Eee Diyarbakırspor küme düşmüş…

İstanbul Belediye – Diyarbakırspor maçının 87. dakikasında başlayan olayları daha yeni gördüm. Hakem maçı tatil etmiş. Normal kararın hükmen mağlubiyet olması lazım. Geçen hafta da Bursa maçı yarım kalmıştı. Bu durumda bir sezon içinde 2 kere hükmen mağlup sayılan Diyarbakır’ın küme düşmesi lazım.

Futbol müsabaka talimatında yer alan 20. maddenin 4. fıkrası çok açık ama yer mi?

“Aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.”

link: http://www.dailymotion.com/video/xckuo7_ibb-diyarbak%C4%B1rspor-ma%C3%A7%C4%B1-tatil-edild_sport

“Eee Diyarbakırspor küme düşmüş…” için 4 yorum

  1. Koko,

    Bu talimatdaki madde açık ve net ama..
    Eğer Diyarbakır küme düşürülürse, kalan maçlar mı sadece hükmen olacak?
    bazı Fener’li dostlar bi hayaller kuruyorlari yok Diyarbkır düşerse berabere kaldıkları maçı hükmen almış olup +2 puan falan alacaklarmış.. O kadar saçma bi kural olamaz herhalde..

    Öyle bi nane yeseler sadece yukarısı değil bütün ligin puan cetveli değişir.. Trabzon ve Beşiktaş da avanta puanlra konar..

    Galatasaray zaten Ankaraspor’dan bileğinin hakkıyla 3 puan alan tek takımdı.. bu işten hiç de bi yarar göremez zaten..

  2. bugün çok önemli bir detay yakaladım..olayları başlatan kişi,sahaya en başta giren bıyıklı,gri ceketli 45 yaşlarındaki bir adam maç sonunda diyarbakırspor başkanı ile birlikte dışarı çıktılar, başkan gazetecilerle konuşurken o adamda yanında duruyordu..bugün ntvspor’da izlerken farkettim hemen mail attım..gerçekten çok büyük birşey var bu işte,her takım kurallardan haberdardır,diyarbakırsporda bir maçı tatil edildi,bir maçı daha tatil edilirse küme düşürüleceğini biliyordu..küme düşürülüp ülkenin karıştırılması için yapılmış bir hareket olabilir bnce bu.

Yorumlar kapatıldı.