Gelenek bozulmadı; Eskişehirspor:2 Galatasaray:1

Geçen sezon 2 defa yenildiğimiz bu sezonun ilk maçında da 1-1 berabere kaldığımız Eskişehir’den yine çelmeyi yedik. Galatasaraylı futbolcular resmen Pazartesi günü maç mı olur isyankarlığı içinde oynamak yerine sahada figüranlık yapmayı tercih ettiler. Bu durumda ben de Galatasaray’ın oynamadığı futbola yorum yapmaktansa sahadaki diğer şeylerden bahsetmek istiyorum.

Hakem Bülent Yıldırım ve yardımcılarıyla başlayalım. Kendileri bugün “Eyyamcılık nasıl yapılır buyrun izleyin” dediler. İlk yarıda elleri görmedik devre arasında uyarıldık, hatayı hatayla düzelterek kendimizce adalet sağlarız dediler. Ama olmadı çok belli oldu! 44’de elle kontrol edilerek atılan golün karşılığı Gio’ya verilen penaltı, Adem Sarı’ya kalkan ofsayt bayrağı ve Jo’ya çıkarılamayan kırmızı kart oldu. Bu kadar göstere göstere yapılmaz ayıptır.

Bir diğer konu ise Es Es taraftarının takımını 90 dakika hiç susmadan desteklemesi. Gerçekten yine müthiştiler. Bandoları ise en bayıldığım yanları. Ancak ufak bir tavsiye yeni bir beste daha yapsalar hiç fena olmaz. Saçma sapan arabesk şarkılar söyleyen taraftarlar yerine böyle 90 dakika eğlenen ve takımına itici güç sağlayan taraftarlar her zaman tercihimdir. Yanlız maç sonrası Galatasaray otobüsünün taşlandığını duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum ama kazanılan bir maç sonrası takımı bu kadar güzel destekleyip herkesin beğenisini kazanmışken bu işlere neden girilir, eğlenmek yerine neden taş atılır anlayabilmiş değilim.

Son olarak ve en çok takıldığım nokta ise yukarıdaki fotoğrafta Haldun Üstünel’in önünde oturan şişman bonfile görünümlü beyefendi. Beyefendi diyorum çünkü onun yaptığını yapıp buranın seviyesini düşürmeyeceğim. Ne mi yaptı? 90+2’de genç Emre Çolak’ın uzaktan vurduğu ve üstten auta giden top sonrası Emre’ye öyle böyle sövmedi. Halbuki kimsenin yapmadığını yapıp kaleye şut atan, en azından tehlike yaratan Emre’ye cesaretinden ötürü alkış gerekirdi. Kameralar affetmedi yakaladı. Sonradan da teyit ettim ki yönetime oldukça yakın birisi. Hemen arkasındaki Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin’den de bir “hop bilader” demelerini beklerdim.

Bu arada daha önce kendi ismimi duymaktan hiç bu kadar nefret etmemiştim heralde. Maçın adamı 2 gol 2 el Koray.

“Gelenek bozulmadı; Eskişehirspor:2 Galatasaray:1” için bir yorum

  1. Aynı değindiğin ”eyyamcılık” konusunu Rıdvan Dilmen söyledi canlı yayında.Jo’yu atması gerekirken ikinci sarıdan gördü pozisyonu yan hakemle ka$ göz yaptılar birbirine 1 $ey diyemedi.Neden ? Çünkü kafası elle topu alıp gol yapan adamda kaldı.Özellikle son 1 aydır bunu Gsli olarak söylemiyorum genel olarak izlediğim TSL maçlarının alayında hakemler maça,skordan çok,futboldan çok damga vurur oldular.Aynı $ey Fb,Bjk içinde geçerli.Anadolu maçlarını izlemediğim için 1 yorum yapamiycağım fakat son 1 aydır çok sıkkın canım bu sebeple.Aslında sadece TSL de değil,çoğu Dünya liginde aynı $ekilde rezil yönetimler var son 1 aydır.Dünya kupasındaki maç yönetimlerini inanılmaz merak ediyorum.Bakalım avrupada futbolu katleden hakemler Dünya kupasında neler yapıcaklar.

Yorumlar kapatıldı.