Yol yorgunluğu mu? O da nesi?

Futboldan uzak bir gün geçirdik İspanya’da enteresan enteresan işler olmuş. Barcelona’nın maçı kar ve hava yollarındaki grev sebebiyle önce pazar gününe ertelenmiş ardından bir anda erteleme kararı iptal edilip Barcelona’nın yola çıkması istenmiş. Bu karar değişikliğinde Madrid basınının etkisi olduğu su götürmez bir gerçek. Atletico ve Gijon otobüsle deplasmana gidiyorlar Barcelona da gitsin diye bastırmışlar.

Maçın ertelendiğini bilgisi verilen ve evlerine gönderilen Barcelona’lı futbolcular apar topar Camp Nou’da buluşup trendi otobüstü bir şekilde Pamplona’ya ulaşmışlar. Hatta geç ulaştıkları için maç da geç başlamış. Tabii bunların hiç biri sorun değil. Sistem aynen çalışmaya devam. Madrid istediği kadar ağlasın, Barcelona Osasuna’yı Messi(2) ve Pedro’nun golleriyle 3’lemiş. Yol yorgunluğu filan hak getire.

Halı saha maçına yetişir gibi giyinme-soyunma işlemlerini otobüste yapmışlar mıdır merak ediyorum aslında. Federasyon da neyin peşinde önce iptal sonra oyna. Çocuk oyuncağı değil ya bu profesyonel futbol.