Yeni Bernabeu

ABC gazetesinde yer alan habere göre başkan Florentino Perez’in en büyük hayali Santiago Bernabeu’yu yenilemek. Başkan, Rafael Moneo, Santiago Calatrava ve Ieoh Ming Pei adlı 3 şirketten teklif bekliyor. Stadın yenilenmesi için harcanacak para yaklaşık 200 milyon euro ve bitiş tarihi 2013 sene sonu.

Gelirlerini arttırmak için stad içinde alışveriş merkezinin yanı sıra bir de otel olması düşünülüyor. Eğer bu otel işi gerçekleşirse dünyada bir ilk olacak. Şu an herşey proje aşamasında. Daha izinlerin alınması lazım ve bu konuda bazı sıkıntılar varmış. Tabii Real ben bu stadı yapacağım dedikten sonra ne sıkıntı kalır ne birşey efsane Bernabeu yenilenir.

Geçen sene gezdiğim Bernabeu için İspanyollar çok eskidi yenilenmesi şart filan diyor da stad hakkaten efsane. Eskimiş hali buysa yenisi heralde inanılmaz birşey olur. Hadi yenilensin bir daha gezmeye gidelim Madrid tatili için bahanemiz olsun.

“Yeni Bernabeu” için 3 yorum

  1. barçanın yeni stat yapacağını duymuştum bir yerden hatta bu sitedede haberi vardı galiba o iş ne alemde yoksa şehir efsanesimi?

  2. 🙂 izin çıktığında messi futbolu bırakmış olur tahminim

Yorumlar kapatıldı.