Yaz transfer döneminin ardından

Transfermarkt’in verilerine göre hangi ligde ne kadar para harcanmış na kadar gelir elde edilmiş? En çok gelir elde eden kulüpler hangileri? En çok para harcayan kulüpler hangileri? Bu yazın en pahalı transferleri kimler?

Soldaki tablo bu yaz transferden en çok para kazanan 5 kulüp, sağdaki ise en çok para harcayan 5 kulüp. Yıldızları David Silva ve Villa’nın aralarında bulunduğu önemli isimlerini satan Valencia gelir bakımından zirvede. Harcayanlar da ise Manchester City’i zirvede görmek sürpriz değil. Bu yaz yapılan transferlerin en pahalı 3 tanesi Araplara ait.

Bu yazın en pahalı 5 transferi ise;

David Villa – Barcelona (40 milyon euro) Yaya Toure – Manchester City ( 30 milyon euro) Balotelli – Manchester City (29.5 milyon euro) David Silva – Manchester City (28.5 milyon euro) Angel Di Maria – Real Madrid (25 milyon euro)

“Yaz transfer döneminin ardından” için 4 yorum

  1. diegoya 15 milyon euro vermediler mi?o zaman harcamalar nasıl 11.970 milyon euro olabiliyor?

  2. inter burdisso,q7 ve balotelli yi sattı bildiğim kadarıyla extra bi satış yaptıysa bilemiyorum ama sinekten yağ çıkartmış resmen.valencia ilk 11 deki as oyuncusunu (marchena,alexis,d.silva,d.villa) satarken inter yedeğinde kalabalık yapan ve huzur kaçıran oyuncularını satarak bu parayı kazanmışsa iktisat ve transfer becerisidir.satıştaki beceri ise alıştaki hataları örtmüyo değil elde daha muntari ve mancini ikilisi var.avusturya ligini özellikl van hesselink li rapid wien i izlemenizi öneririm.futbol bu ya eğlence işi kardeşim.genel transfer tablosuna baktığımızda ise ingiltere 2. liginin 9. sırada olması zaten bazı şeyleri gösteriyo.yayın gelirleri sıralamasında ise 6. sıradaydı yanılmıyosam geçen sene.her zamanki önerimi tekrarlıyorum (bi gün olacak eminim) isviçre+avusturya,iskoçya+irlanda+galler(cardiff+swansea)+k.irlanda,belçika+hollanda bence bi an önce birleşip pastadaki paylarını artırmalılar.hee bu bileşim iskandinavyadaki royal lig gibi olacaksa hiç olmasın daha iyi.ama birleşip güçlü bi lig oluşturulursa (özellikle isviçre+avusturya her zaman izlerim çünkü bol gol) izleyici kitleside artar futbolda güzelleşir

Yorumlar kapatıldı.