Futbolda duygusallığa yer var mı yok mu?

Konu her Galatasaraylı gibi benim de ayrı bir aşkla sevdiğim, Orduspor maçında sakatlanan ardından düzeldi diye çıktığı antremandan aynı yerden daha da ciddi şekilde sakatlanan, şu anda tedavisi için Avustralya’da bulunan ve ameliyat olup Nisan ayına kadar sahalardan uzak kalması gündemde olan Harry Kewell…

Galatasaray’ın şu anda Rijkaard’ın Barcelona’dan eski öğrencisi Giovani Dos Santos‘la ilgilendiğini ve büyük ölçüde anlaştığını bilmeyen yok. Ancak bu transferin gerçekleşebilmesi için kadromuzdaki 8 yabancıdan biriyle ya yolların ayrılması gerekiyor ya da sözleşmesinin dondurulması gerekiyor. Bu dedikodular ilk ortaya çıktığında herkesin gider dediği isim Nonda’ydı. Daha sonra sakatlığı uzayacak Mart ayına kadar takımdan uzak kalacak denilen Baros’un sözleşmesinin dondurulması gündeme geldi. Ve son olarak sezon sonu sözleşmesi biten ve hala yenilenmeyen, taraftarın gitmesin diye şarkılar yazdığı, pankartlar yaptırdığı, uzun senelerdir kimseyi sevmediği kadar sevdiği Kewell’ın adı ağızlara alınmaya başlandı.

Kewell’ın Galatasaray’la olan sözleşmesini daha yenilememiş, sezon sonu gitme olasalığı varken bile husursuz olan, yönetime “hadi artık neyi bekliyorsunuz yenileyin” diyen Galatasaray’lılar bu haberlerden sonra ben de dahil “olmaz olamaz Kewell’ın sözleşmesi dondurulamaz,fesh edilemez” diyerek tepkilerini değişik ortamlarda dile getirmeye başladılar.

Kewell konusunda hepimiz duygusalız, hakikaten uzun zamandır kimseyi bu kadar sevmedik, ısınamadık ancak ne kadar acı da olsa işin bir gerçeği var. Dos Santos doğru isimdir değildir geçtim. Yapılacak yabancı bir transfer için birinin gitmesi lazım. Nonda her ne kadar formsuz da olsa, izlemeye dayanamasak da Avrupa’da oynayabilecek gerçek anlamda forvet tek isim. Diğer eksiğimiz değerini sakatlandıktan sonra daha da çok anladığımız Baros ise Mart ayında sahalara dönecek yani sevgilimiz Kewell’dan 1 ay önce…

Önümüzdeki 48 saat içinde Galatasaray yönetimi ve teknik heyeti bir karara varacaklar. Başkan Adnan Polat’ın da bugün yaptığı altlıktan sonra Kewell’ın kaderini belirleyecekler. Kewell’ın sözleşmesi dondurulur sezon sonu tekrar oturulur konuşulur uzatılır oralarını bilmem ama teknik açıdan baktığımız zaman ne yazık ki en mantıklı karar bu gibi duruyor. Yanlız bir de dipnotum var. Dos Santos isminin dışında açıklayamayacağım ancak olma olasılığı az bir isim daha var ki işte o zaman ne Kewell’ın ne de bir başkasının gitmesine gerek kalmayabilir. Önümüzdeki saatlerde bütün dualarım bu olasılığın gerçekleşmesi ve Kewell’ın gidecek bile olsa en azından Nisan ayından sonra 4-5 maç daha sarı kırmızı parçalıyı giymesi için olacak…

“Futbolda duygusallığa yer var mı yok mu?” için 18 yorum

  1. zehiri son satirlarda vermissin, 48 saatin dolmasini bekliyoruz 🙂

  2. anladığım kadarıyla transferinin gerçekleşme ihtimali az olan yerli bir oyuncunun da peşindeyiz. bu oyuncu forvet mi?

  3. Bence bazı özel futbolcular için duygusallığa yer olmalı futbolda.Örneğin; Kewell, Arda gibi.Bu tür sahada canını dişine takan, tabiri caizse “tekmeye kafa uzatan” futbolcular için kulüp şartları zorlanmalıdır.Bana kalırsa yapılacak en mantıklı iş, Kewell’ın sözleşmesini sezon sonuna kadar dondurmak.Bu süre zarfında maaşını ödemek ve gelecek sezonlar için (2 yıl veya daha fazla) sözleşme imzalamaktır.Kewell mutluluğu, arkadaşlığı bu takımda buldu.Gitmez başka ellere.Seni seviyoruz Kewell.Kal bizimle.

  4. Bana göre o arkadas hamit altintop..Son satırlar heyacanlı yazılmıs..Bu kadar heyecanlandıracak baska türk oyuncu tanımıyorum acıkcası..

  5. Bahsettiğiniz yerli oyuncu Eren Derdiyok olabilir mi ? Geçen günlerde hakkında bir yazı yazmıştınız da, olabilir mi dedim 🙂

  6. Koko da bizim yönetim gibi sağ gösterip sol vurmayı sever. Tuncay Şanlı olmasın?:)

  7. hamit altıntop nere kewell nere mevki olarak.

    bu takımdan ilk gidecek yabancı tartışmasız LEO FRANCO dur..

  8. Bence en güzeli kewelin sakatlıgı gecinceye kadar yakalaşık 2, aylıgına kontrat dondurulsun ve en az bi sene uzatılsın gio dos santos veya kim gelcekse gelsin kewell düzeldimi nondayıda postala… =)

  9. bence kewell sözleşmesi dondurulmalı ancak kesinlikle gönderilmemeli çünkü şuan yapılan jo ve dos santos transferi 6 aylık bana göre yönetimde jo ve dos santos transferleri ile bu yıllı kurtarma cabasında sezon sonu nonda da gönderilirse zaten otomatikman 3 yabancı kontejanı acılacak önümüzdeki yıl daha kaliteli transferler yapılabilir o yüzden kewell da bu takımda kalmalı gönderilmemeli galatasaraya da daha çok fazla katkıları olacağına inanıyorum. zaten gönderilme durmu olursa ac kurtlar gibi pusuda bekleyen kewell kapmaya çalışan çok takım olur.

  10. kewell sevgimi bir kenara bırakarak bir yorum daha yazıyorum
    kewell ın sözleşme dondurma gibi bir durumu olamaz..
    kewell ın sözleşmesini dondurmak demek , sözleşmesini fesh etmek demektir
    çünkü zaten sezon sonunda bitiyor sözleşmesi, kiralayacağımız yabancı da sezon sonuna kadar kalıcak bizde..
    bu durumda kewell artık düşünülmüyorsa yapılabilecek tek şey tazminatının ödenip gönderilmesidir.
    ayrıca 2 ay sakatlandı diye adamın sözleşmesini donduramazsınız.sakatlık futbolun içinde olan birşey ve 2 ay çok çok uzun bir süre değil..
    hem kewell iyileşince bütün gücüyle antremanlarda kasıp takıma girmeye ve olabildiğince yararlı olmaya çalışıcak.bunu yapmaya mecbur çünkü dünya kupasında avustralya milli takımına seçilmek istiyordur heralde.
    transfer yapılmalı mı yapılmamalımı o başka konu
    bana kalsa yapılmamalı,caner sol açığı iyi doldurdu. o da olmazsa bir sürü varyasyon yapılabilir takımda.
    ardanın sol açık oynar.jo ardanın yerinde oynar. vs vs
    gitmesi gereken tek yabancı tekrarlıyorum LEO FRANCO dur.

  11. Aynen oyle..

    LEO gitsin dertler bitsin, bu kadar basit..

    kalede LEO gibi bir adami olan herhangi bir takim KUPA falan kaldiramaz, cok acik ve net, icim kan aglayarak yaziyorum..

  12. ben her defasın da her yerde gerek facebook gerek kendi blog’um gerek arkadaş ortamı her yerde dile getirdiğim şey o unutulmaz uefa kadrosunun ardından biz galatasaraylı taraftarların gönlünde taht kurmayı başarabilmiş tek oyuncu harry kewel ve onun gitmesi istisnasız bütün galatasaray camiasını mutsuz edecektir.

  13. Semih mi? Fener’le sorunu var bu aralar, sadece aklıma geldi de söüyorum umarım o değildirde burda bahsedilen yerli forvet…

  14. Kewell bizi, bizim onu sevdiğimiz kadar sevseydi, sakatlanmadan önce atardı imzayı. (2.sakatlığından bahsediyorum). Kimse de fesih mesih düşünmezdi. Geleceği henüz belli olmayan, bu takımda kalacağı belli olmayan, hem de Mart’a kadar oynayamayacak bir adam için; 20 yaşında, Rijkaard’ın bizzat yarattığı süper bir yeteneği kaçırmamak gerek. Ben de Kewell’a taparım, Hagi’den sonra Türk-yabancı farketmez en sevdiğim topçuydu. Ama duygusallığa yer yok kimse kusura bakmasın. Atsaydı imzayı…

  15. kesin olarak önüne mukavele koydularmı eminmisin?
    koymadılarsa o zman şimdi koysunlar önüne mukaveleyi, 2 senelik imzalatsınlar snra teklif etsinler sözleşmeyi dondurma olayını..
    bir yerde de yöneticilerin istanbula gelen menejerle görüsmedikleri yazıyodu..(sakatlık sonrasında)
    gel anlaşalım leo franco gitsin ,aykut a da moral olur..

  16. Sporx’in haberine göre Halil Frankfurt a kiralanmış. Uefa’da oynayabiliyorsa yazık olmuş Nonda’dan daha iyi bi forvet.

  17. heralde koko’nun hamit’ten bahsetmediğinin göstergecidiri bu…

Yorumlar kapatıldı.