Turkcell Süper Ligin Drogba’sı

Sezon başı Kayseri’ye geldiğinde kafamda soru işaretleri yok değildi. Kariyerinin yokuş aşağı gittiği bir gerçekti. Ancak Kayseri formasıyla oynadığı her maçta üzerine koyarak devam etti ve şu anda çok formda bir döneme girdi.

Geçen hafta Bursa maçında Ömer’i sırtına alıp dönerek attığı gol, bugün de İstanbul Belediye’ye sol ayağının içiyle uzak köşeye gönderdiği gol resmen Drogba style’dı. Drogba kim Makukula kim demeyin. Anlatmak istediğim gücü, yapısı ve şu son iki haftada attığı goller benim aklıma Drogba’yı getirdi. Belki biraz daha süratli olabilir ama bizim lig için bu hali bile çok iş yapıyor.

Makukula Kayseri’de kiralık oynuyor ve satın alma opsiyonu da Kayseri’de. Eğer Kayseri sezon sonu 2 milyon euroyu verirse Makukula’nın bonservisine sahip oluyor. Basınımız hemen başladı Makukula’yı 3 büyüklere transfer etmeye ama Kayserili akıllıdır işini sağlama almış bile.

Daha önce 4 defa Portekiz Milli takım forması giyen Makukula eğer bu formunu sürdürürse ve Kayseri’de Carlos Queiroz‘un ilgisini çekebilirse Dünya Kupasında Portekiz forvet hattında ilginç bir seçenek bile olabilir. Liedson ve Hugo Almeida gibi isimlerin oynadığı Portekiz forvetinde Makukula fena iş yapmayabilir.

Portekiz’in de nedir yıllardır çektiği şu ileri uç adam sıkıntısı… Orta sahada yıldızlarını koyacak yer bulamıyorlar ama forvette bir banko isim yok…

“Turkcell Süper Ligin Drogba’sı” için bir yorum

  1. gerçekten bilmiyordum Portekiz’li olduğunu , şaşırdım.. Doğma büyüme lisbon’lu kardeşim makakula..

Yorumlar kapatıldı.