre. Ağır kalırlar. Lyon’da sezon ortası Lisandro’yu Real’e satıp Gomis’e kalmaz. Adebayor kiralık olabilir. Dzeko’nun da City’e gitmesiyle ayrılması çok muhtemel. Klose’nin ise sezon sonu Bayern’de sözleşmesi bitiyor. Sembolik bir bonservis bedeliyle Madrid’e gidebilir. Mario Gomes’i Van Gaal’ın bırakacağını sanmıyorum. Gerçi bıraksa da güzel olur. Overrated diye tabir edilen arkadaşların en önde gidenlerinden bana göre.

Adebayor kiralık ya da cüzzi bonservis bedeliyle Klose Madrid’e yakın isimler. Higuain’in yerini elbet kapatamazlar ama kısa süreli yama olurlar. Hiç yoktan sırf Benzema’ya kalmaktan iyidir.

“9” için 4 yorum

  1. Gomez’in overrated olduğuna inanmıyorum. Böyle size’a sahip bir futbolcunun böyle fundamental’a sahip olması bence müthiş bir şey. Adebayor ilaç olmaz, Benzema’dan farksız benim gözümde. Klose ise bildiğim en underrated forvet olabilir. Çoktan büyük takımlardan birinde oynuyor olmalıydı. Düşük maliyetle geçmişteki Nistelrooy etkisi yaratabilir.

    Sona bıraktığım ise bana göre tam Real’in aradığı isim. Ama ara transferde bu kadar büyük parayı Lisandro’ya vermek isteyeceklerini sanmıyorum. Lyon’un da onu 30-40 milyon seviyesinden aşağıya bırakacağını sanmıyorum.

  2. @mert; Klose bence de underrated bir isim ama büyük takımlardan birinde oynuyor olmalıydı enteresan:) Bundesliga’nın en büyüğü, geçen sezonun şampiyonlar ligi finalisti (ki öncesi de var), Avrupa’nın önde gelen 4-5 kulübünden biri olan Bayern yeterince büyük değil mi?

  3. :)Abi doğru diyosun da, istediği kadar Bayern Münih olsun, bu kalibrede futbolcular için akıntı hep Almanya dışına doğru. Robben bunun için güzel bir istisna ama yine de ben onu ManU, Barça, Real, Chelsea klansmanında görmek isterdim.

    Forvet ihtiyacı olan bir Manchester Berbatov’u alacağına, Real Benzema’yı başına saracağına, ya da Barça İbra veya Villa’yı deneyeceğine, bir yerlerde bu adamın peşine düşülmesini beklerdim o olmadı.

    Saydığım isimlere de lafım yok yannış anlaşılmasın:)

  4. mourinho ilk geldiği günden beri, dünya kupasından sonra real’e mario gomez dedim dedim dinletemedim 🙂 bence tam aradığı ileri uç tek adamı. ayrıca almanya dışında patlama yapacağına inanıyorum.

Yorumlar kapatıldı.