Size taraftar diyenin…

Bu akşam Diyarbakır maçında taraftarın takıma karşı takındığı tutum Galatasaray camiası için yüz karasıdır. Yok ilk 5 dakika sessiz protestoymuş, yok pankartları ters asmakmış, yok alemci-sinemacı futbolcu tezahüratıymış, yok futbolcuları yuhalamakmış…Bütün sezon çok mu destek oldunuz bu takıma da şimdi protestonun ayarını kaçırıyorsunuz?

İçerde oynanan kaç maçta bu stad full çekti? Açalım bakalım seyirci ortalamalarına isterseniz… Sezon başından beri olup olmadık dakikalarda anlamsız arabesk besteler, Fener derbisinde takımın desteğe ihitiyacı varken sessiz sedasız oturmalar… Şimdi mi renklere olan aşkınız kabardı? Mesela büyük kaptan dediğiniz Arda o forma için nefessiz kalıp yere yığılınca kral, takım iki maç kaybedince mi sinema kapatan ruhsuz oldu?

Şu takım 2 hafta sonra Ali Sami Yen’de Bursa maçına lig ikinciliği ve Şampiyonlar Ligi için çıktığında sakın ola ki ruhsuz dediğiniz bu futbolcuları tribünlere filan çağırmayın. Sonuçta onlara değil renklere aşıksınız. Aman hea kendinizle çelişmeyin!

Bu akşam tribünlerde olup da takımı alkışlamaya çalışan, rerere rarara tezahüratlarıyla gerçek Galatasaray taraftarının ruhunu göstermeye çalışanlara ise binlerce teşekkür…

Maçın skoru mu? Galatasaray:4 Diyarbakırspor:1. Lider Bursa ile aramızda 5 puan ve daha oynanacak 5 maç var. Bu maçlardan biri de Bursa ile!

“Size taraftar diyenin…” için 13 yorum

  1. kardes valla senin yorumlarını ve futbol bilgini her zaman desteklerim
    amaaa…
    bugun takıma verilmesi gereken bir mesaj vardı ve verildi.stadı doldurmayan taraftar diyosun ama bu gunku maca gelenler zaten her maca gelmis demektir.
    takımı desteklemek demek takımı hırslandırmak demektir.takıma destek icin hırs lazımdır.
    hırs da ole her zaman şak-şakla olmuyor…

  2. çok doğru tespitler bunlar bende maçtaydım utandım gs taraftarının yaptıklarından…

  3. bugun ewde ayaklarimi uzatmis maca gitmemenin hesaplarini yapiyodumki tv de stadi gordum ve 5dk hazirlanip ciktim. maca giderken bir beklentim yoktu orda olup maci seyretmek istiyordum ve bi takim protesto ve olaylar olacagni tahmin ediyordum. evdeyken stadi bos gormustum ama gittigimde stad yarisina kadar doluydu ve neyseki taraftar stadi doldurdu, tabi bu normal olan bisey. futbolcular taraftarlar tarafindan cagrilmadi dogru, ilk bes dk ses cikmadi dogru, pankartlar ters asilmis buda bir protesto bakisi o da dogru, bazi guzel mesaj iceren tezahuratlar yapildi o da tamam, konuk takima sevgi gostermekki bu degisik he kufur etmessin tamam ama futbolcunu yuhlamak (burda jo yu ayri tutmak istiyorum fener sonrasi alemi icin) haksiz bir cok laf ve sozler, en onemlisi protesto yapmayi bilmeyen bir memleketiz herseyin bir limiti ve dozu vardir ama b.k.n. cikaracak sekilde uzatmak ve abartmak neden, ardaya bence fazla tepki verildi, az kalsin taraftarlar arasi kavga baslayacakti ortam acayip gerildi ve herkes kendisine ve cevresine zarar vermeye basladi. yani mactan baska hersey vardi. her mac basi kusana kadar iciliyo aniriliyor, stada gelince sesler kisiliyo millet bayiliyo eeeeee taraftar nasil 90 dk destek yapabilsin! once bi kendilerine ceki duzen versinler he tamam takim zaten basta kendine ceki duzen versin ama taraftarin bence kendisi gorevini gerektiyi gibi yaptigini dusunmuyorum. sen gol yedin diye sus otur ezeli rakibinin taraftari kendi stadinda gibi inletsin sende sesini cikarma ben hayatimda bole bisey gormedim ama malesef gordum. herkes sapkasini onune koysun isini duzgun yapsin hem futbolcular hem taraftarlar, boyle yapmasini bilmedigin seyi yapmaya calisarak daha kotuden baska bisey elde edemezsin.

  4. ibo soledıklerıne katılıyorum ama arda ıcın ayrı bı parantez acalım, bugune kadar taraftar ardanın her zamn arkasında durdu,tabırı caızse 1 dedıgını 2 etmedı, ve son 4-5 mactır kı performansı tavırları ortada. bugun butun gun sahada yurudu,tavırları ellerı kolları oynamaya basladı,ayagındansa. Zaten takım ıcınde kı yabancılara karsı durusu sorgulanıyo(sene basında elanoya pas atmıyodu, sonra da santosa atmamaya basladı, bunu gormemek ıcın kor olmak lazım )o yuzden arda ya gosterılen tepkı normal, bı kere de bu tepkıyı alsın ve kabullensın onun adına verılmıs guzel bı msg olarak dusunuyorum. rijkard gıbı bırı varken ustune bıseyler koyması gerekırken her gecen gun gerıye gıdıyo(ınsan bı sut calısır). soledıgın hersey doru ama dedıgm gıbı arda ozelınde hakedılmıs bı tepkı dıe dsunuyorum.

  5. bu postu açmanı maçn 10. dksinden beri bekliorum. maçın 70. dksinde ayağa kalkmayan fbli die bağırdıklarında koltuga yapışmak istedim. eer bnlar gsliyse bn koyu fenerliim. böle saçma protesto olabilirmi. maçtan sora napıosan yap. tüm tespitlerinin altına imzamı atarım. çok gzl ve doru yazmışsın. belki en çok sempatizana sahip takımız ama bizde taraftar yok. taraftar grubuda yok şakşakçılar war. bgn tribnde olan herkese yazıklar olsun numaralı tribün hariç..

  6. Bende delirdim, bı ara samanyolu soledıler daha da kızdım,resmen takımı uyutuyolar,sene ıcınde bole 1-0 gıden macta takımı uyuturak 3 kere berabere kaldık hala ahmaklar anlamıyor,inanılır gıbı dııl. Ama burda Ardaya bı parantez acmak lazım,sahada yurumek ve el kol dısında hıc bısey yapmıyo veya yapamıyor, mahallenın abısı gıbı her topu ısteyıp yuruyerek abuk sabuk paslar atıyo,kendıne cekı duzen vermesı ııcın cıkarken alkıslamama tarafarıydım kı alkıslamadım,o sinema fılan falan gereksız ama bazı seyler dank etsın artık,yası cok genc kendıne de yazık edıyoo..

  7. Müthiş yazı. Aslında sadece Galatasaray’ın değil aynı zamanda Türk taraftarının en büyük sorunu bu! Bugünkü haberler de hep protesto var. Peki tam tersini düşünün bocalamakta olan takıma köstek yerine tam destek olsaydı taraftar, bağrına bassaydı herşeye rağmen topçularını, gerçek ve büyük taraftar olmazmıydı o zaman? Başlıklarda helal olsun şeklinde değişmez miydi?
    Çeken bilir bu sene aynı olayları biz yaşadık İnönü’de! Takım gol attığında bile ‘yeteerr Demirören’ diye bağırıp çıldırtmışlardı beni. Beşiktaş bu sene şampiyon olamayacaksa bunun en büyük sorumlusu taraftarıdır. Umarım Galatasaray taraftarı aynı hataya kendini kaptırmaz, çünkü Şampiyonlar Ligi treninin en azından yakalanması gerekir!

  8. ardayı bu hale getiren taraftar diilmi. açalım beyler gözleri. arda, hasan şaşın kötü bi kopyası. messi ile karşılaştırdık adamı. daha ne olsun. ayağına topu alıp sürekli kanatta oynayan topu dikine oynayamayan hep aynı çalımı atan şutu kaleyi bile bulmayan bi ardayı messi ile karşılaştırdık. çok yetenekli ama tembel. gsliliğine hiç kmse laf edemez. ama manisa da sağbek oynayan adam şimdi solaçıktan başka biyerde oynadımı küsüyor maça. asist kralıymış. hakan şükürde gol kralıydı ama hiç bi zmn golcü olmadı. btn toplar her atakta onda, bi zahmet yapsın asist. ardayı bu hale getiren taraftarın kndine protestosu nsl oluck? bu takım yawaş oynuo ayağında çok top tutuyor. hzlı olmamız lazım. bnn anahtarıda elanoda. takımın ona bu güweni wermesi lazım. bu takımn 10 numaraya değil, xaviye ihtiyacı war. o da elanodur beyler. koşmuyo denilen elano 72. dk.de oyundan çıkarken 8314 koşmuştu, her maç olduu gbi. taraftarın sewgilisi arda ve keita kaç koştular acaba.. aldıımız adamlarla sistem birbrini inkar edio. bu takım aynı f1 araçları gbi. yawaşlıktan su kaynatıo, hızdan diil..

  9. Koray, ben de bu sene yazdigin tum postlari agzim sulanarak okudum ve tespitlerin dogru. Zaten bu yuzden affedersiniz b.ktan turk medyasi yerine cok daha fazla zamanimizi internette yazarlarini sevdigimiz bloglari okuyarak geciriyoruz. secebiliyoruz diye.
    Ama bu postuna 100% katilmak imkansiz. Kusura bakma.
    kendimi bildim bileli kombinem var ve istanbuldayken hicbir maci kacirmamaya calisiyorum. kapali tribunde de cogu orta okuldan beri arkadasim 15-20 kisi beraber mac seyrediyoruz ki bu arkadaslarim 2-3 kaybettigimiz Helsingborg macinda az kalsin sabriye ana avrat gittim diye 15 senelik arkadaslarini(beni) doveceklerdi. tribunden normalde yuhalama oldu mu genelde noluyor burasi galatasaray diye bagiran adamlar.

    Sen de izledin butun maclari, memnun musun? Takim sadece Tercuman mert ve rijkaard in hatalari yuzunden mi kaybediyor? yapmayin allah askina. Futbolcu yuhalamaya karsiyim, hele sene sonunda gonderilecek delik kapatsin diye alinan Jo nun yuhalanmasi da cok sacma( yuhalansa ne olur, yuhalanmasa ne olur)

    Ama abi gecen fener macinda, cildirdi millet. Bursanin yenildigi hafta fenerle kendi evinde oynuyorsun, son 10 senede iki kere(kupa haric) yenebilmisin ezeli rakibini ve son senelerin en iyi takimi sahada. berbat bir futbol oynuyorsun ve 2 milyon euroluk yabanci(!) kalecin hayrettinden beri yenmiyen bir gol yiyor ve pozisyonu olmayan rakibine maci veriyorsun. Ustune yetmezmis gibi rezalet bir sonucla sivasla beraberlik.

    Futbolculara sovulmesine ve yuhalanmasina en karsi olan arkadasim fener maci sonrasi sunu soyledi: ” bir sekilde bu adamlara fener macinin kaybinin normal birsey olmadigini ve bunun bir faturasinin oldugunu futbolcularin anlamasinin gerektigini soyledi.

    Ne yapsaydik, floryayi basip, ” are you player?” diye baros a mi saldirsaydik.

    Ne yapabilirsin taraftar olarak?
    Bu blog da agzinin suyu aka aka italyan taraftarlarin futbolcularina yaptigi giderleri ve antreman basmalarini yaziyorsun.
    (unuttum orneklerini)
    Ben usenmezsek, turkce ingilizce, “utanmiyor musunuz?” diye pankart yaptiralim dedim, usendik.

    Bence tepki yerindeydi, numaralidan rerere,rarara cekenlerde gerceklerden uzak insanlar. Hagi nin takimin basinda oldugu zamanki pozisyon olsa, hava soguk, NBA maci var vs diye stada dahi gitmeyecek adamlar.

    Mac icinde, futbolcu yuhalamaya karsiyim ama saglikli yasam icin spor yapmayan bu adamlarin, oyuna kendilerini vermediklerinde bunun bir sonucunun olacagini bilmeleri gerektigini dusunuyorum.

    arabesk tezahuratlara gelince, haklisin bunun sebebi de UA tekelini yaratan son 3 yonetimdir.
    alternatifi olana kadar, dige gruplar ezilmeyene kadar bundan iyisi yok kusura bakmayin.

    yazilarinin devamini keyifle okumaya devam edecegim ama bununla ilgili bir kac yorum alip bir post daha yazmani dilerim.
    onemli bir konu cunku

  10. öncelikle bu taraftarin ASY’de kupadan elendigimiz antalya maçının ve yine evimizde uefadan elendigimiz atletico maçının sonunda takımlarını alkışlayarak “DESTEK” oldugunu hatirlarsaniz yapilan protestonun haftalardir alinan kötü sonuçlardan degil , dünkü tezahuratlarda da üstüne basa basa vurgulandigi gibi futbolcularin ruhsuz tavırlarından kaynaklandigini anlayacaksınız. tabi Ardanın magazin haberleri ,Elanonun korkak futbolu ,Jo nun alemleri ,Franco lensleri , Canerin ve Barisin kırmızı kartlari için siz de nedir bu saçmalık demiyorsaniz …geçen sene de bu takimda olan futbolcularimizin büyük çoğunluğunun (Arda-Servet-Balta-Topal-Ayhan-Baris…) bu seneki performanslarinin geçen seneye kiyasla çok çok aşağılarda olduğunu düşünmüyorsaniz size de hak vermek gerek.
    Bu arada dün akşam rerere rarara tezahüratlarıyla “GERÇEK” Galatasaray taraftarının ruhunu göstermeye çalışanlara ben de binlerce teşekkür ediyorum.bazilari hayatlarinda ilk defa kendilerine ayağa kalkmayan fenerli olsun denmeden kalkip tezahurat yaparak bize örnek olmuştur.

  11. @ taraftar, ii gnde kötü gnde lafınızı yiyosunuz. arda yeni mi magazine çıkıo. jo ilk defa mı alem yapıo. ardaya paris hiltonu yakıştıran numaralı tribünmüydü. franco ilk defamı hatalı gol yedi. barış oyunun her türlü pisliğini ilk defa mı yaptı?? madem futbolcuların performansı düşmüş, gecen seneden değişen en temel şey teknik direktör. bari onu da yuhlasaydınız ya. ne o, servet, ayhan, mehmet topaldamı alem yapıo, sinema kapatıo. siz gerçek gsliden çok uzaksınız. maç bitimnde ne yapıosanız yapın sonuna kdr arkanızdayız küfür olmadan tabi. ama kndi takımını gol attıktan sora yuhalayıp bde kendinize taraftar demeyin, yada cimbomlu demeyin. ruhsuz futbola karşıyız ewt, ama ruhsuz taraftar daha bi kötü oluomuş, onuda dün gördük, sayelerinde..

  12. Kesinlikle katiliyorum bende, buyuk Galatasaray taraftari diyoruz da hic bize yakismadi bu mac. Elestiriler olacak tabikide nasil iyi oldugumuzda bagarimiza basiyorsak elestiredebiliriz ama sen eger birkac ay oncesine kadar buyuk kaptanimiz, en buyuk Galatasaray’li dedigimiz Arda’ya ozel hayatina kadar laf edebiliyorsan, bende senden ve senin gibi butun Galatasaray’lilardan utaniyorum. Ilk bastaki 5 dk tezahurat yapmama guzel bir tepkiydi bana gore de cunku futbolcular da giydikleri formanin hakkini vermeliler ama yok pankart ters asma yo ayagina gelen her topta yuhalama maci izlerken size olan utancimdan yuzum kizardi. Dua ediyorum bunlari yapanlarin insallah bir dahaki tepkileri maca gelmemek olur ve biz gercek Galatasaray’lilari, sevincimizle ve tepkimizle, rahat birakirlar. Bende futbolcularimizin performansindan hic memnun degilim ama siz ultrAskan’in performansi 4-5 macmis bunu da gorduk, sonra ne diyoruz dunyanin sayili hocalarindan biri gelmis ilk basta basari olmasa da sabrederiz dayaniriz cunku takima yeni bir sistem oturtmaya calisiyor. Gorduk sabrinizi!

Yorumlar kapatıldı.