Ne o Franco?

Kalede şu arkadaş olmasa Galatasaray maçlarını o kadar rahat maç izleyeceğim ki anlatamam. Sezon başından beri kaleye yaklaşan her topta beni strese sokuyor bu adam. Bir maçta bile kritik takımı kurtaran bir kurtarış yaptığını hatırlamıyorum. Yabancı hakkımızdan birini böylesine sıradan bir kaleci için kullanıyor olmamız çok acı. En çok da Aykut ve Ufuk’a üzülüyorum bu adamın arkasında bekledikleri için. Bugün yediği golde de halı sahada değişmeli kaleye geçen ve gelen toplarda pişecek diye korkan elemanları anımsattı bana. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama yediği gol yetmedi bir de kırmızı kart görüp bizi 3 puandan edecekti Franco. Vakit geçirmekten sarı kart gördüm yetmez bir de alkış tutayım ikinci sarı gelsin dedi. Şanslıymış ki hakemin gözünden kaçtı. Rijkaard bile kulübeden fırlayıp “Leo no!” diye bağırdı. O an kırmızıyı görse 3 değişiklik hakkı da kullanılmış yeni transferlerden birini koyardık artık kaleye…

Yeni transferler demişken Jo’yu izlerken keşke şu adam Avrupa’da oynayabilseydi diye bütün maç iç geçirdim. Kaç maçtır ağırlaşmış Nonda’yı izledikten sonra hareketli, çapraz koşulu, çalımlı Jo’yu izlemek keyif ve ümit verdi bana. Neill ise defanstan top çıkarırken çok hata yaptı ama onun dışındaki müdahaleleri yerindeydi. Gio hakkında ise birşey söylemek için şimdilik erken. Bulduğu az sürede yetenekliyim ben dedi ama onu biz zaten biliyoruz. Yeni transfer değil ama kadroda yeni yeni yer bulmaya başlayan Emre Çolak ise ilk 11’de başladığı maçta hiç mi hiç sırıtmadı. Tek problemi fiziksel. Yetenekli ve akıllı ancak henüz çok güçsüz. İkili mücadelelerde çok zayıf kalıyor. Biraz genişleyip yere sağlam bastı mı çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Avrupa’nın üst düzey liglerinde mücadele eden takımlar arasında galibiyeti olmayan tek takım Denizlispor’dan 3 puan almamak çok büyük sürpriz olurdu. Aslına bakarsanız 2-1’lik galibiyet bile yeterli değildi benim için. Daha fazlasını bekliyordum. Sakatların da geri dünüşüyle daha gollü, gümbür gümbür gelen bir Galatasaray’ı önümüzdeki maçlarda görmek umuduyla…

“Ne o Franco?” için 10 yorum

  1. footballove i acarken su koko keske ne o franko ile ilgili biseyler yazsa demistim dusuncelerime tercuman olmussun tesekkur ediyorum ve kisa zamanda neodan kurtulmak dileyi ile saygilar 🙂

  2. Leo ile ilgili bişey unutmuşsunuz. Maçın son dakkilarında topu Denizlkisporluya hedeflemesi. Nonda gideceğine keşke Leo gitseydi. Ben asıl A.Madrid maçını bekliyorum. Bakalım o sözlerinden sonra birde şaibeli bir gol yiyecek mi? Birde Kaleci değil diye yolladığımız De Sanctis Serie A yıllın kaleciliğine aday :S

  3. bence de sanctis kaleci fln diil isterse kainatın kine aday olsun.. ufuk ve aykuta yazık oluyor hemde çok. kimleri harcadık böle..

  4. Ben esas Emre Çolak’tan korkuyorum. Adını Emre Belezoğlun’dan, soyadını Tanju Çolak’tan almış. Ulan diyorum önyargılı yaklaşmayalım ama bu çocukta inşallah ilerki yıllarda bir fenerbahçe seferi yapmaz. Ben temkinli yaklaşıcam bu arkadaşa.:)

  5. aykut aykut diyen arkadaslar, ne olur acip s. bukres – gs macini tekrar bir seyretsinler, orkun da ayni seilde leverkusen de sahneye cikmisti.. ufuk iyi kaleci olabilir ama bu yasta kaleye gecerse bizim medya ilk hatasinda yerle bir eder adami. daha zaman ihtiyaci var. bunlarin icinde leo’nun ne yazik ki oynamasi gerekiyor. sene basinda kesinlikle yanlis tercih yapildi. bonservissiz ve anladigim kadariyla ucuz / fazla talibi yok denerek alindi bu. findik fistik verirsen, maymun alirsin tabi. De Sanctis leo dan biraz daha iyi belki ama onunda gecen seneki maclarini hatirliyoruz.

  6. Leo Franco konusundaki görüşlerine tamamen katılıyorum ve bence gönderilmesi gereken futbolcunun Nonda değilde Franco olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Nonda son zamanlarında aşırı ağırlaşmış olsa da en azından arada bir çıkıp maç kurtarıyordu. Franco ise bırak maç kurtarmayı adam akıllı tek bir kurtarış bile yapmadı geldiğinden bu yana.

  7. koko biz kameni dururken nsl olduda bu adamı aldık aklım almıoo..

  8. Aykut’u senede 3 maça çıkartırsan hata yapar tabi. Ancak o zaman bile Leo’dan fazla hata yapacağını ve güven vermeyeceğini zannetmiyorum. En az Leo gibi oynar yani. O zaman da +1 yabancı açılır. Ufuk’a gelince. Bu adam kesinlikle 3. kaleci olmak için gelmedi. Bir an önce vitrine çıkması lazım. Galatasaray tarihi boyunca genelde Türk forvetlerle oynadığı için yabancı kaleci seçebiliyordu ve sınırlamalara takılmıyordu. Ancak Türk forveti bıraktık, yabancı kaleciyi bırakmadık, bu da sıkıntıya yol açtı 6+2’de. Halbuki Türk kaleci yetiştirirsek, oynatırsak veya güvenirsek al sana +1 kontenjan.

Yorumlar kapatıldı.