Ankaragücü Ümit Özat’a özel hoca tutmuş

2000 yılında Fransa ile Avrupa Şampiyonu olan, 2004 yılında Tunus ile Afrika Uluslar kupasını kazanan, son olarak Fas Milli takımını çalıştıran ve temmuz ayında kovulan Roger Lemerre, Ankaragücü’nün yeni teknik direktörü oldu. Lemerre’in 42 futbolcusu bulunan ve antremanlara iki otobüsle giden Ankaragücü’yle imzaladığı anlaşmanın süresi 6 aylık. 10 senedir kulüp takımı çalıştırmamış, kariyerinde Fransa dışında hiç kulüp takımı çalıştırmamış bir hocadan 6 ayda beklenti nedir? Lemerre geçtim Ankaragücü’nü Türkiye’yi ne kadar tanıyordur? Bunlar anlaması güç şeyler…

Lemerre’in yardımlığına da Fenerbahçe ve Köln’den tanıdığımız Ümit Özat getirildi. Ümit’in imza sonrası açıklamaları da çok iyi; “Yardımcılığı düşünmezdim ama Roger Lemerre’den çok şey öğrenebilirim diye kabul ettim.”

Benim buradan çıkardığım sonuç; Fransız Lemerre, Almanca ve Türkçe bilen Ümit Özat’a 6 ay süresince özel hocalık yapacak. Anlaşabildikleri kadar tercüman vasıtasıyla tecrübeleri aktaracak. Gökçek ailesinin hatrı sayılır miktarda parasını alacak ve haziran ayında takımı küme düşme potasının biraz üstünde Ümit Özat’a bırakıp Fransa’ya şarabını yudumlamaya gidecek.

Hakikaten daha alakasız bir teknik direktör tercihi olamazdı heralde…

“Ankaragücü Ümit Özat’a özel hoca tutmuş” için 3 yorum

  1. Ankaragücünde değişim süreci başlamıştır. Ümit ÖZAT cok isabetli bir karar ama Lemerre ne çıkar bilemeyiz. Lemerre ile olmasa başka biriyle mutlaka birgün başarı sağlanacaktır. Ankaragücü’nün en büyük eksiği yönetileme-me-kti. Türkiyede 4 büyük takımdan sonra büyük başarı sağlamaya meyilli Bursaspordan veAnkaragücüdür. 100 yıllık takımda güzel şeyler oluyor. takip ediyoruz…

  2. Aslında çok doğru bir olayı saçma sapan hale getirmişler. Bu adam dediğin gibi Özat’ın bariz hocası olacak. Bu sebeple geldiği çok açık. Ancak 6 ayda olacak iş değil bu. Fikir güzel, ancak uygulamayı baştan salma yapmışlar. Kalsaydı 2 sene ve eğitseydi Özat’ı devrim derdim buna. Ama tabi Gökçek Ailesi’nden beklenmez bu.

    Bu arada Ümit Özat’ın da lafına bittim. “Yardımcılığı düşünmezdim ama Roger Lemerre’den çok şey öğrenebilirim diye kabul ettim.” E iyi bari koyalım seni Liverpool’un başına başla hemen.

  3. Hiçbir futbol takımı için böle konuşmazdım ama umarım düşerler… Gökçek ailesini tv de daha az görmek ve Türk futbolunu daha çok sevmek adına umarım çıkamamak üzere düşerler.

Yorumlar kapatıldı.