Wikileaks’ten Trabzonspor iddiası

Wikileaks’in açıklamaya başladığı ve neredeyse diplomasinin 11 Eylül’ü denebilecek belgeler arasında çok enteresan bir iddia su yüzüne çıktı. Konumuz futbol ile alakalı olduğu için burada yer vermeliyiz diye düşünüyoruz. Linkte tümünü okuyabileceğiniz 6 Haziran 2005 tarihli Başbakan Erdoğan’ın yaptığı hükümet değişikliği ile belgenin yedinci maddesinde Faruk Özak ile ilgili bilgi notunda aynen şöyle yazıyor:

As part of Erdogan’s strategy to use sports to maintain AKP’s grassroots support, and in the wake of AKP’s defeat in the Trabzon mayoral race in March 2004, the Istanbul-Black Sea axis which forms Erdogan’s Istanbul power base reportedly subsequently succeeded in having Ozak appointed Trabzonspor chairman of the board. At the same time Erdogan reportedly agreed to transfer several million dollars from one of the Prime Ministry’s hidden reserves to permit Trabzonspor under Ozak to purchase better players. ————————– Erdoğan’ın AKP’ye tabandan destek sağlamak için sporu kullanma stratejisinin bir parçası olarak ve2004 Trabzon yerel seçimlerinin kaybedilmesi sebebiye; Erdoğan’ın İstanbul’daki güç kaynağını oluşturan İstanbul-Karadeniz eksenini oluşturan güçler Özak’ın Trabzonspor başkanı olmasını sağladı. Söylentilere göre, Erdoğan Başbakanlık örtülü ödeneğinden Trabzonspor’a birkaç milyon dolar aktarıp, Özak başkanlığındaki Trabzonspor’un daha iyi futbolcular almasını olanak sağladı.

Yorum sizin.

“Wikileaks’ten Trabzonspor iddiası” için 4 yorum

  1. sabah ola hayrola
    teflon merkel, hitler ahmedinejad dışında açıklanan yazışmaların kaçı basına yansıyacak
    zira şu anda haber kanallarının birinde çağatay yolda yeni bitti chp tartışması var, bir diğerinde de gurme programı başladı 🙂

  2. Ne alaka şimdi ? Faruk Özak nereye başkan olmuş ? Faruk Özak bundan 15 sene önce başkanlık yaptı. Neyin saçmalığı bu ? Devlet bakanlıgı deseniz,zaten bakandı. Nasıl bi iddia bu ?

  3. Wikilieaks tamamiyle saçmalamış. 1995 yılı desek Tayyip Erdoğan’ın o zamanki eti ne budu ne Trabzonspor’a kara para akıtsın? Hadi akıttı diyelim, aldığımız iyi oyuncular kimmiş ? Baggio mu ? Batistuta mı ? Allah aşkına kaldırın şu saçmalığı yaa!

Yorumlar kapatıldı.