Kewell from Galatasaray

Bir kere bir şeyi baştan ortaya koyalım. Her Galatasaray taraftarı gibi benim için de Kewell’ın yeri çok ayrı. Hagi’den sonra ilk kez bir yabancı futbolcu sarı kırmızı parçalı ruhuna bu kadar çok yakıştı. Çok ısındık Kewell’a, çok sevdik Kewell’ı…

Ancak işin artık gerçek olan kısmı Haldun Üstünel’in açıklamasından çıkan sonuç; Kewell Galatasaray’dan ayrıldı. Galatasaray taraftarlarının büyük çoğunluğu yönetime tepkili. Sezon ortasında gitmesi gündeme geldiğinde de bu tepki oluşmaya başlamıştı ki Nonda gönderilerek sezon içinde olabilecek bir taraftar-yönetim kavgası engellenmişti.

Ocak ayında ne olmuştu? Ordu maçında sakatlanan Kewell’ın Mart ayında sahalara döneceği söylendi. Bunu söyleyen Kewell’ın Avustralya’lı doktorlarıydı. Avustralya’dan gelen bu rapor doğrultusunda Avrupa’da forvetsiz kalma pahasına Nonda gönderildi ve Jo-Gio ikilisi transfer edildi. Bu transferlerin doğruluğu yanlışlığı ayrı bir konudur oraya hiç girmiyorum. Ocak ayındaki bu gelişmelerin üzerinden 3 ay geçti. Mart geldi Nisan geçti ama Kewell formasına bir türlü kavuşamadı çünkü hala sakattı. Ve sezon biterken sadece 1 maçta sonradan oyuna girebildi. Şimdi yine sakat ve Avustralya’lı doktorlar Dünya Kupasına yetiştirmeye çalışıyor.

Şimdilerde konuşulan bir başka şey de Galatasaray doktorlarının Kewell’a yanlış tedavi uyguladıkları. Bir dikiş atılması gerekirken farklı yöntem kullanılmış ve bu da sakatlığını uzatmış. Bunu araştırdım ve kulübün çok içinden aldığım bilgi böyle bir yanlışlık yapılmadığı yönünde. Evet Galatasaray sağlık kurulu son senelerde sabıkalı. Sakatlıklardan bir türlü kurtulamıyoruz ancak unutmayalım ki hem hepatit b olan hem de kasığında kronik sakatlığı bulanan Kewell’ı Liverpool futbol hayatı bitti diyerek yollamıştı. Kewell’a burada oynar raporu veren ve geçen sene maksimum düzeyde faydalanmamızı sağlayan da bu sağlık kuruluydu.

Kewell’ın sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitiyor. Kewell Eylül 22’de 33 yaşına basıyor. İki kasığında da kronik sakatlığı var ve ne yazık ki hepatit b virüsü taşıyor ki özellikle bir sporcu için bu çok zor. Tamam Kewell kalsın ama Kewell kalmak için bizim bazı Türk futbolcularımız gibi boş mukaveleye imza atmıyor. Garanti parasını istiyor. En az 2 kağıt istiyor. Tamam seviyoruz, bu formaya yakışıyor, formanın hakkını veriyor ama yaşı ilerlemiş sağlık durumu da belirsiz olan bir kişi için profesyonel yönetilen bir kulüp risk almalı mıdır?

Üzgünüm ama bence almamalıdır…

“Kewell from Galatasaray” için 15 yorum

  1. Sonsuza dek surecek bizim askimiz
    biz Galatasarayliyiz
    herkes gider
    biz kaliriz
    biz Galatasarayliyiz
    herkes gider
    biz kaliriz
    biz Galatasarayliyiz…

  2. evet tamam benimde gonlumu kazandi, cok sevdik ve cok calisti Galatasaray icin ama…
    verdigi sozleri tutmadi butun Galatasaraylilari kandirdi, yonetimin yapmadigi atmadigi takla kalmadi kewell icin ama kewell bey oyalamktan ve bi hamle yapmaktan hep kacindi. bari gercegi bikerede soyleyip bizide zor durumlara sokmasaydi. neyse bukadarmis…
    yolu acik olsun

  3. Ne Ayhan kadar yaşlı, ne de Gökhan Zan kadar sakat ..

    Takıma hiç bir katkısı olmayan Linderoth’a gösterilen sabır ve sevgiyi haketmeyecek ne yaptı acaba?
    Tek sebep garanti para istemesi mi?

  4. Linderoth’u göndermek için tazminat ödenmesi gerekiyordu bunu unutmayalım. Teklif gelse bir dakika düşünülmez satılırdı. Tabii sakat futbolcuya teklif de gelmez haliyle. Hadi diyelim Linderoth’a gösterilen sabır ve saygı var ama hata değil miydi yararlanamadığın yabancıyı kontenjanında tutmak. Ee aynı hata neden yapılsın?

  5. katılmıyorum. şu an gsde maç kazandıracak bi futbolcu war, o da kewell.. yksa önümüzdeki sene iice arda ve keita’nın keyfine kalıcak bu takım. bu adam bu kdr sakat olmasına rağmen galiba takımın en fzla gol atan 2. oyuncusu. 2 kağıt ciddi bir para ama leo ya werilen para konuşulmayıp kewellın ki konuşuluorsa art niyet ararım. yönetim kewell’a imza attırırsa hata olur mu bilmem ama bn bu hataya razıyım. +2 kontejanında bile otursa girer aynı werimi werir. yönetimin hatalarını konuşucaksak 2 senede harcanan 50 milyon euro ya uefa kupası takımı olmamızı konuşalım.. üstelik onu kazansakta gelicek maksimum para 20 milyon euro..

  6. kewell dan kolay vazgeçillmez ama ona güvenip nasıl takım kurabilirsin
    zamanı geldi artık avrupa yı uzun zamandır unuttu galatasaray bizi oraya taşıyacak oyuncular lazım. bence o oyuncularda, avrupa da işini bitirmiş ya da orada tutunamamış,müzmin sakat oyuncular olmamalı.
    adı duyulmamış,genç,oyuncular oynayınca taraftar şimdikinden daha az ateşli olmaz ya da yönetimi protesto etmez yöneticiler günü kurtarmaktan vazgeçmeli artık.
    yani forvete drogba rooney alınmayacağına göre ikinci üçüncü sınıf,gs karakterine uymayan oyunculara para dökmek,havaalanı tantanası yapmak bırakılmalı artık.
    galatasaray ın karaktere ihtiyacı var bunu sağlayacak oyuncular da altyapıda ve leeds dönemindeki kewell gibi oyuncular da.

  7. dünkü fanatik te galatasarayın stoch la ilgilendiğini okudum.acaba tesadüf mü yoksa siz o stoch u isteriz gönderisini içerden bir kaynağa dayanarak mı yolladınız öğrenmek isterim doğrusu…

  8. yetenekli genç futbolcu fln hikaye, gs küçülmeye gidio çnkü para yok. şampiyonlar ligide gitti.işallah petre-bratu-tamas gibi süpper yetenekler gelmez en azından bu yönetimin böle bi hata yapmayacağını düşünüorum kendi adıma SaYıN Adnan Sezgin’e rağğğmen.. ama yönetim şunu bilmeli bu sene de şampiyonluk gelmezse bu yönetimin son sezonu olucak. bu da içerden bilgi.!.

  9. Bu yönetim giderse yerine gelecek yönetim ne yapacakmış şampiyonluk gelmesi için ? Rijkaard’ı gönderip Fatih Terim’i mi getirecekmiş ? Bırakırım bu takımı, yüzüne bakmam bir daha. Anlık başarıları “başarı” sayan zihniyeti … 2 sene sabret bak bakalım GS ne duruma geliyor. Bu divan bu liseciler olduğu sürece GS’den bir b.k olmaz.

  10. @ selocan; bak arkadas bni gsli yapan bir polatti. Bna gsliligi ogretende polat ailesi. Bnm bu yonetime yakinliim ztn asikar saklamamda. Ama egri oturup doru konusalim. Bu yonetimin yaptii
    Yada aldii hangi karar gs ye bsy kazandirdi. Gs sadece futbol klubu degildir arkadas. Sportif olarak her bransta yerlerdeyiz.
    Ne stad ne birlesme bu yonetimin eseri. Canaydindan kotu bi yonetim gelmez dienler smdi erken konusmusuz diorlar. Gs ztn 2 senedr beklio
    Bi 2 sne dha kmse bekletemez. Son olarak laf ettiin liseli dediklerin uefa kupasini kaldirmis tarihin en basarili baskanini gorevden aldi. Neden,
    Onu da burda soletip bizi rezil ettrme dier takimlara. Sen birakicksan birak cimbomu, birakmayanlar bi care bulur elbet..

  11. @ Murat Akyol

    Sen öyle düşünüyorsun, ben böyle. İkimizde birbirimize kabul ettiremeyiz. Benim için ne futbolcu, ne de yönetici önemli. Benim için takımda şuan tek önemli olan Rijkaard ve Neeskens ikilisi. Bir takım eğer anlık başarı değil de geleceğe yönelik atılımlar yapacaksa patron kim olursa olsun umrumda değil açıkçası. Ancak ben biliyorum olacakları, bu yönetim değişecekse yerine gelecek isimler Fatih Terim’i getirecekler. Rahmetli de aynı vaatle geldi başa, sonuç bizi 10 sene geriye götürmek oldu. Yine gelsin ne umut kalır bu takımda ne de başarı… Şimdi en azından umut var.

  12. Fatih Terim’in falan bir daha gelebilecegini sanmiyorum..

    Rijkaard’in bu sene gercekten bir katki yaptigini gormedim. Destekliyorum ve kalmasindan yanayim ama onumuzdeki sene sifirdan baslayacak. Sanki imzayi simdi atmis gibi.. Keske gectigimiz seneyi birseyler katarak gecirebilseydi, bir mantalite getirebilseydi, ama yapamadi bunlari iste, gunu kurtarmak adina yapamadi, o da odunler verdi baski altinda..

    Kewell da kupa bile goremedi, yoksa ben mi yaniliyorum.. Tabii ki kupadan cok seyler katti, unuttuklarimizi hatirlatti ama, amasi o kadar iste..

  13. @ selocan snnle anlasamadiimiz tek konu, sen gsyi futbol klubu olarak goruosun,
    Bnse spor klubu.. Rijkaardin gtmesini km ister. Ama bu takim her sene tmm iskeleti kurduk artk sneye
    Sadece bi kac topcu aliriz die basliyor sezona sonuc iste koko saydi
    Minumum 11 futbolcu yolcu. bn bu yonetmden memnun degilim
    Cnku kendi sirketlerini yonettikleri gbi yonetmiolar. Biliorum cnku
    Polat ailesinin ne kdr basarili is adami olduklarini bnle koraydan daha kac kisi bilebilir.
    Iste ben buna anlam veremiorum. 2 senedr basarisizsin ama sn sirketin basindaki adami kovacagina yetkilerini cogaltiosun.$
    Bn bunu anlayamiorum. Yksa snle cokta ayri seyler solemioruz..

Yorumlar kapatıldı.