İngiliz takımları ve Şampiyonlar Ligi gelirleri

Geçen sezon hiç bir İngiliz takımı Şampiyonlar Liginde çeyrek finalin ötesine geçememesine rağmen toplam 140 milyon gelir elde ederek İtalyanları(116) ve İspanyolları(105) geri bırakmışlar. Arsenal, Manchester United, Chelsea ve Liverpool’un kazandığı bu gelirlerin bir kısmı televizyon yayın haklarından diğer kısmı ise UEFA’dan.

Çeyrek finale kadar çıkan United’ın geliri 45.8 milyon euro. Kupayı kazanan ve 48.7 milyon euro gelir elde eden Inter’den sadece 2.9 milyon euro daha az. Chelsea ve Arsenal ise sırasıyla 32.2 ve 33.4 milyon euroda kalmışlar.

Gruptan bile çıkamayan ve UEFA Avrupa Liginin yolunu tutan Liverpool ise 29 milyon euroyla yetinmek zorunda kalmış.

UEFA’nın geçen sezon Şampiyonlar Liginde mücadele eden takımlara dağıttığı miktar ise toplam 746.4 milyon euro. Yapılan minimum ödeme 7.1 milyon euro.

İngiliz kulüpleri özellikle yayın haklarından iyi para götürüyorlar. 2009-2012 arasındaki yayınlar için ITV ve Sky’ın yaptığı %25’lik artış yaramış…

“İngiliz takımları ve Şampiyonlar Ligi gelirleri” için bir yorum

  1. üstad o zaman toottenham c.l ye kalırsa 6. büyük olabilir her daim.çünkü redknapp akıllı adamdır parayı çar çur etmez.bakarsın yiğeni lampard ı alırmış (!) o değilde yartıcı bi şeyler istiyorum artık.premier lig maçın bakarken isviçre malı saatler gibi tıkır tıkır işlemesi gözüme batar oldu.maçtan zevk almak istiyorum.mesela ronaldo gibi bi manyak çıksın 50 metre den sut çeksin yada 5 kişi çalımlamyı denesin.evet premier lig de takımlar futbolun doğrusunu yapıyo beki ingilizler bunu seviyo ama bizim gibi ülkelerde neremiz doğru ki.genç brezilyalı neredeyse yok gibi premier lig de.yada arjantin li.

Yorumlar kapatıldı.