El Clasico öncesi; Sıradışı bir Pazartesi

Bugün Pazartesi sendromu, haftanın ilk iş günü sıkıntısı yok! Bu akşam saatler 22.00’yi gösterdiğinde El Clasico için hayat duracak. Katalan seçimleri sebebiyle dün oynanamayan ve alışılmışın çok dışında Pazartesi gününe alınan El Clasico tarihte daha önce 2 defa daha Pazartesi günü oynanmış.

İlki 30 Mart 1964 tarihinde Real Madrid’in 2-1’lik üstünlüğü ile sona ermiş. Real’in golleri Gento ve Puskas’tan gelirken Barcelona’nın tek golünü Zaldúa atmış. Bundan 8 sonra 29 Kasım 1972’de oynanan El Clasico’yu ise Barcelona Asensi’nin golüyle 1-0 kazanmış.

El Clasico’ların Pazartesi oynandığı bu iki sezonda da Barcelona adına bir uğursuzluk Real Madrid adına bir şans söz konusu. Real, El Clasico’ların Pazartesi oynandığı bu iki sezonda da şampiyon olmuş. Barcelona ise birinde 2. diğerinde ise Valencia’nın ardından 3. olabilmiş.

Genele baktığımızda bugüne kadar Camp Nou’da oynanan 80 El Clasico’nun 51’i Pazar günü 26’sı ise Cumartesi günü oynanmış. 2 Pazartesi dışında birer tane de Salı ve Çarşamba El Clasico’su bulunuyor tarihte.