16 yıl, 740 maç ve 323 gol…

Hasta bir Atletico Madrid taraftarının oğlu olarak doğuyorsun. Atletico altyapısında futbola başlıyorsun. O Atletico Madrid yaşadığı mali kriz sebebiyle altyapı takımlarını dağıtıyor. Şehrin diğer takımı Real’e gidiyorsun. 16 yaşında Real Madrid B takımında 16 maçta 17 gol atıyorsun ve 17 yaşında A takıma yükseliyorsun.

A takıma yükseldiğin o günden bugüne 16 yıl geçiyor. 740 maçta 323 gol atıyorsun. 6 La Liga, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası ve 4 İspanya Süper Kupa şampiyonluğu görüyorsun.

Her golden sonra eşin için yüzüğünü öpüyorsun, çocukların için kalbini işaret ediyorsun, sırtındaki “7” numarayı gösteriyorsun ve taraftarın meleği Real’in yaşayan efsanesi oluyorsun…

Raul bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla Real Madrid kariyerine son noktayı koyuyor.

Futbolu Real Madrid’de bırakmasını beklerken, “7” numaranın emekliye ayrılmasını beklerken 32 yaşında Bundesliga’nın yolunu tutuyor. Yeni “7” numaralı forması Magath’ın Schalke’si olacak…

“16 yıl, 740 maç ve 323 gol…” için 3 yorum

  1. hani türkiyede kimileri vefadan bahsediyorya, alsınlar guti ve raula baksınlar. hasan şaş, hakan şükür ve diğerleri rauldan daha mı büyük. ama adam ne zmn gidiceğini, ne zmn bırakıcağını biliyor. öle uzaktan vefa sadece semt ismi die sallamıyor. okdr para ün kazandıı klübüne içerde dışarda her fırsatta saldırmıyor. teşekkür ediyor ve gidiyor. bu da bizim sözde efsanelere örnek olsun.. raul bile gönderiliosa, siz kimsiniz.. zmnı gelince gitmeyi bileceksiniz.

  2. bu yazının sonunda aynı şeyden ben de bahsedecektim murat… sonra dedimki bunu ayrıca yazmak lazım. bir vaktini bulunca iki kelime edeceğim bende ama şu laf yeterli “zamanı gelince gitmeyi bileceksiniz….”

Yorumlar kapatıldı.