26 yaşında futbolu bırakmak…

Şüphesiz sakatlık bir futbolcunun en korkulu rüyası. Bu korkulu rüya yüzünden sahalardan uzun süre uzak kalan futbolcuların geri dönüşleri gerçekten de zor oluyor. Ancak bazen o kadar talihsiz durumlar oluyor ki işte o zaman taraflı tarafsız herkesin içi sızlıyor.

Bu seferki iç sızlatan gelişme İngiltere’den. West Ham’in 26 yaşındaki forveti Dean Ashton bugün futbol hayatına son noktayı koyduğunu açıklayacak. Ashton için sakatlık belası 2006 yılında seçildiği İngiltere Milli takım kampında Shaun Wright-Phillips‘in müdalesiyle başladı. Antremanda ayak bileği kırıldı. Ertesi sezon sahalara geri dönen hatta tekrar İngiltere Milli takımına seçilen Ashton, aynı yerden tekrar sakatlanıp ameliyat masasına yattı. Yatış o yatış… Ashton o günden beri sakat bileğiyle uğraşıyor ancak iyileşmeyi bir türlü sağlayamıyordu.

Sonunda pes etmiş. 26 yaşında futbolu bırakıyor. 2006 Ocak ayında 7.25 milyon pounda Norwich City’den West Ham’e transfer olmuştu. Milli takıma kadar yükselmiş ve Manchester United’a transferi konuşuluyordu. Kim bilir kariyeriyle ilgili daha ne hayalleri vardı ancak gerçekleşmedi. Yaşadığı hayal kırıklığını tahmin etmek çok da zor değil. Hiç acıması yok bu futbolun…

“26 yaşında futbolu bırakmak…” için 3 yorum

  1. Face’im de 2 hayran oldugum futbolcu vardır birisi dean ashton diğeri steven gerrard..yaratıcılığı yırtılıcığı adeta stoperleri döve döve gol atardı hastasıydım Deano’nun ama olmadı sonunda pes etti.Hepsi Shaun Wright Philiphs in yüzünden oldu..Gerçekten çok üzüldüm geri dönememesine böyle bir oyuncuyuu bir daha izleyemeyeceğim için..Premier lig gerçekten önemli bir oyuncusunu aslında ingiltere milli takımı çok önemli bir forvetini kaybetti..Yaratık diye hitap ederdim hep ona gollerini izleyen olursa bna hak vericektir..Şöyle bir bakıyorum şu an tarzı itibariyle tek varisi Andre Pierre Gignac kaldı..Umarım onada bişey olmaz..!

Yorumlar kapatıldı.