Serie A günü

İtalyanlar ikinci devreyi hafta içi başlatarak bir ilginçlik yaptılar. Bugün İtalya’da bütün gün maç vardı. Öğlen saat 12.30’da Chievo-Inter maçıyla başlayan fikstür akşam 20:45’de oynanan Milan-Genoa maçıyla son buldu.

Zirvedeki 3 takım da ikinci yarının ilk haftasını kayıpsız atlattılar. Lider İnter Chievo deplasmanında Balotelli’nin golüyle 0-1 kazandı. Bu maçta Chivu’nun kafatası çatladı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Daha sonra bir açıklama yapan Inter doktoru Sergio Turazzi, Chivu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığını ancak uzun süre sahalardan uzak kalacağını söyledi. Inter’in takipçilerinden Juve, Parma deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen 1-2 galip geldi ki bana göre oldukça şaşırtıcı sonuç. Ancak bu maçları naklen izleyemediğimiz için fazla da yorum yapamıyorum.

Naklen izleyebildiğim tek maç Milan-Genoa maçıydı. Sakat Pato’nun yokluğunda L.A Galaxy’den kiralık olarak geri dönen David Beckham sahadaydı. İlk maçında ekstra bir şey yapmadı ama hatasız oynadı. Milan 0-1 yenik duruma düştüğü maçı Borriello(2), Thiago Silva, Ronaldinho ve Huntelaar’ın golleriyle 5-2 kazandı. Maçın yıldızı bir penaltı kaçırmasına rağmen tartışmasız Ronaldinho’ydu. Özellikle Borriello’nun golü öncesi araya attığı top ve 59. dakikadaki flip flap’i beni benden aldı. Kaptan Ambrossini’yi de es geçmeyelim. Durmak nedir bilmedi. Milan 2010 benim yılım olacak mesajı verdi bana bu maçta. Bir maçla belli olmaz bu işler tabii ama ben şimdiden söyleyeyim…

Bu arada günün diğer maçlarında ilgimi çeken iki sonuç daha var. Fiorentina Siena’yı deplasmanda 5’ledi. Roma ise Cagliari deplasmanında 0-2 öndeyken uzatma dakikalarında 2 gol birden yiyerek sahadan beraberlikle ayrıldı. Ranieri soyunma odasını futbolcuların başına yıkmıştır büyük ihtimal.

“Serie A günü” için 3 yorum

  1. Borriello nun ikinci golü için bi paragraf açılmalıydı bence..adam süper gol attı ya şimdiden 2010 un en güzel gollerine adını yazdırdı diye düşünüyorum..ronaldinho eski günlerine geri dönüyor beckhamda az zorlasa tutulamaz bi milan izleyeceğiz gibime geliyor..

Yorumlar kapatıldı.