Havlu

Hiç bıdı bıdı yapmadan açık ve seçik olarak söyleyeyim: Guiza’nın son adam pozisyonunda sarı kartı seçen hakem Alex’in pozisyonunda kırmızı kart çıkartıyorsa bu en kibar tabirle ayıptır.

Guiza’ya “You don’t have the ball” diye açıklama yapıyorsan, ben de sana Alex’e kırmızı çektiğin pozisyonu açıklayayım. İki futbolcu da topa bakarak tabanla topa giriyor, sen dönüp sanki bacağını kırmış gibi kırmızıyı çekiyorsun. Hem de çektiğin adam bu ligin en kibar futbolcularından biri. Pes!

Tabii bütün bunları Cristian’ı sert ötesi hareketinden dolayı atamadığın, sonra da kendi kafana göre adalet ayarına kalkıştığın için yapıyorsun. Bunun adı hakemlik değil.

“Ama abi Fener de…” diye yorumlara girişmeden önce de belirtmek isterim ki, Fener’in kötü oynamış olması, maçı kazanmak için birşey yapmamış olmasının da bu konuyla hiç alakası yoktur.

Gelgelelim, uzuuun süredir seyrettiğim en bayık futbola. Ama Deniz Barış’ı sağ açığa koyup maça başlıyorsan zaten havluyu atmışsın. 150. kez deja vu pozisyonda Selçuk’un kaybettiği toptan gol yiyorsun. Kıpırdayacak halin yoktu maç boyunca, artık kafanı da kolay kolay kaldıramazsın. Şubat ayı da, Fener’in şampiyonluk umutları da bitti. Bu saatten sonra Hasret Kupası’nı alırlarsa başarıdır.

Maçta hakkını vereceğimiz iki şey var: Birincisi Ali Güzeldal’ın Xavi pasının hakkını verelim. İkincisi Alex’in akrobatik plase volesinin.

Şimdi yönetim hedef şaşırtmak için hakem taarruzuna geçecektir ama dönüp bir kendi arka bahçelerine baksınlar.

“Havlu” için 21 yorum

  1. Muzo mesele bir hayli uzadı kendimi boşyere savunacakta değilim velakin meselenin ana konusunda değilim ben zaten. o araya sıkıştırdığın sana göre ufak benim mantığıma göre büyük ayrıntıdır. Dövüş kulubü mevzusuda çoktandır blogumda yazmak ve de dikkat çekilmesi gereken bir yazısının başlığıdır. Orada volkandan, baroniden, özellikle bilicadan ve olmazsa olmaz emreden ve de o şuursuz ve ucuz sıyıran tekmelerinden bahsedecektim. Birde kibar alex eklenmesi bozuk kimyanın çocuğuydu. Takım arkadaşlarına saha içinde hatalarından ötürü çıkışan futbol mantelitesinden ve de bunun neden hala yönetenlerce önlenmediğinden bahsedecektim. Muzo bol güncellemeli günler.

  2. Yazına ilk olarak Alex’e verilen kırmızı yerine, Cristian’ın direk kaval kırma teşebbüsüne verilmeyen “hiç” kartla başlamanı tercih ederdim. Çıkması gereken 3 kırmızı kart vardı maçta.

  3. Bana göre hakem 2 taraf icin de kritik hatalar yaptı.
    3 hatası oldugunu düşünüyorum ve bence ikisi fenerin lehine.Ayrıca hakem hataları geçmişini yoklarsak bunlardan genelde fenerin karlı cıktıgını unutmamak gerek.
    Öte yandan kimsenin bahsetmediği bi olaya değinmek istiyorum.Maçtan sonra atılan yabancı maddeler.Bunların konuşulması yada yapanların ceza alması için bir oyuncunun illa ki ölmesi yada kör olması mı gerek?

  4. bu sizin sitenize ilk yorumum. ve gayet de beğeniyorum sitenizi, söyleyeyim. bu kadar fanatik 2 karde$in ortakla$a blogu, kavgasız gürültüsüz. güzel.. tebrik ederim.. lafa geçelim;

    $imdi, nereden ba$lasam bilemiyorum. öncelikle tuttuğum takım galatasaray. fakat her fenerbahçe maçını izlerim, bunu belirteyim. gayet de tarafsızım fenerbahçe maçları konusunda. derbiler, eski$ehirspor maçları falan hariç. bunu da ekleyeyim 🙂

    görülmesi gereken bir$ey var. fenerbahçeli futbolcular, kasap havası oynuyorlar. alex’in yaptığı insanlığa sığmaz. yok $öyle güzel bir insan, sempatik bir insan falan fi$mekan. bo$ i$ler bunlar. meslekta$ına duyduğu saygıyla ölçerim ben onun insanlığını. bugün gerçekten sınıfta kaldı.

    stoke city arsenal maçını hatırlayın. çok değil, 2 gün önce. shawcross, ramsey’e kontrolsüz girdi, ayağını kırdı. kırmızıyı yedi, efendi efendi çıktı sahadan. ağlayarak hem de. alex bugün ne yaptı? bir futbolcunun en önemli yeri neresidir sorarım size.

    diz.

    ben diz sakatlıkları ya$adım. göztepe paf seçmelerinden 3 gün önceki antremanda dizimi bıraktım sahada. uğur uçar ile aynı sakatlık. neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. o pozisyonda benim içim sızladı..

    alex’in kırmızısından sonra emreb. ne yaptı? hasagic topu alacakken 2 ayağının tabanıyla zıpladı topa doğru. bursa maçı, yenilen 2. gole bakın. o pozisyonda bursalı oyuncu kafasını topa soksa bugün komada olurdu.

    $ampiyonluk fenerbahçe için bu ak$amki 4-1’lik galatasaray maçıyla suya dü$mü$tür. 3 yıl yalan olmu$tur. büyük vaad idi bu azizy. için. olmadı. yarın, yani 1 mart 2010 itibarıyla hakem fırat aydınus’un hakem cesareti, tıpkı ali aydın’ın kör cesareti gibi ödüllendirilmez umarım. bu maçta fenerbahçe adına çıkması gereken 3 net kırmızı kart vardı, 1 tane ile ama koyu kırmızı kart ile kurtardı günü.

    ayrıca. maça değinmek gerekirse, ki elbette gerekir, deniz’in sağ açık ba$laması, deivid’in yedek kulübesinde oturması, bekir’in oynayıp da milli takıma almak için 40 takla attığımız önder’in yüzüne bakılmaması, son 4 maçta 350 gol kaçıran güiza’nın, onu kazanmak adına yine yeni yeniden ilk 11’de ba$laması resmen maçın sonucunu belirleyen etmenlerdi bana kalırsa.

    ayrıca, olimpiyat stadı’nda oynananan her maç, ibb kar$ısındaki her deplasman bir hüsran fenerbahçe adına. ara$tırmacı bloggerlığınız ile bu konuya da değinmenizi beklerim, ho$ olur..

    ba$arılar…

  5. Yarin sor, ayni pozisyona ayni yorumu yaparim. Haftaya sor yine ayni. İki futbolcu da ayni sekilde topa bakarak giriyorlar. Kasit futbolcularda yok ama hakemden ne yazik ki emin degilim.

  6. “sen dönüp sanki bacağını kırmış gibi kırmızıyı çekiyorsun” cümlesine biraz takınılmış sanki…
    Muzo’nun demek istediği kırmızı kart için illa bacak kırmak lazımdır değil, hakemin kartını çıkarış biçimi ve Alex’e olan yaklaşımı olsa gerek…

  7. Alex’e gösterilen o kırmızı kart maçı izleyen diğer herhangi kulup futbolcularının bu gibi haraketlerden kaçınmalarına çok güzel vesile oldu. Ayrıca hakem bu gibi pozisyonlarda asla vereyim mi vermeyeyim mi tereddütü yaşamamalı. Alex sadece o maçta 20 dakika oynamayacak yada 90 dakika. Ya ayağı kırılsa o futbolcu ne olacak acaba. Bana tekmeden gelen kırmızının gelmemesi gerektiğini alex istemeyerek yaptı bahanesi ile savunma rica ederim. Bilica- emre- cristian- volkan- gibi tekmeciliği seven bir takım ve alex gibi senin tabirinle kibar bir futbolcuda bu agresifliğe yaklaşıyorsa bence bu tekmeler savunulmamalı.

  8. Yanlış çok yanlış muzo, sanki bacağı kırılmış gibi kartı gösteriyorsun diyorsun. Kibar oyunculara kart gösterilebilmesi için ayağın kırılması gerekiyor gibi bir izlenime büründürüyorsun ister istemez, fakat umarım anlık bir hakem öfkesinden ötürü yapıyorsundur ki bence öle. Bence yenilgilerden sonra bir gün beklemeli tuttuğu takımın maçını yorumlayan blog yazarları.

  9. yazılarını yorumlarını fikirlerini genelde hiç beğenmem ama bu sefer güzel yazmışsın ama 10 satır hakemeyse fenerin kötü oyununa futbolcuların arasındaki kaosa, daum a 10000 satır yazmak gerekir
    kırmızı kart için bacak kırmaya gerek yok bence de kırmızı ağar bir karardı

  10. şampiyonluklar nuans farklarıyla kazanılıp kaybedılıyor, biz kaybeden taraf olacagız gibi….

  11. Tekme savunmuyorum ugur. Alex’i de savunmuyorum. Fenerbahce’yi de savunmuyorum.

    Buraya kadar yazdigimi anladiysan devam, anlamadiysan bir daha oku.

    Hakemin hakemligine lafim. Cristian’a kirmiziyi cikartamiyorsun, ustune son adama kirmiziyi cikartamiyorsun, ustune Alex’e sariyi cikartamiyorsun. Sonunda gelip her iki oyuncunun da tabanla topa bakarak girdigi pozisyonda orgazm olarak kirmizi kart cikartiyorsun.

    Boyle yaparak da hakemlik yapmanin birinci kuralini ihlal ediyorsun. Durust olmuyor ve sonuca etki ediyorsun. Ucundaki takim, oyuncu kim olursa olsun…

    Bu hakemlik degildir. Bu, tekrar ediyorum, en hafif tabirle ayiptir.

  12. meseleyi kavrayamadin ugur. can yakan seylerin olmasina gerek yok. izledigim fenerbahce maclarindan sonra her zaman yaziyorum.

    dovus klubu falan… ayiptir.

    bana verdigin ilactan kendin biraz icmeli ve takim gozluklerini cikarmalisin sanirim. ama 2 kere 2 iste 😉

  13. Çok sık yazmadığın mabedinde olağanüstü durumlarda yazıyorsun. Ne sıklıkla yazdığın değildir mesele, mesele can yakan bir şeylerin olması münasebetiyle yazılmasıdır ki yenilgi ve de sevmediğiniz bir hakemin maçı yönetmesi ve sizce katledilmesidir ki yenildiğine göre de kesin katletmiştir felsefesi. Bir yazıyı okuyunca genelde anlayabiliyorum, önerin için müteşekkirim. Belkide haklısındır muzo belkide 2 kere 2 hakkaten dört değildir. Yaşasın dövüş kulubü Fenerbahçe.

  14. Bence Alex’ in pozisyonu sarı kartlık bir pozisyondu. Hakem biraz kontrolünü kaybetti ama ona kızana kadar birisi şu Bilica’ ya birşey yapsın hiçbir süper lig takımına yakışmayan bir futbolcu. Adam nasıl dönemedi. Waiting for eternity!

  15. Alexin pozisyonundaki olay cok net ve acık..Sen misin beni azarlayan..Dademin .otum yemedi sarı karta.. bak cristianı da es gectim tam fırsatı buldum..Al sana kırmızı kart dedi hakem..Bu kadar net..

  16. “Ama abi Fener de…” diye yorumlara girişmeden önce de belirtmek isterim ki, Fener’in kötü oynamış olması, maçı kazanmak için birşey yapmamış olmasının da bu konuyla hiç alakası yoktur. demişsin güzel demişssin
    aynı cümleyi kadıköydeki galatasaray macı icin düsünelim
    ne kadar kötü olursa olsun bir ofsayt gol birde alenen atışı var alexin birde penaltı eder iki gol! bunlarında hiç alakası yoktur öyle degil mi?

    simdi bana kalırsa bu macta iki tane hatalı karar var ilki baronidir atsa baroniyi durumda 1 0 o vakit hic bişi konusulmayacak
    bir ayıp varsa ortada bu ayıp önce belediyeye yapılmıstır. guizanın posizyonunda da kartın rengi kırmızı olmalıydı ikinci ayıpta budur fakat baroni atılsa bunlar olacakmı mechul
    alexin posizyonu da ne olursa olsun kontrol dısıdır ve kırmızı verdi diye bir allahın kulu niye diyemez derse bu “kılıf” derdi dir bence
    2 yada 3 sene önce bir galatasaray macı öncesi bir yada iki mac sora gs ile oynayacak ve 4 atacak fener
    ankaraspor macı var alex ortasahada bir posizyonda hürriyet adlı oyuncuya 3 kere bögrüne bögrüne tekme atmıstır
    kodumunun medyası konu alex olunca üstünde bile durmaz durmadı da
    alex bir profesyonel olabilir ama sakın bana ahlaklı bir adam demesin hic kimse
    bir gs macında hic müdahale olmadıgı alenen sabit hemde sırf zaman gecsin diyeyattı yattı ve oyundan cıktı
    serefli degil bazen mücadelesi alexin onu demek istiyorum..
    ayrıca hakem taaruzu demişsin de medyaya bakıyorum
    baslatmıslar ama kimse baroniyi atmadı diye yazmamıs sayılır
    bu mactaki ilk hatadır ve bence en önemlisi
    istanbulda manisa macında manisanın bir gol birde penaltısı verilmez iken hic kimse bunları konusup bugünkü fanatik mansetini atmıyordu hakem kıyamı diye
    BU ÇİFTE STANDARDIN HERKEZ FARKINDA MIDIR ?
    Meraktan soruyorum sadece…

  17. Muzo anladigim kadariyla ayni zamanda soylemek istedigin hekemlerin standarti olmadigi, buna ictenlikle katiliyorum; fenerin golunu iptal ettin eee belediyede ayni pozisyonda gol atti. Alexin direk kirmizi degil ama ikinci sari karttan atilmasi dogruydu bence; pasini hakeme carptirip rakibe kaptirdigi pozisyonda arkadan celme takti es gectin, cristian kasaplik yapti es gectin, alex i yakaladi sert bir faulde aklinca adaleti sagladi basti kirmiziyi. Bu adalet degil intikamdir, adalet olan olaya verilen ceza/odul ile olur. Nerde guizanin pozisyonundaki kirmizi kart? GS macinda cakti hem penaltiyi hem kirmiziyi ki dogrusu bu. Bizim hakemlerimiz standart duduk calana dek bu tip olaylari gorecegiz, GS inda FB ninde BJK ve diger tum takimlarinda cani yanacak, futbolcu bilmiyorki bu hareketin cezasini. Hakem her macta hatta mac icinde ayni pozisyonlara farkli karar veriyor.

Yorumlar kapatıldı.