Orkestranın şefi olmayınca; Barcelona:1 Mallorca:1

Messi sakatlandı Barca teklemedi ama takımın bel kemiği Xavi sakatlandı hemen Camp Nou’da puan kaybı geldi. Messi’nin 79.000 taraftar önünde altın ayakkabısını alarak başlayan maç 1-1 sonuçlandı.

Aslında Barca oyuna iyi de başladı. İsteklilerdi. İlk 15 dakikada kaçan bir çok gol pozisyonu vardı. Gol geliyorum diyordu ki 21’de dediği gibi geldi. Messi nefis bir ayak içiyle skoru 1-0 yaptı. Xavi yok ona rağmen Camp Nou’da rahat bir galibyet geliyor derken 43’de Nsue skoru eşitledi ve oyun kilitlendi.

Bugün Messi ile birlikte ileri 3’lüde görev yapan Bojan ve Pedro tabiri caizse beni kanser ettiler. Tamam çalışkanlar filan da bir yere kadar. Özellikle Bojan gelişiyor daha da iyi olacak derken durdu ve tüm topları ezmeye başladı. Kırmızı kart cezalısı Villa olsa Xavi’sizliğe rağmen bugün 3 puan gelirdi bundan eminim. Çok gol pozisyonu harcandı, son paslar verilemedi, kafalar kalkmadı. Laudrup’un Mallorca’sı ise biraz daha akıllı olsa son 10 dakikada 2’yi bile bulabilirdi. Barca defansından büyük boşluklar vardı.

Bu hafta Galatasaray, Liverpool derken Barca’yla da üzüldük. Madrid de şu dakikalarda Bernabeu’da Deportivo’yu 1-0 yeniyor. Barcelona’dan gelen haberin gazıyla 5’lik muamele yaparlar.

“Orkestranın şefi olmayınca; Barcelona:1 Mallorca:1” için 4 yorum

  1. başlık çok etkili olmuş… barcelona’da xavi yokken sıradanlaşıyor demek yanlış olur fakat real ya da valencia’dan çok önde olduğu da söylenemez. fabregas için ne isteniyorsa vermeliler…

  2. Barcelona sene başında 25 kişilik kadro kurarken alt yapı harici 20 kişi belirlemişti yanlış hatırlamıyorsam. Cruyff da dar rotasyonun sene içinde ne kadar faydalı olduğunu anlatmıştı. Tabi dünyanın en popüler takımlarından birisidir, her şey planlanmıştır fakat, hücum bölgesindeki alternatifsizliği görememişler mi acaba merak ediyorum.

    İbrahimovic ve Henry gibi iki isim gitmiş yerlerine David Villa gelmiş, Chygrynskiy, Marquez gitmiş yerlerine stoper gelmemiş(Abidal stoper olur, Adriano – Maxwell sola geçer alternatifi hala mevcut) Yaya Toure gitmiş Mascherano gelmiş. Dani Alves’in alternatifi hala Puyol veya altyapıdaki genç bir çocuk (zorlasak Adriano). Yani kadro daralmış, Oyuncuların pozisyonları kaydırılarak kısa vadede çözümler bulunabiliyor ancak bence yetersiz kalıyor bu çapta bir takım için. Ama en önemli sorun bence forvet bölgesi rotasyonunda.

    David Villa-Messi-Pedro- Bojan 4 lüsünden 3ü saha da oluyor genelde ileri 3lü de. Bazı zamanlar İniesta sol forvet mevkiisinde görev alıyor ancak İniesta nın ileriye çıkışı orta sahanın dengesini biraz bozuyor. Bu alternatifler mevcut, ilk bakışta yeterli gibi görünse de bence sene içerisinde sakatlıklar ve cezalılardan dolayı yetersiz olabilecek bir kadro yapısı.

    1 veya 2 isim lazım bence bu rotasyona. David Villa ya yedek olabilecek bir isim ilk tercih olmalıydı. Bu sene Valencia ya transfer olan Aduriz yedek bırakılmak üzere iyi bir tercih olabilirdi. Ama Gudjhonssen benzeri bileklerine ve kafasına hakim olma özelliklerine sahip olan bir isim takım oyununa daha iyi giderdi.

    2. olarak da Jeffren ve Dos Santos un varlığına rağmen bir kanat oyuncusu. Tabi aciliyet açısından çok çok fazla bir önemi yok.

    Sonuç olarak tam kadro olduğu zaman dünyanın en iyisi olan Barcelona uzun sezonda beklenmedik sakatlıklar ve cezalar karşısında zor durumlara düşebilir. Mallorca karşısında Villa yı aradıkları gibi.

Yorumlar kapatıldı.