Ayıp kimin?

Arda Turan geçen akşam bir restaurantın açılışında Aziz Yıldırım’la karşılaşmış ve aralarında şöyle bir konuşma geçmiş;

A.Y: Ulan Arda sen de mi buradasın? A.T: Artık açılışlardayım başkanım, futbolu bıraktım.

Bunu dün akşam her nerede neden yaşadığını çözemediğim Reha Muhtar’ın programında yakaladım. Konunun üzerine ne yorumlar yapıldı inanılmaz. Erman hoca ortalıyor Ahmet hoca vuruyor, canlı telefon bağlantısıyla Serhat Ulueren ara pası atıyor. Tam komedi. Yok Ultraslan Arda’ya sırtını dönecekmiş, TT Arena’daki her maçta protesto edeceklermiş, kaptanlığı alınacakmış vs…

Arda’nın yaptığı ayıpmış. Ayıp nerede? Bir ayıp varsa bu Arda’nın mı? Bu açılışa futbolcu olarak sadece Arda değil, Emre Belözoğlu, Sabri Sarıoğlu, Mustafa Sarp, Serkan Kurtuluş, Serdar Özkan, Ümit Karan, Hakan Arıkan ve Necip Uysal da katılmış. Koskoca Fenerbahçe kulübü başkanı Galatasaray kaptanına “Ulan” diye hitap etmiş, Galatasaray kaptanı saygısını bozmamış, yakışanı yapmış kendisine “başkanım” diye hitap etmiş. “Futbolu bıraktım” esprisini de anlamamak tercih(!) meselesidir.

Tekrar soruyorum Arda’nın ayıbı hatası nerede? Fenerbahçe başkanını gördüğü zaman kafasını çevirip yoluna devam mı etsin? Yakışır mı? Futbol camiasında her gün yüz yüze bakan insanlar bunlar. Emre Belözoğlu Adnan Polat’la karşılaşsa selam vermeyecek mi? Yok Arda Galatasaray kulübünden izinsiz açılışa katılmış. Futbolcu köle mi? Sosyal hayatı olmayacak mı? Tamam basına konuşmasını yasaklarsın anladık ama özel hayata müdahale oyuncuyu bunalıma sürükler.

Arda’yı bitirme operasyonu yine hareketlendi. 200 küsür promille otobüse girenler hakkında bir iki kelime ederken bunu yapan Arda olsa yanmıştı dedim. Fikrim değişti kül olup gitmişti…

İnanmıyorum ama ultraslan da denildiği gibi olaya tepkiliyse Arda’yı protesto filan edecekse ellerindeki değerin kıymetini bilsinler. Zor günler geçirirken gaza gelip takımı daha da dibe itmenin anlamı yok. Sami Yen’deki son maçta bir kaç dakikalığına bile olsa Arda oyuna girince o parçalı forma içinde sahadaki diğer 10 kişiden nasıl farklı olduğunu hissettirdi. Yanlış mıyım?

“Ayıp kimin?” için 15 yorum

  1. ben bu olayın niye büyütüldüğünü de anlamıyorum aslında. “ulan” kelimesi çok naif bir kelime değil ama böyle yok nasıl dersin diye kızılacak bir kelime de değil. futbol camiasının iki ünlü ismi, birbirini tanıyan iki ismi samimiyetlerinden dolayı böyle konuşmuş. “he” deyip geçmek lazım telegol ekibine:)

  2. bu taraftarın Arda’ya daha önce yaptıklarında dolayı zaten çok sinirliyim. nasıl bir olay bu kardeşim? Aziz Yıldırım Arda’ya “ulan” dedi diye GS taraftarı Arda’ya tepki koyuyor. Bir Fenerli olsam çok dalga geçerdim. Gerçekten taraftar futbolculara, yönetime bağırmadan önce oturup kendisine baksın. Adamın futbol izleyesini kaçırıyolar

  3. Şöyle bir açıklama var.

    Dün Kanaltürk televizyonunda yayınlanan bir programda, Kaptanımız Arda Turan bir açılışta karşılaştığı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı arasında geçen diyalogda “ulan” sözüne maruz kalmıştır.

    Sözde babacan bir tavırla söylenen bu sözü maalesef spor ahlakı çerçevesinde göremiyoruz.

    Bu haber üzerine haber müdürü Serhat Ulueren’e telefonla ulaşan Levent Uzun isimli şahıs ultrAslan adına aradığını ve Ardanın protesto edileceği yönünde bilgi vermiştir.

    Söz konusu şahısın ultrAslan yönetiminde olmadığı gibi yakın çevremizde de tanımadığımızı ve bu şahsın söyleminin ultrAslanı bağlamadığını belirtiriz.

    Daha önce bir röportajımda belirttiğim Arda’yı magazin sayfalarında değil spor sayfalarındaki başarıları ile görmek istediğimiz yönündeki açıklamam, Ar da gibi yetenekli bir sporcunun hem kendisine hem Galatasaray’ımıza daha fazla yarar sağlaması yönünde bir temenniden ibarettir.

    Arda Turan, bazı davranışlarından rahatsız olmamıza rağmen, göz bebeği sporcumuz ve takımımızın kaptanıdır, kendisini protesto etmek gibi bir düşüncemiz yoktur, ayrıca Arda Turan’ın kaptanlığı ve Galatasaray ile olan geleceği Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Yönetimi Kurulu tasarrufundadır.

    Son günlerde ultrAslan adına yapılan mesnetsiz açıklamalarda olduğu gibi bu açıklamaya itibar edilmemesini ve ultrAslan tarafından yapılacak açıklamaların sadece ve sadece benim imzam ile sadece Resmi Sitemiz http://www.ultrAslan.com‘dan duyurulacağını bir kez daha deklare ederiz…

    Oğuz ALTAY
    ultrAslan Genel Koordinatörü

  4. Zaten o ve türevi programlarda futbolu bilmediklerinden dolayı adam gibi konuşamayacakları için ancak sağdan soldan bu tür haberleri alıp çekiştire çekiştire gündem yaratıyorlar hepsi bu. Onlara sorsan ne demeliydi diye, hepsi ağız birliği yapıp bir cevap veremez, çünkü onlar da tartıştıkları şeyin aslında boş beleş, günlük bir muhabbet olduğunu biliyorlardır. Yıldırım’ın “Ulan Arda naber” tadında konuşması hoş olmamış ama tutup da bu tür olayları gündeme koymaktan başka bir şey yapmıyor maalesef bu tür programlar. Sonra ortalıklarda biz futbol yorumcusuyuz diye de gezinebiliyorlar… Ayıp aslında onların da, neyse.

  5. türk futbolunun bazı bunaklardan kurtulması lazım yazık bu telegol tayfasına acıyorum

  6. Klavyene sağlık KoKo B çok güzel yazmışın bizim ülkede saygılı olana doğru söyleyene prim yok gidip millete sallıcan küfür edicen ki plaket alasın

  7. dünyanın en boş insanı serhat ulueren ve tayfasının yeni “gündem yaratacak dosya” sı

    vayy bee
    arda ne demiiş
    futbolu bıraktım demiiş
    aziz yıldırım da ulan demiş ona
    3. dünya savaşı çıkar başka ülkede olsa!

  8. Arda cok guzel bir espiri yapmis, Reha, Ahmet ve Serhat uclusude bi’ taraflarini okmsamislar… Cok bos milletiz yaaa

  9. “200 küsür promille otobüse girenler hakkında bir iki kelime ederken bunu yapan Arda olsa yanmıştı.”

    En başında söyleyeyim, şu üstteki cümle haricinde yazıya tamamen katılıyorum. Ama şu cümle hakkında bir iki şey söylemem gerekiyor.

    Guti’nin haberi 1 hafta boyunca her gün manşetlerdeydi. Özellikle bazı köşe yazarları ve bazı büyük gazeteler, sanki talimat almış gibi olaydan 1 hafta sonra bile konuyla ilgili haber yaptılar. Olaydan 4 gün sonra oynanan Eskişehir maçında Bünyamin Gezer’in de polis olması üzerinden aynı alkol muhabbeti devam ettirildi. Hatta hatırlarsınız Guti için KIRMIZI KART yerine KIRISMIS KART manşetleri atıldı, bilerek kırmızı kart gördü denildi. Hatta, olayın üzerinden 15 gün geçti, daha yeni Milliyet’in CADDE ekinde “İşte 2.71 promil Alkollü Guti’nin İspanya’daki Marifetleri” diye yaptığı kazalar, gece gezmelerinden fotoğraflar ve kırdığı cevizlerden oluşan haber yapıldı.

    Bunlar da yetmedi, üzerinden 17 gün geçti bloglarda şöyle söylendi;
    “200 küsür promille otobüse girenler hakkında bir iki kelime ederken bunu yapan Arda olsa yanmıştı.”

    Renkler bazen insanın bakış açısını ne kadar çok etkileyebiliyor.

  10. @mert; bu blog bunu da yazdı bak;

    “özel hayatında ne yaparsa yapsın futbolcuların üzerine fazla gidilmesin buna ben de katılıyorum ama futbol oynamasına etken bir sakatlığı olmadı diye açıklama yapmak ve sadece uyarı vermek enteresan.”

    Ayrıca dediğin herşey doğrudur; Guti hakkında yazılıp çizilmiştir ama tekrar söylüyorum Arda yapmış olsa 10 değil 100 katı yazılıp çizilmiş olurdu…

  11. fenerbahçeliyim , ardayı ve futbolunu çok beğenen biriyim. altına yorum yaptımız olayda kimsenin suçu,kabahati yada ahlaksızlığı yoktur. iki birbirini tanıyan insanın samimi konuşmalarıdır. bugün eleştri yapanların hangisi arkadaşına “naber lan” demiyo. Ya da kendisine dendiği zaman ters karşılık veriyor.. Olay medyanın arda üzerinden yeni bir gündem yaratma cabasıdır sadece. Galatasaray taraftarı bu oyuna gelip ardaya haksızlık etmesin lütfen. Kokonun dediği doğru Gutinin yaptığı olay da hakettiği kadar konuşuldu ancak arda yapsaydı aynı hatayı kat kat fazla laf söylenirdi. Hepimiz biliyoruz. Arda türk futbolunun şu an en değerli varlığı. Lütfen aklı selim Galatasaray taraftarı Ardaya sahip çıkın.

  12. Evet medyanın reyting kapısı olarak gördüğü bazı futbolcular var. Guti de bunlardan biri. Katılıyorum, son 1-2 senedir Arda da bu konuda başı çeker.

    Ama bu biraz da kulübün ve taraftarın tavrıyla ilgili. Futbolcunu medyaya yedirmeyeceksin. Galatasaray son yıllarda kendi yediği ve medyaya yedirdiği futbolcu ve teknik direktörleri ile çok kan kaybetti. Basında en büyük güce sahip olan Aziz Yıldırım da bu konuyu yönetmek konusunda örnektir bana göre. Şu anda medya baskısıyla Fenerbahçe’li futbolcuyu yemek kolay değil. Emre de bunun en güzel örneğidir sanırım.

Yorumlar kapatıldı.