3 senedir Mestella’da kaybetmeyen Valencia

Bugün Bursaspor’un grubunda oynanacak Valencia-Manchester United maçı öncesi ilginç bir not. Valencia 6 Kasım 2007’den beri içerde Avrupa maçı kaybetmemiş. Son mağlubiyet o tarihte Rosenborg’a karşı 0-2 ile alınmış.

Bugünde kadar oynanan 12 maçta 5 galibiyet 7 beraberlik alınmış. Bu alınan 7 beraberlikten üzücü bitenler ise eleme turu oldukları için geçen sezon Atletico Madrid ve ondan bir önceki sezon Dinamo Kiev maçları olmuş.

Bugün Mestella‘da rakip Manchester United. Geçen sezonki ritimlerinden çok uzaklar. Rooney’nin formsuzluğunu çok hissediyorlar ki o Rooney bu akşam sakatlığı sebebiyle yok. Valencia ise yaşadığı mali kriz ve sattığı yıldızlarının ardından herkesi şok edercesine harika top oynuyor. Sezon başında bizim Mehmet’i alıp yıldızları satınca Topalencia diye dalga geçtiğimiz için bizi de utandırıyorlar.

Bu akşam da United’ı Mestella’dan kolay kolay çıkaracaklarını sanmıyorum. En kötü bir beraberlikle gruptaki puanlarını 4’e çıkarırlar.

“3 senedir Mestella’da kaybetmeyen Valencia” için 6 yorum

  1. Umarım La Liga daki formları devam eder de Barcelona ve Real Madrid e bir takım daha katılır şampiyonluk yolunda.

  2. unai emery acayip bi adam ya katılan olur olmaz ama bence mourinho tadı var adamda.atletice maçında 4-2-3-1 çıkmıştı.mata yı bu sezon forvet arkasına monte etmeyi düşünüyodu.ama atletico maçında çark etti.son gijon maçında 4-4-2 yaptı.skoru 2-0 a aldıktan sonra tekrar mata yı forvet arkası yapıp sol açığa aduriz ve soldado yu akıttı.birde jordi alba dan sol bek yapma hevesi gerçekleşirse (flaminiyi de arsene wenger denemişti) süper olur (çünkü sol bekleri yok tek eksik orası).valencia ve manu bence maçı rolantiye alır.beraberlik ideal sonuç.ama atarsa manu atar.çünkü valencia nın defansı çok ağır.araya hızlı bi topta zehir yutmuş karafatma gibi ne yapacaklarını bilemiyolar.birde bana valencia yı sevdiren gaizka mendieta nın kulakları çınlasın

  3. şu ana kadar 20 oyuncu kullandı diye biliyorum ben.5 lig 1 şampiyonlar ligi maçında.6 resmi maçta oyuncusunu kullanması ve takımın iyi gitmesi çok etkileyici.stankevichius,sunny ve 2 kaleci dışında bütün oyuncular şans bulmuş.

  4. atletico maçında dominguez forvet arkası oynuyordu.emery rotasyonu çok iyi yapıyor.her oyuncu her hafta şans bulabiliyor.bu arada bence flamini ve jordi alba durumuda biraz farklı.flamini orta saha ortasındayken sol bek te oynatıldı.alba zaten sol kanat oyuncusu.biraz geriye çekildi o kadar.geçen sezonda albayı sol bekte kullanıyordu.orda matthieu çok ağır kalıyor ama onuda kullanıcaktır çünkü şutları etkili olabiliyor hava toplarındada avantaj sağlıyor.vicente geçen sezonun sonlarında kendini toplamıştı ama galiba yine sakatlandı.ilerde ondanda faydalanıcaktır.banega da geri geldiği zaman baya geniş kadrosu var valencianın.gijon maçında 20 dakika feghouli yide sahaya sürdü.bütün oyunculardan faydalanmak istiyor ve bunu gerçekten çok iyi yapıyor emery.tek sıkıntıları savunmada.ricardo costa dan iyi performans bekliyorlar.marchena ve maduro yu geçen sezon orta sahada kullanıyordu ama bu sezon mehmet ve alberto costa takviyeleriyle rahatladı ve maduroyu stopere çekti.

  5. murat kardeşim gençsin dinamiksin heyecanlısında bana muhalefet edeceksen öncelikle yazdığımı okursan sevinirim.ben jordi alba ile flamini yi hangi durumda benzetmişiç.birde şu mantıktan hiç hoşlanmıyorum ya orta sahanın solunda oynuyo defanstada oynar.yahu olmuyo işte yemiyo.emre belöz newcastle da orta sahanın solunda denendiydi oda olmamıştı.yarın aykut sol beke koysa yine olmaz.bu fm alışkanlıkları sivilceye yol açabilir fazla oynamamak gerek

  6. evet gencim nerden belli oluyo.yorumun üstünde ayna falan ver herhalde.sana hep gençler mi muhalefet eder onu anlamadım.sivilceymiş fm miş bilmem ne hakaret etmeden yazamıyorsun herhalde.ben yukarda hakaret etmedim sanki ama öyle anlıyosan öylede konuşuruz.ne demek istedin flamini konusunda yaz o zaman.bi adam 2 mevkii de oynayamazmı bunu mu dedin.alba geçen sezondan beri sol bek oynuyor.demekki iyi oynuyor hala oynatıyor.kaç senede sence başarabilir ?.adam kötü oynasa keserdi herhalde.orda oynatabilceği mathieu ve bruno varken hemde.hatta del hornoyu da gönderdiler demekki memnun.bencede iyi oynuyor ama sence oynamıyor demekki onu bilemem.bu arada diğer yazdığıma da cevap verirsen sevinirim atletico maçına 4-2-3-1 başlamışlar ama o maçta çark etmiş değil mi mata yı forvet arkası koymayım demiş gijon maçına 4-4-2 başlamış.dominguez forvet arkası oynarken o maçta nasıl çark etmiş anlamadım.kendi düşüncesini yazan insanlara da fm alışkanlıkları yok sivilceymiş falan diye aklın sıra komiklik yapma.sen kimsin ya benim fm oynayıp oynamadığımı biliceksin.yaşımdan sanane 15 te olabilirim 30 da raya yazdığım şeyler de benim yaşımın küçük olduğunumu gösteriyo?.bence öyle bişey yok ama dediğim gibi sen beni gördün tanıdın 2 dakikada notumu verdin sağol çok kırıldım ama bi daha hiç bir yorumuna muhalefet etmicem.gencim dinamiğim nede olsa değil mi ????

Yorumlar kapatıldı.