Euro 2012’ye doğru…

Euro 2012 elemeleri dün akşamki maçlarla start aldı. Öncelikle maçların cumartesi-çarşamba oynanmasındansa cuma-salı oynanması isabetli bir karar olmuş. Salı günü oynanan maçların ardından kulüplerine dönecek olan futbolcular daha fazla dinlenme şansı bulacak.

Milli takımımıza gelirsek Kazakistan maçı sonrası ciddi bir değerlendirme yapmak doğru değil gibi. Rakibimiz olmayacak seviyedeler. Duran toplar tek tehlikeli yönleriydi ama zaman zaman o bile sıkıntı verdi. Üst üste gelen 2 gol bizi çok rahatlattı ve maçı erken bitirdik. Özellikle Arda’nın milli takım performansı yine bir farklıydı. Emre iyiydi. İlk kez milli olan genç(!) Ömer Erdoğan hiç sırıtmadı. Tuncay’ın sırtı dönük tek forvet gibi oynaması pek olmadı. Olamaz da zaten olayı o değil. Bir de maçı izlerken söylenip durduğum Aurelio vardı. Performansıyla alakalı değil ama hala ona şans verilmesi beni rahatsız ediyor. Aday kadroya çağrılmayan Topal, Necip ve kulübede oturan Nuri’yi görmek isterdim.

Salı günü rakip Saraçoğlu’nda Belçika. Çok daha ciddi bir sınav olacaktır. Dün akşam Almanya’ya tek golle mağlup oldular. Takım savunmasını iyi yapan bir ekip. Sabırlı olmamız ve disiplinden kopmamamız gerek. Dakikalar ilerledikçe arkada vereceğimiz açıklar bizi üzebilir.

2012 yolunda diğer gruplardan da biraz bahsedelim. İtalya Estonia deplasmanında Cassano faktörüyle gülmüş. 1-0’dan 1-2’ye çevirmişler maçı. Fransa yine hüsran olmaya devam ediyor. Blanc yönetimindeki ilk resmi maçlarında kendi sahalarında Belarus’a 0-1 yenildiler. Anelka gülmeye devam ediyordur heralde. Hollanda San Marino’yu 5’lemiş ama burada önemli olan Van Nİstelrooy’un 2 sene aradan sonra golle dönmesi. Huntelaar’dan da hat trick var. Bir diğer hat trick hero da Defoe. İngiltere’nin Bulgaristan’ı 4-0 geçmesinde payı büyük. Son şampiyon İspanya ise bildiğimiz gibi. Liechtenstein deplasmanında Torres, Villa, Torres, Silva yapmışlar; 4-0.

“Euro 2012’ye doğru…” için 6 yorum

  1. Yalnız İspanya’nın son golü Silva’dan geldi bildiğim kadarıyla.

  2. dunku milli macta oynadigi oyunu gordukten sonra aklmdan gecen tek sey bir an once galatasaraydan gonderilmesi gerektigi oldu..an itibariyle boyle bir luxumuz olmadgi iicin yapilabilcek tek sey kaptanliginin elinden alnmasi bence..cunku galatasaray kaptaninin da mac secmek kusmek umursamamak veya elenilen avrupa maci sonrasi taxiye binip havalanindan evine gitme luxu yok..koko bu konuda sen ne dusunuyosun ?

  3. Yani niye hala herkes anlamamakta ısrar ediyor ardanın maç seçtiği falan yok.Bir adam hakkında haftada gazetelerde 10 dan fazla haber çıkıyorsa %80 de olumsuz ve karalamya yönelikse üstüne kendi taraftarıda ona destek yerine köstek oluyorsa bu adamın moralini nasıl üst düzey tutup her maç eskisi gibi iyi oynaya bilir birde her türk oyuncunun tamamen moral ve gaza bağlı oyun oynadığını bir ülkede yaşıyoruz.Birde maçtan sonra Taxi olayını nasıl okudunuz bilmem ama Rijkaard dan izinli olarak saat 5:30 da hava limanından ayrılıyor otobüse binenler sanki çok büyük iş yapmış gibi gösteriliyor adamlar tesislere gidip hemen eve dağalıyorlar 5:30 tai binse ne olur otobüse binip suspus olup birde tesislerin önünde taraftar varsa onlarla muhattap olup moralini bozsa ne olur

  4. @Kaan7gs7
    ardanin milli macta bu oyunu oynayacagini herkes biliyodu, herkes yaziyodu..kaldi ki ilginc savunmalar yapmaya gerek yok..bakarsin karpaty maclarinda bursa macinda arda nerdeydi? 1 hafta sonraki milli macta arda ne yapmis yuzunde gulucukler mi acmis yoksa gsde oynadigi zamanki gibi vurdumduymaz bi tavirla mi oynamis, ona gore yaparsn karsilastirmani..fazla detaya inmeye gerek yok bence..arda kafasinda bitirmis artik, avrupaya gidecegi gunu bekliyo..ztn gs maclarinda kimlerin kicini yirttigina bakarsan ardanin icinde olmadgni goruceksin bunlarn..onun yerine kewell dicem ama 2 mac oynayp sakatlandii icin neill diim , neill bize cok daha iyi kaptanlik yapar..

  5. siz biz yeneceginizi soylemiwdiniz bizi cok seviyyesiz adlandirmiwsiniz…..ne ise cok konuwa bilirim..amma yapmiycam..cunki gercekler ortada …biz sizi yendik..hem de 1-0 skoru ile….siz iyi oynadiz amm bizden guzel oynayamdiniz..cunki bzi sizden bu macta cok amm cok guclu bi takim oyunu gosterdik…biz qalibiz..amm siz hec kardewlik gostermediniz..sizn son dakikalarda yaptiginizi hic kimse yapmazti amm siz yaptiz….fair play kanunlarina uymadiniz….cok kotu yaptiniz ….amm ne ise yinede biz kalip geldik..size de ugurlar…AZERBAYCAN…..

Yorumlar kapatıldı.