Marquez’in 7 sezonu

Barcelona Meksikalı stoperiyle kontratını karşılıklı olarak fesh ediyor. Marquez büyük ihtimalle New York Red Bulls’da Henry’e katılacak.

Barcelona formasını ilk olarak 3 Eylül 2003’de giyen Marquez 7 sezon içinde 12 kupa gördü. İlk sezonunda stoper olmasına rağmen Edmilson ve Motta’nın sakatlıklarından ötürü ön libero da oynayan Meksikalı, o sezon ligdeki 34 maçta görev aldı.

Marquez 2005-2006 sezonunda Rijkaard’ın vazgeçilmeziydi ve Paris’te Şampiyonlar Ligini kazanan kadronun önemli bir parçasıydı. Rijkaard’ın ayrılıp Guardiola’nın gelmesiyle Ronaldinho ve Deco gibi yıldızlar kulüpten ayrılırken Marquez Guardiola’nın isteğiyle kadroda tutuldu ve zaman zaman rotasyonda kendine yer buldu. Ancak 2008-2009 sezonunda sakatlıklardan çok çekti. Özellikle Roma’da oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi yarı finalde sakatlanması büyük şanssızlıktı.

Marquez 7 sezonda 242 maç ve çoğunluğu kafa ve free kickten olmak üzere 13 golle kulüpten ayrılıyor. 31 yaşında macera dolu Amerika diyor.

“Marquez’in 7 sezonu” için 2 yorum

  1. @koko, wallahi sn buraya yazınca ”aldık be süpper hemde bonsevissiz” dedim.. hevesimiz kursağımızda mı kaldı şimdi:((((

Yorumlar kapatıldı.