El Derbi Madrileno

Bugün Madrid’de de derbi günü. Real Madrid Santiago Bernabeu‘da Atletico Madrid’i ağırlıyor. Barcelona’nın dün bu sezonun zor deplasmanlarından biri olan Mallorca’dan 3 puanla çıkması ve maç fazlasıyla da olsa liderliği almış olması Real’i derbi öncesi biraz germiştir. Atletico ise daha rahat. Bu sezon ligde orta sıralarda takılıyorlar. Avrupa’ya gitme umutlarını da Copa Del Rey’e bağladılar. Finalde rakipleri Sevilla.

Madrid derbisinin tarihine kısaca bakacak olursak; Real ile Atletico arasında oynanan 168 maçın 78’ini Real kazanırken Atletico 59 kez sahadan galip ayrılmış. 31 maç ise berabere sonuçlanmış. Atletico’nun Real’e karşı son galibiyeti 1999-2000 sezonunda 3-1’lik skorla Bernabeu’da. O günden beri de galibiyet yüzü görememişler.

Tekrar bugünkü maça gelecek olursak; iki tarafında hücum hattı muhteşem. Bol gollü ve zevkli bir derbi olacağı kesin. Real’in sezon başında parayı basıp transfer ettiği Kaka ve Benzema sakat. Atletico’da önemli bir eksik yok. Şahsen Galatasaray – Fenerbahçe derbisi sonrası Ali Sami Yen’den koşa koşa eve gelip televizyonun karşına geçeceğim. Galatasaray galibiyeti üzerine bir de Atletico 10 yıl önceki gibi Bernabeu’yu sessizliğe gömerse tadından yenmez.

Muhtemel 11’ler;

Real Madrid – Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso, Gago, Van der Vaart, Granero, Ronaldo, Higuain

Atletico Madrid – De Gea, Ujfalusi, Perea, Juanito, Antonio Lopez, Tiago, Assunçao, Reyes, Simao, Agüero, Forlan