La Liga kulüpleri 209 milyon euroda kaldı

La Liga kulüplerinin bu yaz transfer döneminde harcadığı toplam para geçtiğimiz 12 ayda harcanan miktara oranla %55 azalarak 209 milyon euro olmuş. Geçtiğimiz 1 senelik süreçte La Liga kulüpleri 462 milyon euro harcamış. Bu yaz harcanan 209 milyon euronun %60’ı ise Real Madrid ve Barcelona’ya ait.

Bu miktar 2004 senesinde harcanan 156 milyon eurodan sonra en düşük rakam. Geçen sezonla karşılaştırmanın pek anlamı yok zaten. Real Madrid tek başına 200 küsürlü rakamları bulmuştu. Bu sezonun en pahalı transferi ise Barcelona’nın David Villa’yı 40 milyon euroya alması.

Diğer kulüpler ise kemerleri sıkmış durumda. Valencia kadrodan önemli isimleri satarak 80 milyon euroya yakın gelir elde etti. Mali kriz de olduklarını bilmeye yok zaten. Deportivo, Racing, Levante ve Mallorca gibi kulüpler hiç bonservis bedeli ödemedi. Sporting ise sadece 800.000 euro harcadı. Diğer takımlarda da bol kiralamalı, bonservis bedelsiz transferler göze çarpıyor.

Yaz transfer döneminin kapanmasına 2 hafta var. Gündemde olan transferlerde yine Barcelona ve Real Madrid’in isimleri var ama ortada uçuk teklifler yok. Barcelona’nın Fabregas transferi gerçekleşse La Liga’da harcanan para belki 300 milyonu bulurdu ama olmadı. Bu saatten sonra Mesut Madrid’e Mascherano Barca’ya gitse bile zor…