Barcelona’yı yakaladın mı çakacaksın

Bi’ kere şunu söyleyeyim; bütün gün aklımda Juve-Milan İtalya derbisini izlemek vardı ama 30 saniyede bir çalan hakem düdüğü, uzun uzun yerde yatan futbolcular ve klasik kilit Serie A maçı beni o kadar daralttı ki ancak 15 dakika dayanabildim ve Tenerife-Barcelona maçının santrasıyla İspanya’ya geçiş yaptım.

Tenerife maça müthiş istekli başladı. Önde yapılan baskı, Puyol-Marquez ikilisinin arasına atılan toplar derken 30 dakikada 4-0 olabilirdi maç. Direklerden döndü, bir türlü Barcelona kalesine yakıştıramadığım Valdes büyük toplar çıkardı. Çok uzun zamandır Barca’yı bu kadar aciz duruma düşüren bir takım görmemiştim.

Ama işte Barcelona olmak, büyük takım olmak, yıldızlara sahip olmak farklı birşey. Tenerife’nin harcadığı pozisyonların ardından silkelenen Barcelona, ilk yarıyı 10 dakika içinde bulduğu gollerle 0-3 önde kapadı. Messi’nin golü ardından Puyol’un kafası ve Iniesta’nın muhteşem ara pasıyla başlayan yine Messi’nin golü…

İkinci yarı ise al gülüm ver gülüm, “insan mısın Messi?” dedirten 4. gol ve Pedro’nun antreman tadındaki 5. golü. Tenerife bu akşam bu farklı yenilgiyi haketmedi. Barcelona savunması ciddi s.o.s verdi. 2010 yılında alınan ilk galibiyet 5-0 olmasına rağmen yapılacak ilk antremanda Guardiola’nın ciddi uyarıları olacaktır.

Bu arada izlemeyi bıraktığım İtalya derbisinde de Milan Juve’yi 3’lemiş. Bir tek ilk golü yakaladım. Felipe Melo hakikaten büyük bidonmuş! Ronaldinho ise 2 golle yıldızlaşmış. Muhtemelen Torino şu an yıkılıyordur, taraftar çakma Guardiola Ferrara’nın kellesini istiyordur…

“Barcelona’yı yakaladın mı çakacaksın” için bir yorum

  1. İyi Güzel Hoşta Çok Rıdvan Dilmen Vari Konuşuyorsunuz ! Biraz Kendiniz Birşeyler Üretseniz İyi Olmaz Mı ?

Yorumlar kapatıldı.