En iyisi Wenger mi?

Şu Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) değerlendirmelerini hiç anlamıyorum. İstatistikleri tutan arkadaşlar kesin birşeyleri atlıyor ya da bu işten hiç anlamıyorlar. Daha önce yaptıkları enteresan değerlendirmelerden sonra şimdi de son 10 yılın en iyi 10 teknik adamını belirlemişler ve 1 numara Arsene Wenger demişler.

Sebep? Kriter? Eyvallah Wenger büyük hoca da istikrarsa Fergie, kupaysa başarıysa Jose derim. Anlayan varsa bir zahmet bizi de aydınlatsın.

1- Arsene Wenger 2- Sir Alexander Ferguson 3- Jose Mourinho 4- Fabio Capello 5- Guus Hiddink 6- Carlo Ancelotti 7- Luiz Felipe Scolari & Marcelo Alberto Bielsa 9- Rafael Benitez 10-Marcello Lippi

“En iyisi Wenger mi?” için 21 yorum

  1. işin içinde istatistik olursa sonuçlar mantık dışı çıkabiliyor bazen (istatistik okudugumdan biliyorum 🙂 hatta üstad fergusonun şöyle bir sözü oldugu söylenir : ” İstatistik mini etek gibidir, kabaca bilgi verir fakat hiçbir zaman en önemli ayrıntıları göstermez” …

  2. Vallahi Sir’e ben yaşam boyu başarı ödülünü veririm, en iyi hoca ödülünü falan… ama bu listede 2. sıraya koymam. Maksat son 10 sene ise şu listedeki sıralama saçma olmuş.

  3. barcelona gibi istikrarlı bir kadroyla devam etse istenilen başarılara kavuşabilirdi. ne var ki, çok iyi olan kadrosunu dağıtıyor her sezon, belki maddi durum da bunda etkili.

  4. @huseyin anıl ok; barcelona’nın şu an yaptığını ve bugünlere gelişini ben daha önce görmedim açıkcası. hem öyle bile olsa “e ama sonuç?” demezler mi?

  5. Adam Arsenal’i namağlup şampiyon yaptı. O zamanlar oynadığı futbol mükemmeldi. Evet soınuç olarak bir CL kupası yok ama çok da önemli değil bence.

  6. @huseyin anıl ok; Arsenel ile nagmaglup sampiyon olmak suphesiz büyük basari katılıyorum ama yine de bir Barcelona karşılaştırması için hatta Barcelona’nın şimdi yaptığını daha önce yapmıştı demek bence yanlış olur.

  7. bence kriterler arasında oyuncu alım satım ve klube kazanç getirme kalemleride var bu şekilde düşünürsek sanırım wenger olması şaşırtmaz..

  8. @koko B abi roy hodgson gitti en sonunda kenny dalglishide getirdiler yerine yarın takımın başında o olcak baktılar heralde roy’la yüzde 99 gidecek fa cup ta en azından eski efsanelerden getirelim takımın başına derbi maç öncesi doping olur dediler

  9. Arsenal bir stad yaptı ve bu stadın tüm parasını kendi ödüyor. Wenger böyle bir durumda takımı üstt seviye mücadeleden düşürmeden hep yukarıda tuttu. Yıllardır yıldız transfer yapmamasına rağmen hala en üst düzey mücadele veriyor bence bu yeterli bir etken.

  10. Arsenal 2006da sanssiz sekilde finali barcaya kaybetmeseydi bugün belkide arsenal’in o müthis futbolundan bahsediyorduk..konu barca olunca gereksiz bi abartma var..madem o kadar uzay futbolu oynuyordun,Inter’in tokadina neden engel olamadin gecen sene? MEssi olmayinca Levante’yi bile zor yendiler…italyan takimlari genel olarak düsüste,ingilterede chelsea’nin düsüste olmasi ve liverpoolun tamamen kaybolmasi..zirvede barcayi zorlayacak takim yok diyebiliriz..iyi oynuyorlar dogrudur,ama birazda meydani bos buldullar yani…

  11. @cemal aksu; duyan da barcelona’dan değil başka takımdan bahsediyoruz sanacak… messi olmasa takım zorlanıyor ne demek onu da anlamıyorum. messiyi adamlar bulmuşlar işlemişler ve var. o yoksa xavi varki barcelona için en kilit adam. o yoksa iniesta var. o yoksa onları izleye izleye oynamayı öğrenen torpilli busquets var.

    bilmiyorum barcelona’nın şimdi yaptığını ne arsenal ne de bir başka takım daha önce yapmıştır bana göre.

    düzeltme: finalde chelsea değil yine arsenal olacaktı…

  12. @emre uslu; madem arsenal finali şanssız kaybetti. barca da inter’e şanssız elendi. ikinci maçta bir türlü golü bulamadı.

  13. @kako b
    duyanda her sene sampiyonlar ligini namaglup kazaniyorlar sanacak.hem chelsea’yi hangi finalde yendiler ki? bu sene Kopenhag’i bile zor gectiler.Rubin’e zaten hic sanslari tutmuyor..zaten messi olmayinca takimin nasil zorlandigi levante macinda görüldü..anlatmak istedigimde bu,Arsenal’de nasri olmasin rosicky olmasin van persie olmasin takim yinede oynuyor..messi’nin farki dünki deportivo macinda ortaya cikti..

  14. bencede Arsenal barcelona’nin oynadigi oyunu yillar öncesinden oynayama basladi..belki ayni derecede kupa kazanamadi,ama uefa ve sampiyonlar liginde final oynadi..ingiltere the double’i kazandi..Wenger takimi her zaman 1.sirada tuttu..yeri geldi henry,ljungberg,pires,wiltord,vieira gibi adamlarin satilmasina/ gönderilmeine hic düsünmeden evet dedi..Arsenal yillardir genclerden olusan bi takimla mücadele ediyor..ve ingilterede hep ilk 3 icinde..atiyorum,barca xavi’yi satsinda yerine oynatacak adam koysun..cesaret ister..zaten ispanyada sampiyonluga sirf 2 takim oynuyor..ki barcelona ve la liga’nin son yillarda cok asiri derecede abartildigini düsünüyorum..gelene gidene 5-6 gol atmak iyi hos,sen gelde aynisini italyada ingilterede yap…el clasico disinda la liga maclari izlenmez oldu zaten..

  15. @cemal aksu; “gelene gidene 5-6 gol atmak iyi hos,sen gelde aynisini italyada ingilterede yap” – şampiyonlar liginde gerektiğinde yapmıyorlar mı zaten. Arsenal’i kaç kere tokatladılar? Bayern’i 5’lemediler mi? Manchester’ı, Chelsea’yi finalde elleri boş göndermediler mi?

  16. @emre uslu barcelona noelden sonra ilk maçına çıktı yalnız o zaman ve o tarihe gelinceye kadarki performansını biliyorsundur zaten bazen bir ritm bozukluğu olabilir takımlarda mesela sene başı hercules mağlubiyeti mallorca beraberliği bunlara bağlı ama xavisiz de 4 atıyorlar deportivoya deplasmanda

  17. @cnr92air ona bakarsaniz messi’siz barca levanteyi zar zor yendi! bumudur yani? Arsenal yedek agirlikli cikiyor,Leeds gibi alt lig takimi en iyi 11’le cikiyor.

    @kokoB Ilk macta Italya’da inter’den 3 tane yemissin,neyin sanssizligi ki bu? Busquets denen adam sahtekarlik yapmasa 2.mac 11’e 11 oynayacak ve cok farkli olacakti.birazda bu tarafindan bakmak lazim.Sanki futbol sadece atak yapmaktan ibaret.Bi takim defansi daha iyi yapiyor diye bu onun antifutbol oynadigi manasina gelmemeli.

  18. @emre uslu; ben inter’in oyun stiliyle ilgili birsey soylemedim ki zaten oraya nereden geldin? saygı duyulacak bir performans sergilediler o zaman da yazmıştım zaten

  19. fabregas ve nasrisiz leeds’e eleniyorlardı nerdeyse walcott’un kendi itirafı olan kendini yere atmasıyla beraberliği yakaladılar arsenal maç boyunca çok pozisyon kaçırdı demeyin ltfn.barcelona-inter maçında valdes bile artık orta sahaya gelip oynuyacaktı.

Yorumlar kapatıldı.