Messi’siz hafta içi mesaisi

Hafta sonu Atletico Madrid deplasmanında alınan galibiyetten çok Messi’nin sakatlanmasına kafayı takmıştık. Çok şükür yine ucuz atlattı ve 15 gün gibi kısa sayılabilecek bir süre sonra takımdaki yerini alacak.

Messi’siz ilk sınavında hafta içi mesaisinde Sporting Gijon’u Camp Nou’da ağırlayan Barca’da hem yorgunluk hem de Messi’sizlik oldukça hissedildi. Villa’nın golüyle gelen 1-0’lık galibiyete ve %70’e yakın topa sahip olmaya rağmen çok da keyif veren bir takım yoktu sahada. İlk 15 dakika Xavi-Iniesta ikilisiyle yine birşeyler olacak gibi geldi ama onlar da etkinliklerini 90 dakikaya yayamadılar.

Messi’nin yokluğunda ilk yarıda sağda ikinci yarıda Pedro’nun girmesiyle solda görev yapan Bojan çok yetersiz kaldı. Yeri Villa’nın bulunduğu en ileri uç nokta. Orada oynamadı mı cacık olmuyor açıkcası.

Guardiola takımın başına geldiğinden beri dün geceyle birlikte Messi’siz 18 maça çıkan Barcelona’nın 11 galibiyet 4 mağlubiyet ve 3 beraberliği bulunuyor. Hafta sonu rakip deplasmanda Athletic Bilbao. Sporting maçındaki futbola çok da takılmamak lazım bu takım Atletico deplasmanında büyük efor sarf edip şanssızlığı kırıp galibiyet çıkardı. Pazar günü yine bir deplasman galibiyetinden şüphemiz yok.

“Messi’siz hafta içi mesaisi” için 2 yorum

  1. Total futbol falan diyoruz. Barça şuan bu oyunu bu mantıkla oynayan en iyi takım. Ancak onlar bile ne kadar “total” olurlarsa olsunlar Messi olmayınca biraz “topal”lıyorlar. Kesinlikle bu takım tek bir oyuncuya bağlı demiyorum, futbol cahili değiliz. Şu takıma 2-3 hafta versen Messisiz de aynı şekilde oynamaya devam eder. Ancak böyle beklenmedik ani eksiklikte sendelemesi çok normal. Bu tip maçlarda 1 gol atıp maçı kazanmak ise çok çok önemli…

    Peki Rijkaard ne yapsın arkadaş. Herifin elinde sakat Messi’den daha sakat 5-6 oyuncu var. Hakikaten sakat 3-4 topçu var. Sen adamdan Barcelona futbolu bekliyorsun. Oldu… Umarım şu Barcelona maçını bizim gerzek yorumcular izlemiştir.

  2. galatasaray’da henuz sakatlanmamış 5 oyuncu takımdan ayrı çalıştı…

Yorumlar kapatıldı.