Bir garip Önder Turacı meselesi

Transfer döneminin son günlerinde Fenerbahçe’den Kayserispor’a transfer olan Önder Turacı’yla ilgili enteresan bir durum söz konusu. Bilmeyenler için kısaca özetleyelim;

Transfer sonrası imzalar atıldıktan sonra Fenerbahçe’nin Kayseri’den ricası olmuş; Önder’i bize karşı oynatmayın diye. Etik delisi Kayserispor da Fenerbahçe bu transferde bize çok kolaylık sağladı diyerek jest yapmış ve tamam oynatmayız demiş.

Genelde bu tip anlaşmalar kiralık giden futbolcularda oluyor (onu da anlamıyorum ya neyse) ancak bonservisiyle sattığın futbolcudan sana ne? Madem Önder’den bu kadar çekiniyorsun o zaman neden sattın? Hayır işin komik kısmı sokağa çıkıp 10 tane Fener’liye sorsam; abi Önder bize karşı oynasın daha rahat kazanırız der.

Bir de maç başına anlaşan Önder’in suçu ne? Adam profesyonel o maçtan hakedeceğiyle belki ödemeleri yapacak edecek.

Önümüzdeki haftaya kadar kararda bir değişiklik olacak mı merakla bekliyorum. Kayseri etiktir ama ya en doğrusu neyse onu yapar. Gerekirse ayağına kadar getirip ders verir.

“Bir garip Önder Turacı meselesi” için 14 yorum

  1. Aykut Kocaman bugun Sivas’a giderken basin mensuplarina boyle bir taleplerinin olmadigini soylemis..!!

  2. @solo; düşmanlık filan yok. kulüpler ve isimlerin de önemi yok. zaten kiralarken herkesin yaptığı bu işi hiç anlamam.

  3. bu iş neden bu kadar çok gündeme geliyor anlamıyorum, dediğiniz gibi birçok klüp bu uygulamaları yapıyor,
    konuyu fenerbahçe-öder turacı ekseninden çıkarıp bu uygulama üzerinden tartışırsak daha az düşmanca
    bir tavır olur, ayrıca evet bir fenerli olarak Önder’in bizim maçta oynamasını isterim hatta bence şöyle bir
    uygulama olmalıydı; “şartlar ne olursa olsun Önder bize karşı form giymeli !!!”

  4. Oynatılırsa ve hata yaparsa çok daha farklı şeyler konuşulabilir birde ordan bakmak lazım olaya olduda kendi kalesine gol attı ve kiritik bir 3 puana istemeden katkısı oldu asar medya ve futbloglar Önderi

  5. dünya derken orta dünyayı kastetmişsiniz heralde, ya da Türkiye’de yaşamıyorsunuz.

  6. İngiltere örneğini verip kendi kendinizi çürütmeniz de komik olmuş

  7. Dünya’da hiçbir kulüp sattığı futbolcunun kendisine karşı gittiği kulübe “bizde oynamasın” gibi bir istekte bulunmadı. Yok yani böyle bir olay. Hani Dünya’da da var demişsiniz ya, yok. İngiltere’de lig kuralları gereği kiralık gönderilen futbolcu geldiği takıma karşı oynayamıyor. Bu Premier Lig’in kendi koyduğu bir kural. Takımlar şu etiktir, bu etik olur falan diye düşünüp yapmıyorlar yani. Onun dışında ne İspanya’da ne İtalya’da böyle bir kural var. Kiralık miralık farketmez çıkar oynar… Tabi dikkat ettiyseniz hep kiralık üzerinden konuşuyorum, çünkü Fenerbahçe ve Kayseri arasında geçen olayın Dünya’da eşi benzeri yok… Var demişsiniz ya, yok.

  8. @solo; buna benzer bir örnek verir misin? kiralık olarak değil de bonservisiyle satılmış ama rica üzerine eski kulübüne karşı oynamamış olsun

  9. @ koko b

    ne önemi var ki, nasıl olsa yine örneği yetersiz kılacak bir şartla gelirsiniz,
    nihayetinde şöyle bir soru çıkar ortaya;

    “@solo; buna benzer bir örnek verir misin? kiralık olarak değil de bonservisiyle satılmış, ismi önder olan, fenerden kayseriye transfer olmuş, 29 yaşında, esmer, defans oyuncusu, ama rica üzerine eski kulübüne karşı oynamamış olsun”

  10. @solo

    Komik olan şey sizin hala ısrarla anlamamanız. Yazdığım yorumu düzgün ve yavaş okursanız verdiğim örneğin kiralık giden futbolcular için olduğunu anlarsınız. Neden peki kiralık meselesini yazdım ? Çünkü en başından beri “dünya’da şu var, bu örneği var” deyip durduğunuz olayın sadece İngiltere’de o da KİRALIK futbolcular için olduğunu size anlatmak istememdi. Umuyorum Önder Turacı’nın bonservisi ile gittiğini biliyorsunuzdur. Orta Dünya’yı kastetmiyorum, Türkiye’de yaşıyorum. Ne Türkiye’de ne de Dünya’da daha önce FB KS arasında ki gibi bir anlaşma oldu, olacağını da zannetmiyorum.

    Şimdi daha net anlaşılmıştır. Umarım bunu da yavaş yavaş okursunuz da ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

    Koko’nun sorusunu yineleyeyim. Tek bir örnek rica edelim sizden de atıp tutmalarınız anlam kazansın.

  11. bende olucağını zannetmiyorum, çünkü gerçekten saçma bir istek.

  12. cevabım yukarıda gayet açık, asıl önce siz bi okuduğunuzu hazmedin.

Yorumlar kapatıldı.