Henüz Maradona ile kıyaslamanın vakti gelmedi

“Daha 22 yaşındayım. Herşey çok hızlı gelişiyor. Sakin olmam gerekiyor. Efsane olabilmek için Dünya Kupasını kaldırmak gerekir…”

Lionel Messi

“Henüz Maradona ile kıyaslamanın vakti gelmedi” için 6 yorum

  1. yetenek olarak hangisi üstündür,kesin bişey diyemem ama şuan maradonayla karşılaştırmak gerekirse;bir kere maradonanın aşmaya çalıştığı defanslar bugünkü defanslardan çok geride…gel gör ki messinin de dediği gibi efsane olmak için dünya kupası kaldırmak şart.bence şuan arjantin milli takımında messi ile arkadaşları arasında ciddi uçurum var,dolayısıyla takımın başarısızlığı nedeniyle kupayı kaldıramazsa yazık olacak…bir de hayranlığı abartmamak lazım arkadaşlar yau 🙂

  2. @sahin_dr

    “maradonanın aşmaya çalıştığı defanslar bugünkü defanslardan çok geride” ama Maradona “sert” İtalyan defanslarını, Napoli gibi orta sınıf bir takımla aştı. Hem Napoli’yi efsane yaptı, hemde kendisi efsane oldu.
    Tamam, Messi “insan” değil, şu an bu dünyaya fazla ama bence efsane olmak için Dünya Kupası’nı kaldırmak şart değil.
    İtalya gibi sert defansların karşısında, Napoli gibi bir takımı tek başına şampiyon yapsın o zaman efsane olsun.

    Hatta şimdiki İtalyan futbolu da, o zaman ki İtalyan futbolundan çok geride ya o ayrı bir konu =)

  3. güzel yorumun için teşekkürler.olay çok yönlü aziz dostum chevalier,mesela o zamanki italya ve dünya futbolunda bir oyuncu tekbaşına takımı kurtarabiliyordu ama bugünkü defans anlayışı 11 kişiden oluştuğu için bu olanaksız hale geldi(bilhassa 1.sınıf liglerde)
    Filhakika messinin takım arkadaşları ile maradonanın takım arkadaşları arasında da büyük uçurum var,bu da ibreyi maradonaya çeviriyor.dünya kupasını kaldırmaya gelince ben fikrimde kararlıyım,bir olayı başlatmak ve devam etmek kadar onu bitirebilmek o kupayı ellerinde havaya kaldırmak elbette çok önemlidir bir oyuncu için.yoksa ilerde adama demezler mi bir dünya kupası bile kaldıramadın? :))

  4. Ben teşekkür ederim ama birde şöyle bir mesele var =)

    Dünya kupasını kaldırıpta bir halt olamayan oyuncular yanında, Cruyff yada Puskas gibi kupayı kaldıramadıkları halde efsane olan oyuncular var, kimse bunlara “bir dünya kupası bile kaldıramadın” demişmidir acaba =))

  5. tamam.ben de zaten messiyi cruyff veya puskasla kıyaslamıyorum ki;biz burda messi dünyanın en iyi oyuncusumudur bunu konuşuyoruz.eğer maradonayla kıyaslıyorsak dünya kupası bence şart.bekleyip görelim.not:messi daha 22 yaşında:))

Yorumlar kapatıldı.