Jô mu dedin?

Gelen son bilgiler Galatasaray’ın Jo transferini bitirdiği Linderoth’un sözleşmesini fesh etmek için detayları görüştüğü yönünde. Hatta bu gece transferin açıklanması bile bekleniyormuş… Açıkcası benim “insider” olarak aldığım net bir bilgi yok. Zaten sağda solda konuşulan ve basına sızmış haberler bunlar.

Ancak bu haberleri okurken nedense Jo transferine hiç inanasım gelmiyor. Baros’un sakatlığından ötürü Atletico Madrid maçlarında oynayamayacak olması bizim forvet transferine yönelmemizin başlıca sebebi değil mi? Jo denilen çok yetenekli ancak disiplinsiz arkadaşımız bu sezon Everton formasıyla Avrupa’da mücadele etmiş. Bu durumda sadece Türkiye Liginde bizim işimize yarayacak. Avrupa’da ise Mart ayına kadar Nonda ile yola devam edilecek. Belki de daha önce olduğu gibi Kewell buraya çekilecek.

Baros’un sakat, Nonda’nın ise yetersiz olduğu ileri uç noktamız için bir isme özellikle Avrupa için ihtiyacımız var. Jo’nun Avrupa’da bu sezon işimize yaramayacak olmasını hem yönetim hem de Rijkaard-Neeskens ikilisi bizlerden önce düşümemişler midir?

Ben düşünmüş olmalarını temenni ediyor ve bir umut Haldun Üstünel’den sağ gösterip sol vurma hamlesi bekliyorum. Kısa vadeli yaşlı bile olsa Europa Kupasında oynayacak bir ismi kadroda görmeyi tercih ediyorum.

“Jô mu dedin?” için 10 yorum

  1. Koko bu sefer olmuş galiba bu iş.
    Avrupa’da oynamama işine çok takılmamak lazım. Açıkçası bence yönetim de dahil herkes seneye CL için bir ekip kurmak istiyor. Jo 2 hafta önce kadro dışı kaldı. Şu an almak için bir “okazyon” oluşmuş olabilir. Sene sonu yapılamayacak bir transferi belki şu an bitirme imkanı doğmuş olabilir. Açıkçası şu an Benni McCarthy falan gibi bi adam alıp da Avrupa da oynatsak ne olacak ki? Seneye onu da elden çıkartmak için kasılacağız bu sefer.

    benim tek kafama takılan Baros geri geldiğinde ne olacağı?
    Jo da Baros da yedek oturduklarında arıza çıkartırlar. İkisi de center forvet dışında pek ekili olamazlar(bence).. 4-4-2’ye mi dönecek takım ne olacak?

  2. Kısa vadeli işlerin takımı değil Galatasaray Koko 🙂 Şimdi eğer Jo’yu kiralarsak sezon sonuna kadar ve sezon sonunda bonservisi ile almayıp Everton’a geri yollarsak, yüzyılın komedi transferi olur. Ancak sezon sonunda bonservisini de alırsak, henüz 22 yaşındaki büyük bir yeteneği kapmış oluruz ve bu başarılı bir hamle olur. Başımızda Rijkaard ve Neeskens üstadlar olunca açıkçası ben hiç korkmuyorum. Onlar saçma sapan işlere olur demezler.

    Ayrıca Galatasaray’ın başka bir forvet daha alacağı konuşuluyor, biliyorsundur. İşte o alınacak kişinin Europa Ligi için olduğunu düşünüyorum, Jo ise geleceğe yatırım olacaktır.

  3. sezon sonu ödenecek bonservis 9 milyon euro deniliyor ne kadar doğru bilemiyorum ama ciddi bir rakam. ayrıca jo’nun man city’de ve everton’da yaşadığı problemler bana bizim lincoln’le yaşadıklarımızı hatırlatıyor. geriliyorum!
    galatasaray tabii ki kısa vadeli işlerin takım değil ancak bu sene avrupa’da alınacak bir başarıyla sezon sonunda daha da uzun vadeli işler yapılabilir …

  4. Doru sölüyorsun ama bence isabetli bi transfer olur Moskova’da adam iyiydi ama açıkçası bencede Europa’da oynıcak bi eleman almaları daha yararlı olcak, Dos Santos falan diyolar saçma geliyor bana ne olduğu belli değil, yazdıkları gibi crouch olsa iyi olur aslında…

  5. Bu adamla ilgili en büyük korkum 2.lincoln olması yönünde.Yetenekli bir oyuncu ama bu adamda lincoln olma potansiyeli var..

  6. ya arkadaşlar sizin derdiniz nedir anlamadım…JO gibi avrupa’nın elit takımlarında forma giyebliecek kapasitedeki bi oyunucuyu alıyoruz onu bile beğenmiyorsunuz adam Galatasaray’a geliyor..R.madrid’e değil..saçma sapan yorumlar okuyorum bazen bazıları eto’o lardan,robinho’lardan bahsediyor..jo cska’da oynarken bu adam g.saray’a gelecek deseler hass.. çekerdim..bu takım bouzidler,carruscalar inamotolar aldı o günlerde linderoth geldiğinde bile büyük bomba diye tabir ediyorlardı şimdi ise 22 yaşında brezilya milli takımının formasını giymiş 24 milyon eurolarla transfer edilmiş 10 numara bir forveti beğenmiyorlar..ayrıca Jo sadece Atletico Madrid maçlarında oynayamıycak diğer turlarda forma giyebilecek..g.saray’ın avrupa macerasının atletico’larla biteceğini düşünenler yanılıyor..bu işin Uefa FİNALİ,Super kupası var daha…

  7. Jo iyi bir oyuncu ona bir şey demiyorum ama bizim baros’un yerine oynayabilecek onun yokluğunu aratmayacak bir futbolcuya ihtiyacımız var.Alındı ise yedek üçüncü forvet olarak Sercan Yıldırım’ı takımda görmek isterim.Kaliteli oyuncuların arasında kendisini ister istemez geliştir ve gelecekte önemli bir futbolcu olur

  8. @ koko, yksa bahsettiğin europa cupta oynayacak yaşlı adam Mccarthy mi? ara transfer dönemini çok sessiz geçiriosun olmuyo böle:))) ayrıca şimdi bu turda oynamayan dier turda nsl oynayabilio onu anlamadım, azıcık daha açıklama ii olur.

  9. @anıl ziga; kendi adıma yazdığım yazı adına konuşayım. jo’yu futbolcu olarak beğenmemek söz konusu değil bunu anlamışınızdır umarım. bir de atletico maçından sonra oynayabileceğini söylemişiniz, nasıl olacak onu bana bir açıklarsanız sevinirim. uefa’nın bu konudaki kuralları çok açık.

    In virtually all domestic and international club cup competitions, any player who makes an appearance for a club at any stage of the competition is “tied” to that club for all future matches during that season in the same competition. This prevents a wealthy, still competing team from gaining an unfair advantage by signing talented players from clubs that may have lost out in earlier rounds, in an attempt to increase their cup chances.

    daha da detay isterseniz uefa europa league kural kitapçığının 30. ve 31. sayfasında jo’nun neden oynayamayacağını okuyabilirsiniz; http://www.uefa.com/multimediafiles/download/regulations/uefa/others/82/68/60/826860_download.pdf

  10. […] Saatler öncesinde olası Jo transferiyle ilgili fikirlerimi söylemiştim. Futbolculuğunu, yeteneklerini tartışmaya gerek yok. 18 milyon euroya Premier League transfer olmak boru değil. Özellikle Moskova’da Wagner Love’la beraber oynadıkları dönemde izlerken keşke ikisinden biri bizde oynasa diye çok iç geçirmişimdir. Ancak daha önce de söylediğim gibi Avrupa’da oynayamayacak olması beni düşündüren tek şey… […]

Yorumlar kapatıldı.