Mutu bitti

2004′ün Ekim ayında Chelsea’de futbol oynarken yapılan doping testi sırasında kanında kokain bulunan Mutu İngiliz ekip tarafından kovulmuştu. Bu olayın ardından Juventus Mutu’yu bedavaya renklerine bağlamış ve 1.5 sene sonra 10 milyon euroya Fiorentina’ya kakalamıştı.

Mutu’nun doping testinin sonucu nedeniyle Chelsea ile olan sözleşmesini ihlal etmesi üzerine, FIFA Uyuşmazlık Kurulu yıldız futbolcuyu 17.173.990 Euro para cezasına çarptırmıştı. Mutu 2008 Mayıs ayında bu karara itiraz için CAS’a başvurmuştu; fakat CAS da bu kararı aynen onadı. Mutu son bir umut İsviçre Federal mahkemelerine başvurarak cezanın kaldırılmasını istemişti. Ancak oradan da istediği cevabı alamadı ve dün cezası onandı. Chelsea’ye 17.173.990 Euro ödemek zorunda.

Mutu bu yaştan sonra futbol oynayarak bu parayı kazanamaz. Banka hesabında da bu kadar para yoktur. Kısacası Mutu bitti. Zaten zayıflama hapı kullandığı için de Ekim ayına kadar cezalı. Bu saatten sonra kim sahip çıkar bilmem…

“Mutu bitti” için bir yorum

  1. Dünya üzerinde en sevdiğim 5 topçu arasına mutlaka girer.yıllardır 1 hayranlığım vardı mutuya kar$ı ama 1 türlü bekleneni veremedi tam 1 $eyler olucak derken yine bombalar patlattı biraz akıllı olsa,form tutsa avrupa’nın tozunu attırır bu adam ileri uçta ama artık yapıcak pek 1 $ey kalmamı$ galatasaray’a alalım biz bunu para vermeden oynatalım borcunu sene de 1 milyon euro dan 17 sene de ödeyelim mutuda 17 sene bizim malımız olsun.top mop oynamazsa su getiren,forma getiren falan malzemeci yaparız en azından.

Yorumlar kapatıldı.