Reality check

Türkiye Ligi şampiyonu Bursaspor, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına bu akşam çıktı. Kendi evinde oynadığı maçta son yıllardaki en azından isim bazında gücünden uzak Valencia’dan 1-2-3 değil, 4 yedi. Yaz aylarında iki büyük isim Villa ve Silva’yı satan Valencia hiç ama hiç zorlanmadan Bursaspor’a Şampiyonlar Ligi’ne hoşgeldin dedi.

Hep diyoruz; Şampiyonlar Ligi’nde işler başka diye. Bu akşam bunun mükemmel bir kanıtı. Tam anlamıyla reality check işte… Taktiksel anlamda bakarsak Valencia maça ön tarafta pres yaparak başladı. Kanımca Türk takımlarına yapılacak ilk şey. Zaten temel yetenekleri kısıtlı olan Bursaspor geri dörtlüsü ve ön liberosu ne yapacaklarını şaşırdılar. Şaşırınca da şişir babam şişir. Şişirince de top %60 üzerinde Valencia’da kaldı. Top bulduğunda Volkan biraz parladı ama takım ayak uyduramayınca Hasan Şaş sendromu yaşadı. Valencia’dan Costa’nın yaklaşık 40 metreden attığı ilk gole şapka.

Görünüşe göre Bursaspor grubun averaj takımı olur. Birkaç fırın ekmek yemek lazım. Tek umut içerideki Rangers maçı ama onlarda bu akşam Manchester United ile Manchester’da 0-0 berabere kaldılar. Bu iş zor Yonca.

“Reality check” için bir yorum

  1. Benim görüşüm bunun bir çeşit Edirne ötesi sendromu olduğu.( yenilen 3. gol bunun açık göstergesi) Bence Valencia çok oturmuş bir takım değil öyle olmamasına rağmen ligimizin seviyesi ve oynanan futbolundan ötürü bizde Real Madrid etkisi yarattı (Bak Barca demiorum o ayrı) Şampiyonlğu son saniyede kaptırdığım geçen seneki rakibim (bu sene pek rakip olamayacağız sanırım) umarım toparlanır ve en azından UEFA’yı kovalar.

Yorumlar kapatıldı.