Beklentisiz bir derbi

10 sene oldu Kadıköy’de galibiyet yok. Her sene bir gaz olur bu sefer kıracağız şanssızlığı derim ama bu sene o da yok…

Hafta içinde yaşananlar Rijkaard’ın gönderilmesi, yerine Hagi’nin gelmesi, bu krizi oldukça kötü idare bir yönetim, 2-3 gün hocasız çalışan bir takım ve son olarak Kewell ve Baros’un da kesin oynamayacağı…

Çok formda ve oturmaya başlayan bir Fenerbahçe yarın Kadıköy’de Galatasaray’ı bekliyor olacak. Bu durumun tam tersi olsa Fener yine Galatasaray’ı yenebilir (misal Johnson’un frikik golü ve 1-0) ama şu anda Galatasaray’ın kazanma hatta berabere kalma şansı bile çok az. Muhtemelen sakatlığı düzelen Alex de ilk 11’deki yerini alacak. Önünde Niang,kanatlarda Stoch-Dia ikilisi ve arkalarında Emre-Topuz. Savunma da zaten oturdu. Gönül-Lugano-Yobo-Caner.

Fener kadrosunu bu kadar rahat, kimin ne yapacağını bilerek tahmin edebiliyoruz ama Galatasaray için aynı şeyleri söylemek zor. Takımın bankosu kalede Aykut, Ufuk cezalı. Tahminen savunmada Sabri-Servet-Neill-Balta 4’lüsü olur. Servet denilen adamın o formayı giyeceğini bilmek çok dokunuyor bu arada… Orta saha ise Cana, Sarp, Ayhan, Elano ve Misimovic 5’lisi. Forvette ise Pino. Evet Pino garip bir seçim ama Kewell ve Baros’un olmadığı bir ortamda sakatlıktan yeni çıkmış Battal’ı Kadıköy’de Lugano ve Yobo’nun arasına koyarsanız yerler onu. Pino en azından hızıyla birşeyler yapabilir. Gerçi bal yapmayan arı gibi ona da pek inancım yok ya…

Gerçekten Galatasaray’a inancım yok zaten Kadıköy’de bir futbol şanssızlığı da var ne kadar iyi oynasak da kaybederiz ama öyle etrafta konuşulanlar gibi tarihi fark filan olacağını zannetmiyorum. Hatta ilk yarı geçen senelerin aksine golsüz biter, 2. yarı klasik bir savunma hatası ya da Aykut’un yan top hastalığıyla Galatasaray golü hediye eder. 2-0 filan biter.

Başlıkta beklentisizim dedim ama ilk 11’de Servet ismini görmezsem en azından biraz olsun içim rahat eder. Adalet tabii yerini bulmaz giden gitti bile… Bazıları ise Florya’da türkü söylemeye devam ediyor.

“Beklentisiz bir derbi” için 4 yorum

  1. Servet konusunda %100 haklısınız ne yazık ki. O adamın sadece yarınki maçta değil bu sezon boyunca o formayı giyecek olması rezalet bir durum. Tek beklentim gelecek sene de giymesin.
    Maçtan ilk kez bu kadar umtluyum. Deli miyim neyim bilmiyorum. Fener saldıracak, vuracak, kıracak ama girmeyecek. Bu maçı 1-0 alacaz gibi geliyor bana.
    NOT : Şimdiye kadar hayatta hiçbir tahminim tutmamıştır.:))

  2. servetten ne istiyorsun be kardeş 🙂

    daha düne kadar bu takımın en cengaver en savaşan tekmeye kafa uzatan ileri çıkıp süpriz goller atan, son şampiuyonlukta payı olan topçu değilmiydi.böylesine emekçi topçulara takımı satıyor demek oldukça insafsız bir yorum olur.servet ne diyor.güven kaybı yaşıyorum.performansım düşüyor….
    insan ilişkilerinde güven çok önemlidir.performansının düşmesine hatalar yapmasına neden olur.kalecilerde de forvet oyuncularında da yaşanan sorunlardan biridir güven sorunu.bunu hocasını satıyora yorumlamak yanlııştır.
    topçu profosyoneldir çıksın oynasın mantığı yanlış.topçu önce insandır.makina değil.
    rijkaardın ısrarla serveti istemediğini biliyorduk.kendiside biliyordu.liderinin güven duymadığı bir ortamda servet nasıl güvenle oynasın.kafası rahat değilki.emekçi servetin maç satacağına hiç ihtimal vermiyorum.sadece performansı düşer ki her oyuncunun belirli sebeblerle performansı düşebilir.

  3. caner’i oynattı bu yönetim 1 sene servet’i mi kesecek? ağır fark diye başlayan maçlar ters biter ama gs-fb eşleşmelerinde terslik fener’in 1-2 farkla almasıdır. gs son yıllarda en düzgün oyununu hagi ile oynamıştı fener’e karşı. yine öyle oynarlarsa en azından yenilsek de bir ışık görürüz.

  4. fenerdeki, yobo çok iyi adam. neil in yanında böyle bir futbolcu olsa sorunların çoğu biter.
    volkan rahatsızı yine fena değildi.
    küçük maçların büyük fubolcusu, abartılan alex yine yalandı.
    topuz, emre çok fazla koştu. maçı kazanamamızda en büyük etkenlerden ikisi.
    niang çok kaliteli ve iyi bir oyuncu. izlerken görülüyor zaten.

    galatasaray,
    elano çok rahattı ve iyiydi
    pino, o bölge için elimizdekilerle tek altenatifti. bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyordum. bayaa iyiydi. birkaç pozisyonda rakibi maymun etti.
    misimoviç iyi topçu. biraz daha sabır.
    servet yine kaleciye çarptırıp golü atıyoru kendi kalesine. servet le iligili söyleyecek fazla bişi yok. galatasarayın topçusu değil, hiçde olmadı.
    h.baltayı epeydir bu kadar iyi görmedim. tabii bunda g.gönül ün, dia dan dolayı fazla ileri çıkmamasıda etkendi.
    cana biraz daha üstünde durularak oynatılabilinir. barışla, ayhanla uraşmaktan çok daha iyi bence.

Yorumlar kapatıldı.