Juve’nin yeni stadı

Bu sezon Juventus’un futbolu hakkında bahsedecek fazla birşey yok. Sürünüyorlar işte. Çakma Guardiola Ferrara gitti yerine seyyar teknik adam Zaccheroni geldi değişen bir şey yok. Şampiyonlar Ligine gidebilmek için bir hafta zar zor maç kazanıyorlar öbür hafta fark yiyiyorlar. Durum böyleyken de Juve’deki futbol dışındaki gelişmeler ön plana çıkarılmak isteniyor.

Önümüzdeki sezon için yaptıkları sponsorluk anlaşmasından 2 gün önce bahsetmiştim. Bir de yeni stad konusu var. Eski stadları Della Alpi’nin tapusunu 2003 yazında 23 milyon euroya satın almışlardı. Ancak stadın yapısının futbola uygun olmaması, tribünlerin sahaya uzak olması ve çoğu zaman full kapasiteye ulaşılamaması sebebiyle daha düşük kapasiteli ama futbol maçlarına daha uygun bir stad yapılma kararı alınmıştı. Şu an 41.000 oturma kapasiteli stadın inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 150 milyon euroluk bir yatırım söz konusu ve tam 1 sene sonrası açılması planlanıyor.

Yeni stadın yeni teknolojiler ile tabii ki bir çok özelliği var. Benim altını çizmek istediğim özelliklerden biri 41.000 kişinin stadı 4 dakikada boşaltabiliyor olması. Dünya’nın her yerinde artık bu sıradan bir şey ama ben hala 20.000 kişilik Ali Sami Yen’den en az 20 dakikada çıkabiliyorum. Kapasite yarı yarıya, süre 5 katı… Neyse 1 sene daha sabır.

“Juve’nin yeni stadı” için 2 yorum

  1. Aslantepe 4 te 3ü bitmiş gibi gözüküyor dışarıdan.Gelecek sezon maçlar yine samiyendemi yoksa aslantepe mi?

Yorumlar kapatıldı.