Bonjour Houllier

Martin O’Neill’ın istifasından sonra Aston Villa’da 30 gündür süren teknik direktör arayışı sona erdi ve Gérard Houllier Villa’nın yeni teknik direktörü oldu.

Son olarak 2005-2007 arasında Lyon’u çalıştıran Houllier, Villa’ya UEFA teknik komitesindeki görevini bırakarak geliyor. Premier League’e çok da yabancı olmayan 63 yaşındaki Fransız, 1998’den 2004’e kadar Liverpool’u çalıştırarak 1 UEFA kupası, 1 Süper kupa, 1 FA Cup ve 1 Community Shield kupası kazanmıştı. Özellikle 2000-2001 sezonunda Liverpool’a güzel ve heyecanlı günler yaşatmıştı. Hatta sonrasında Benitez ile Avrupa’da gelen  başarıların altyapısında Houllier’nin payı da az değildir. Yanlışım yoksa Liverpool’dan ayrılması da sağlık problemlerinden ötürü zoraki olmuştu.

Villa-Houllier birlikteliğini konuşmak için henüz erken. Lige 2 galibiyet 1 beraberlikle başlayan Villa hocasız kaldığı dönemde UEFA Avrupa Liginden elendi. Kadro kaliteli. Ashley Young gibi genç ve yetenekli isimlerin yanı sıra Heskey gibi tecrübeli isimler de var. Houllier karışımı yapacak ama tutar mı? Zaman gerek. Sezon başladıktan sonra takımın başına gelmesi büyük dezavantaj.