En değerli 30 genç

Futebol Finance 21 yaş ve altındaki en değerli 30 oyuncuyu minimum ve maksimum değerleriyle kaleme almış.

Listenin zirvesinde Pato, Balotelli ve Muller 3’lüsü var. Pek itiraz edilecek gibi değil ama Balotelli’nin futboldan çok yaptıklarıyla konuşulması ve City’nin ekstra saçma bir bonservisle onu transfer etmesi listenin zirvesinde olması sağlıyor.

Listedeki herkes yetenekli ama ilerki sezonlarda daha da patlayacağını düşündüğüm isimler söyle; Dzagoev, Lukaku, Sakho, Paul Goose ve Pastore. Bir de 8. sıradaki Neymar ve 9. sıradaki Bale’e dikkat. Maksimum bedellerinin en 2 katına sezon sonu transferleri gerçekleşir.

Bizim gençlerimizden ilk 30’da kimse yok. 40 olsa belki Sercan girerdi listeydi. Gerçi bana hala biraz “overrated” geliyor ama neyse.

“En değerli 30 genç” için 8 yorum

  1. bayern’deki breno senelerdir patlayacak diye bekleniyor ama van gaal geldiginde satmaya calisti ve dogru duzgun alici cikmadi galiba… arsenal’den wilshere’i aradi gozler ama yok…

  2. çok yetenekli genç topçular var tabi.. fakat benim için de bazıları farklı.. dzagoev, pastore, sissoko ve kjaer..
    gene de hepsinin ötesinde; neymar ile bale’in çok özel olduklarını düşünüyorum..

  3. 15 gün önce yapsalarmış listeyi Mesut da girermiş. Real 15 milyona aldı ancak şimdiki değeri bundan çok daha fazladır. Pato’yu geçemese de 2’den girerdi.

  4. bu arada şimdi ntvspora bir göz atıyordum ispanya’da Don Balon dergisi dünyada gelecek vaadeden 100 futbolcuyu belirlemiş ismail köybaşı,sercan ve stoch’da varmış listede

  5. gareth bale ve pastore’yi barcelona’ya çok yakıştırıyorum birde romelu lukaku içimden bir his sir alex ferguson’a göz kırpıyor gibi geliyor

  6. cnr92air;caner evet bende öğrendim mehmet ekici yi sevindim umarım tüm milli takım gurbetçilerden oluşur işte o zaman milli takım avrupa da yetişen türk ler için cazibe alanı olur.
    arda meselesine gelince hocam ona karşı çıkarılan cümleler hep sözel içerği ise duygusal altyapılı cümleler ama iş sayısal bakıldığında işin rengi değişiyor messi ile c.r ile aynı terazide değer bulan birine yakışan performans sözkonusu bile değil bu sezon değil ama geçtiğimiz sezonlardaki istatistiğine baktığımız zaman türkiye liginde bile bu kadar abartılacak en ufak bi emare yok alex bile ondan iyi bi verisi var.2008 senesiine ise şunu söyliyim ordan nasıl çıktığımız malum evet arda güzel bi performans sergileyebilir fakat bu kşme göre hırvatistan milli takımında 2008 den sonra kendi takımlarında kalan bir tane oyuncu kalmazken bizde transfer olan adam yok avrupaya ona da kılıf buldular sorunu bizim pasaporta bağladılar ve özli eğer alman milli takımında olmasaydı real e transfer olamazdı diyolar yazıklar olsun diyorum,koskoca mourinho gibi bi adam hiç topcudan anlamıyor bilmiyor sırf alman milli takımında diye oyuncu alıyor bumu yani.

  7. @sinan; o zaman seni sevindirecek bir haber vereyim b.münih’ten kiralık olarak nürnberg’te oynayan mehmet ekici türk milli takımını seçmiş.nuri şahin için dediklerine tamamen katılıyorum.ama arda için yapma allah aşkına isviçre maçında galibyet golünü attı çek cumhuriyeti maçında takımı ayağa kaldıran golü attı ve o zaman sadece 21 yaşındaydı ve çok iyi bir turnuva geçirmişti bence

  8. elimizde mesut özilden fazla farkı olmayan ama milli takıma seçildiği zaman pek tınlanmayan bi nuri şahin var neden değerlendirmeyiz ki ? koskoca alman ya ülke olarak mesuta yatırım yaparken biz nuriyyi almanyada yetişen bi futbolcu olarak görürüz.sonra da bi maçta kötü oynadı diye oda yanlış yerde oynamasına rağmen bütün ntv spor ekibi başta sergen yalçın eleştirmekten geri durmaz.ama iş arda turana gelince herkes onun arkasında dır o 1numaradır sistem ona göre yapılır.arda ya 2008 de şans verdik bunu değerlendiremedi şimdi sırada nuri ve onun gibi gutbetçiler alıyor tüm takımı gurbetçiler den kurulması gerek,nedeni aldıkları altyapı bunu gerektiriyor.bizden topcu çıkıyor avurpadan futbol personeli işin temeli bu aslında.
    “rıdvan dilmen.:arda çok iyi şut mu çekiyor,çok iyi orta mı yapıyor,çok iyi kafa mı atıyor…hayır ama ne yapıyor çok iyi çalım atıyor demişti sanırsam geçen sezon bütün bunladan mağdur bi futbolcu düşünün ama yıldız olsun ???
    sonra da biz nerde hata yaptık diyelim.

Yorumlar kapatıldı.