Üç Boyutlu (3D) Dünya Kupası

Geçtiğimiz aylar içerisinde Sony’nin FIFA ile yaptığı anlaşma sonucu 2010 Dünya Kupası’nın bazı maçlarının 7 şehirde (Berlin, Londra, Mexico City, Paris, Rio De Janeiro, Roma, ve Sidney) halka açık olarak üç boyutlu olarak yayınlanacağı duyurulmuştu. Şimdi ise ESPN, bu yaz bütün bu maçları yeni açacakları ESPN 3D kanalından yayınlayacağını duyurdu.

Sevin, sevmeyin 2010 3D’nin yılı olacak. Sony ve Panasonic ciddi şekilde bu teknolojinin arkasındalar ve bu teknolojiyi evlerimize sokabilmek için büyük uğraş veriyorlar. HD Ready, Full HD derken, şimdi sırada 3D Ready televizyonlar var. HDMI spesifikasyonunun 1.4‘e genişletilmesiyle birlikte Blu-Ray diskler ile üç boyutlu filmler de evimize gelecek. Tahminim Avatar‘ın Blu-Ray’de çıkması ve üç boyutlu oyunların piyasaya sürülmesiyle bu iş patlar. PS3’ünüz varsa bir güncellemeyle işiniz tamam olacak ama TV’nin değişmesi lazım. Şimdiden biriktirmeye başlayın.

Eğer Avatar’ı görüp bayılanlardansanız–ben hastasıyım–, size şimdiden üç boyutlu futbolun muhteşem ötesi olacağına garanti veririm. HD yayınlarda film ve dizilere oranla, belgeseller ve canlı spor karşılaşmaları çok daha wow! dedirtiyor insana. Aynısının 3D’de de olacağına, hatta daha bile etkili olacağına hiç şüphe yok.

Peki ülkemizde ne olur? 2010 Dünya Kupası’nın yayın hakları TRT’nin elinde. TRT 2009 sonunda HD yayına geçecekti ama son takvime baktığımda 2010 yılındaydık. Genel olarak TRT’nin bilimum spor yayınlarındaki kalitesi yerlerde sürünürken, bu yaz 3D’yi geçtim doğru düzgün HD yayın olması için dua edelim. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Europa Ligi maçları ülkemizde daha bu sezon HD yayınlanmaya başlamışken, biz ancak 2014 Dünya Kupası’nı üç boyutlu olarak seyrederiz.

“Üç Boyutlu (3D) Dünya Kupası” için 5 yorum

  1. avatar iyi güzeldi ama beynim ağrıdı iki saat boyunca. gelecek buysa gelmesin.

  2. koskoca içerikli yazıda yazılan yorum bu mu olmalıydı @cs.
    Koko iyi bir yazı olmuş. trt bu yaz hd ye geçerse ve ücretsiz yaparsa lcd hd tv’im işe yaramaya başlayacak sonunda.

  3. genelde senin yazılarına alışkınız koray. beynim muzo’nun yazdığından eminde ama ezberim seni işaret etmiş 🙂

Yorumlar kapatıldı.