Süper Kupa finalinde ilk kez Sevilla-Barcelona

Geçen sezonun Copa Del Rey şampiyonu Sevilla ile La Liga şampiyonu Barcelona bugün Süper Kupa finalinin ilk ayağı için Sanchez Pijuan‘da karşı karşıya.

Tarihlerinde ilk kez Süper Kupa finalinde karşılaşacak olan iki takımından Sevilla bu kupayı sadece 1 kez 2007 yılında Real Madrid’i yenerek müzesine götürdü. Barcelona ise bu kupayı en çok oynayan takım. 15 finalin 8’inde kupa kaldırılmış 7’sinde ise kaybedilmiş.

Bugünkü maç öncesi ise Barcelona B takımından 9 futbolcu 19 kişilik maç kadrosunda. İspanya Milli takımıyla Meksika’ya giden as oyuncular yok. Xavi, Iniesta, Villa ve Puyol’u geçtim kalede Valdes de yok. Yedeği Pinto da sakat. B takımdan Mino veya Oier kaleyi koruyacak. Takımın asları diyebileceğimiz isimlerden Messi, Ibra, Alves, Abidal, Bojan ve yeni transfer Adriano kadroda.

Sevilla’da ise sakat futbolcular Fernando Navarro, Acosta ve Guarente kadroda yok. Bu isimler dışında tam kadro hazır olarak Barcelona’yı bekliyorlar. Marsilya’nın transfer gündeminde olan ve transfer gerçekleşse de Niang Fener’e gelsin diye beklenen Luis Fabiano’nun da kadroda olduğunu belirtelim.