Çocuklarının eğitimini düşündü

Arsene Wenger dün Arsenal ile olan sözleşmesini 2014’e kadar uzattı. 1996’da başladığı Arsenal kariyerinde şu an 14. senesini yaşıyor Wenger.

Bu 14 senelik süreçte 3 Premier League, 3 FA Cup ve 3 Community Shield şampiyonlukları var. Avrupa’daki en büyük iki başarısı ise 2005-2006 sezonunda Barcelona ile Şampiyonlar Ligi finali oynamak ve 1999-2000 sezonunda Galatasaray ile UEFA Kupası finali oynamak.

Başarılı mı? Kişiye göre değişir ama adamın olaya bakışı farklı. Arsenal yönetiminin ve taraftarın Wenger’e bakışı farklı. Öğretici, yetiştirici hoca. İstikrardan yana adamların mantığı.

Bu süreçte bizim topraklarda neler oldu neler. Şampiyon hocaları kovduk. 7-8 haftada mucize beklediğimiz hocaları kapının önüne koyduk. Bir adamı başarısız bulup kovduk sonra geri getirip yine kovduk. Ortaya karışık yani.

“Çocuklarının eğitimini düşündü” için 2 yorum

  1. bide üstad klasik geçenlerde hocalarla ilgili klişe laflardan birini aykut kocaman ettiydi. ”İLK 6 HAFTA BENİM VE TAKIMIN GİDİŞATINI BELİRLİCEK” böle bi şeydi yanlış hatırlamıyosam.hocalarla ilgili biz bakış atarken yabancılarda ise görme mevuzusu var galiba

  2. Arsenal borcu olmayıp nakit parası olan ender klüplerden hatırladığım kadarıyla. Pahalı alıp ucuz satan – güncel örnek Güziş, takımların aksine ucuz al, yetiştir, pahalıya sat eğilimi var. Fabregas’ı 3-5 paraya altyapıdan alıp Barcaya 50 milyona kakalıyorlardı nerdeyse, Laporta olsaydı kesin alırlardı bence. Sir Alex de son bir kaç senedir bu yoldan gidiyor gibi.

Yorumlar kapatıldı.