Milan’ın yeni hocası Massimiliano Allegri

Milan’daki teknik adam belirsizliği sonunda çözüldü. Resmi siteden yapılan açıklamaya göre Leonardo’nun boşluğu Cagliari’den Massimiliano Allegri ile dolduruldu.

Teknik direktörlük kariyerine 2004-2005 sezonunda Serie C2 takımlarından Aglianese ile başlayan Allegri, son olarak Cagliari’yi çalıştırdı. 2008 sezonunda başına geçtiği Cagliari ile ilk sezonuna kötü başlayan ve 5 maç üst üste kaybeden Allegri, daha sonra takımı orta sıralara taşımayı başardı. 2009-2010 sezonunda ise elindeki kısıtlı kadroya rağmen Cagliari’ye oynattığı pozitif ve hücum futboluyla İtalya’da en çok konuşulan isimlerden biri oldu Allegri.

Peki Allegri Berlusconi ve Galliani gibi iki kafa koparıcıyla Milan’da ne yapar? Bir kere bu ikiliyi transfer konusunda ikna etmeli. Yaşlı kadroyu gençleştirmeli ve derinleştirmeli. Geçen sezon gördük yaşlı isimler 60’dan sonra şişince yerine girecek adam yok. Pato sakatlanır yerine adam yok. Ronaldinho’nun oynayası gelmez yerine adam yok.

İşi zor Allegri’nin ama istediği bir kaç adamı takıma kazadırabilirse en azından keyif veren bir Milan izleriz bu sezon. Keyifle beraber başarının da gelmesi çok muhtemel. Ezeli rakipte artık Mourinho yok. Serie A tekelinin sona ermesi çok muhtemel.